Ga direct naar inhoud

Bekijk alles over goed werkgeverschap

Met handige tips, interviews en achtergrondartikelen werken we samen aan goed werkgeverschap.

Maak het verschil als werkgever en ontdek alles wat met goed werkgeverschap te maken heeft

Hier vind je alles wat je nodig hebt om het beste uit je bedrijf te halen. We bieden waardevolle inzichten en praktische adviezen om je te helpen aan tevreden werknemers en een gezond bedrijf in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Thema's

Overzicht werkgevers

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

8 tips om werkstress bij werknemers te voorkomen

Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Dit leidt jaarlijks tot een toename van ziekteverzuim. Gelukkig is werkstress te voorkomen.

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: zo helpen onze experts jou daarbij

Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Onze experts helpen je graag het verschil te maken bij praktisch beleid.

Lees meer

8 tips van BASF | Nunhems om werknemers te begeleiden bij de overgang van DB naar DC

Het kan een uitdaging zijn collega's te begeleiden bij de overstap van een DB- naar een DC-regeling. Pensioenspecialist Jacqueline van der Linden kreeg haar collega’s in beweging.

Lees meer

Samen sterker: meer plezier voor werknemers en een besparing voor werkgevers

Elkaar versterken wordt het credo de komende jaren. Vanuit vier verschillende perspectieven wordt besproken hoe je invulling geeft aan goed werkgeverschap en hoe je elkaar versterkt.

Lees meer

Zo stap je over van een DB- naar een DC-regeling

De nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) is een feit. Alle pensioenregelingen worden omgezet naar een beleggingspensioen. Moet jij dat nog doen? Geen zorgen. In dit artikel vertellen we je met welke 9 stappen je rekening moet houden.

Lees meer


Een workation voor je medewerkers? Dat zit zo

Waarom zou je je personeel op workation laten gaan? Hoe draagt het bij aan gezonde en vitale medewerkers, en wat zijn de nadelen? Lees er alles over.

Lees meer

Het functioneringsgesprek? Dat zit zo

Met een functioneringsgesprek werk je aan een goede relatie tussen werkgever en werknemer. Lees hoe dat werkt en wat een functioneringsgesprek precies is.

Lees meer

Harry wil de familiebrouwerij overdragen aan zijn kinderen, de vijfde generatie. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Dochter Michelle en zoon Martijn hebben hun eigen plannen.

Lees meer over Alfa Bier

"Verzand niet in details en investeer in je mensen”

Hidde Stolwijk is mede-eigenaar en CEO van Karma Kebab, dé plantaardige (nacht)snack. Met ons deelt Hidde zijn drie lessen om duurzaam te groeien.

Lees meer

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

In 10 stappen naar een duurzamer bedrijfspand

Voor veel bedrijfspanden is sinds 1 januari energielabel C verplicht. Lees hier hoe je in tien slimme stappen je pand verduurzaamt en energie bespaart.

Lees meer

Zo gaat HR-manager Siebe om met ziekteverzuim

Hoe gaat Siebe om met zieke werknemers? Wat moet hij allemaal regelen? En welke ondersteuning krijgt hij daarbij vanuit onze module Ziekteverzuim?

Lees meer

Wat als je werknemer ziek wordt en je niet verzekerd bent?

De kans dat je werknemers langdurig ziek worden, is altijd aanwezig. Maar wat als je werknemer ziek wordt en jij geen verzekering hebt?

Lees meer

10 tips voor meer vitaliteit bij je werknemers

Energieke en productieve werknemers die tegen een stootje kunnen. Die zie je als leidinggevende graag in je team. Met deze 10 tips zet jij stappen in de goede richting.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

Checklist: zo ga je om met personeelstekort

Heb jij een tekort aan personeel? Dat zet je de hele organisatie onder druk. Lees onze checklist en ontdek hoe je je bedrijf zo goed mogelijk draaiende houdt.

Lees meer

10 essentiële duurzaamheidsbegrippen voor verantwoordelijke groei

Een duurzaam bedrijf dat blijft groeien? Het kan. Deze 10 begrippen over duurzaamheid en het klimaat helpen je op weg.

Lees meer

Blik vooruit: het veranderende pensioenstelsel

Het pensioenstelsel gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Wat gaat het nieuwe stelsel betekenen voor de praktijk van het pensioenadvies? Mirjam Verkerk van WTW en Tom Haaring van Nationale-Nederlanden gaan in gesprek.

Lees meer

Samen sterker: soepel naar een toekomstbestendig pensioen

Kennis, samenwerken en een ondernemende houding. Volgens salesmanager Rob Liefting zorgen deze pijlers ervoor dat veel mensen meer dan 10 jaar bij Busch werken.

Lees meer

Collectieve waardeoverdracht en garanties voor deelnemers

Hoe kun je als pensioenfonds het belang van je deelnemers optimaal beschermen? Pensioenfonds Henkel koos vol vertrouwen voor een collectieve waardeoverdracht (buy-out) bij Nationale-Nederlanden.

Lees meer

Zo voorkomen deze 6 bedrijven verzuim - en dit kun jij daarvan leren

Verzuim wil je zoveel mogelijk voorkomen. Van sportieve challenges tot verlof voor onverwachte gebeurtenissen: deze zes organisaties weten dat je goed voor je werknemers moet zorgen als je verzuim wilt voorkomen. Wat kun jij als werkgever van hen leren?

Lees meer

Dit moet je weten over arbeidsconflicten als verzuimoorzaak

Je werknemer voelt zo veel spanning door ruzie met collega’s dat hij zich ziekmeldt: dat kan gebeuren na een arbeidsconflict. Maar hoe voorkom je dat het zover komt? En wat kun je doen om een arbeidsconflict op te lossen?

Lees meer

Alles over hoge werkdruk en werkstress

Het ziekteverzuim in Nederland is nog steeds hoog. Hoge werkdruk en werkstress zijn een belangrijke oorzaak. Lees alles over dit onderwerp.

Lees meer

De Dag van de Ondernemer

Ondernemers zorgen voor banen, groei en welvaart. Als supporter van ondernemers vinden wij het belangrijk om waardering uit te spreken voor hun werk.

Lees meer

"Zo hard groeien is geweldig, maar ook een uitdaging"

In de podcast Ondernemerslust vertelt Teun van Leijsen van warmtekussenbedrijf Stoov over een stap opzij doen als CEO. Wat levert hem dat op? Luister nu.

Lees meer

"Gelukkig zet ik me vrij snel over teleurstellingen heen"

Na een blessure stopt Rocky Hehakaija bij Jong Oranje. Ze begint met ondernemen en zet een succesvolle stichting op. Luister haar verhaal nu.

Lees meer

Gynaecoloog Manon Kerkhof: ‘Veel vrouwen met overgangsklachten zitten onnodig thuis’

Wist je dat de overgang ook kan zorgen voor concentratieproblemen, migraine en depressiviteit? En dit vaak wordt verward met een burn-out? Gynaecoloog Manon Kerkhof wat je als werkgever moet weten over de overgang. En hoe je je werknemers hierbij kunt ondersteunen.

Lees meer

Trendrapport ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid juni 2023

Het ziekteverzuim in Nederland blijft hoog. Ziekteverzuim voorkomen is steeds belangrijker. Meer weten? Alle trends en nieuwe inzichten in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid lees je in het nieuwe trendrapport van Nationale-Nederlanden.

Lees meer

11 Verzuimoorzaken waar je niet zo snel aan denkt

Een griepje, gebroken been of burn-out: dat dit kan leiden tot ziekteverzuim, weten we allemaal. Maar er zijn ook verzuimoorzaken waar je minder snel aan denkt. In dit artikel noemen we elf minder bekende – maar wel belangrijke – verzuimoorzaken.

Lees meer

"Ik kies altijd voor mijn mensen, in plaats van voor de cijfers"

Ondernemer Laamia Elyounoussi koestert haar werknemers en hun ambities. En dat is te zien aan het lage ziekteverzuim. Luister naar haar verhaal.

Lees meer

Met deze 5 tips begin je zo met employer branding

Talent aantrekken en behouden doe je met een sterk werkgeversmerk. Lees onze 5 tips en ga direct aan de slag met je employer brand.

Lees meer

Employer branding? Dat zit zo

Wil jij talent aantrekken én behouden? Employer branding helpt daarbij. Ontdek waarom het belangrijk is om reclame voor jezelf te maken

Lees meer

In 6 stappen een pensioen voor je medewerkers afsluiten

Een pensioenregeling is een goede arbeidsvoorwaarde. Je trekt medewerkers aan en behoudt ze. Met deze 6 stappen sluit je een regeling af.

Lees meer

Bouwonderneming Van Wijnen innoveert als woningbouwer én werkgever

Pensioen als onderdeel van werkgeluk en van goed werkgeverschap. Lees hoe bouwonderneming van Wijnen dit aanpakt.

Lees meer

Onzekere tijden: hoe gaan pensioenadviseurs daarmee om?

Pensioenadviseurs Joep Trienekens en Janna Schenk van het Rotterdamse adviesbedrijf Ecclesia EBC geven een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.

Lees meer

Zo helpt een open sfeer op de werkvloer tegen verzuim

Mentale en fysieke klachten zijn niet in elk bedrijf even goed bespreekbaar. En dat terwijl het helpt om met je werknemers te praten over mogelijke problemen. Lees hier hoe je met een open sfeer het ziekteverzuim kunt terugdringen.

Lees meer

Wat is verzuimpreventie en waarom is het zo belangrijk? Dat zit zo

Verzuim komt in iedere organisatie voor. Helemaal voorkomen dat je werknemers uitvallen, is dan ook onmogelijk. Toch kun je verzuim met een goed beleid wél minimaliseren. In dit artikel vertellen we je alles over verzuimpreventie.

Lees meer

Checklist verzuim voorkomen: dit mag je niet vergeten

Verzuimexpert Jeroen Beesems van ArboNed geeft in deze checklist tips om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is hard nodig nu het verzuim in Nederland hoog is en veel werkgevers te maken hebben met personeelstekort.

Lees meer

“Goed werkgeverschap: een goed pensioen”

Ondernemer Wouter Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap. Onder meer om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

Langer leven en het pensioen

We worden steeds ouder. Wat betekent dat voor het pensioen van je werknemers? Welke keuzes kunnen zij maken? Hans Kraaijeveld praat je bij.

Lees meer

Nieuwe re-integratiemaatregel voor mkb werkgevers: dit is het plan

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een voorstel voor een pakket aan maatregelen voor de arbeidsmarkt aan de Tweede Kamer gestuurd. Een gedeelte hiervan heeft invloed op (langdurig) verzuim en arbeidsongeschiktheid. In dit artikel lees je hier meer over.

Lees meer

Dit moet je weten over lichamelijk te zwaar werk als verzuimoorzaak

In 2022 had 38% van alle werknemers fysiek belastend werk. Maar wanneer is werk té fysiek belastend? Waar moet je als werkgever op letten? Lees meer over wat je als werkgever wil en moet weten over lichamelijk te zwaar werk.

Lees meer

Verzuimoorzaken: iedere generatie zijn eigen uitdaging

Een griep, verkoudheid of psychische klachten. Werknemers melden zich om allerlei redenen ziek. Zijn er typische verzuimoorzaken per generatie? Ja, elke generatie kent ook eigen uitdagingen. We vertellen je hier welke dat zijn. En wat je als werkgever kunt doen om generatiegerelateerd verzuim te verminderen.

Lees meer

Emotionele arbeidsbelasting: zo voorkom je als werkgever verzuim

Steeds meer werknemer ervaren een te hoge emotionele arbeidsbelasting. Maar wat is het? Wat zijn de redenen voor mogelijke emotionele arbeidsbelasting? En nog belangrijker: hoe voorkom je dat jouw werknemers hierdoor uitvallen?

Lees meer

Op weg naar (meer) werkgeluk in jouw organisatie

Als werkgever wil je graag dat je werknemers goed in hun vel zitten. Maar hoe realiseer je (meer) werkgeluk? Frank Brinkmans, regisseur duurzame inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden, deelt belangrijke inzichten en tips over werkgeluk.

Lees meer

Wat is werkgeluk en waarom is het zo belangrijk? Dat zit zo

Gelukkige werknemers zijn productiever, presteren beter en verzuimen minder. Ook is hun positieve energie vaak aanstekelijk. Iets om aan te werken dus: dat werkgeluk! Maar hoe doe je dat? In dit artikel vertellen we je alles wat je wil weten over werkgeluk.

Lees meer

Steeds meer duurzaamheid

Nationale-Nederlanden is de pensioenuitvoerder van Eternit en Etex Building Performance. Lees hier hoe zij bijdragen aan duurzaam ondernemerschap.

Lees meer

Duurzame oplossingen zijn de toekomst

Nationale-Nederlanden is pensioenuitvoerder van Tauw. Dit onafhankelijke adviesbureau is erg milieubewust. Ook bij het beleggen van het pensioengeld.

Lees meer

De pensioenregeling van DB naar DC? Dat zit zo

De nieuwe Wet toekomst pensioenen komt eraan. Werkgevers moeten overstappen van een DB-regeling naar een DC-regeling. We leggen hier alles aan je uit.

Lees meer

Loonontwikkelingen 2023 en je inkomensverzekering(en)? Dat zit zo.

Per 1 januari 2023 stegen het minimumloon, het maximum premie- en dagloon en de cao-lonen meer dan gemiddeld. Lees hier wat dit betekent voor je collectieve inkomensverzekering(en).

Lees meer

Psychiater Christiaan Vinkers: ‘Mensen zijn verrassend veerkrachtig’

Psychische termen zoals burn-out of werkstress hoor je steeds vaker. Psychiater Christiaan Vinkers legt uit hoe je daar als werkgever mee om gaat.

Lees meer

Checklist voor vitale medewerkers: dit mag je niet vergeten

Vitale medewerkers? Dat wil iedere werkgever. Maar hoe pak je dat aan? Met deze checklist helpen we je in simpele stappen op weg met jouw vitaliteitsbeleid. Zodat werknemers gezond aan het werk blijven. Vandaag en morgen.

Lees meer

7 tips om werknemers met financiële stress te helpen

Het leven wordt steeds duurder. De kans is groot dat jouw werknemers ook financiële stress hebben. Met deze 7 tips ga je daar als werkgever goed mee om.

Lees meer

Re-integreren na een burn-out: zo help je als werkgever met het herstel

Na maanden thuis zitten vanwege een burn-out weer op de werkvloer verschijnen: voor de werkgever en de werknemer is re-integreren niet altijd makkelijk. Hoe zorg je er als werkgever voor dat het soepel verloopt? Lees het hier.

Lees meer

Betere gesprekken voeren? Dat begint bij goed luisteren

Luisteren: het klinkt simpel. Maar écht goed luisteren vraagt aandacht en energie. Hoe kun je dat zo goed mogelijk doen op de werkvloer? Om daarmee werknemers voor je organisatie te behouden en verzuim te voorkomen? Corine Jansen, dé luisterexpert van Nederland, geeft tips.

Lees meer

Heeft mijn werknemer schulden?

Wist jij dat 1 op de 5 werknemers betalingsproblemen heeft? Dit geeft veel stress. Lees hier wat je als werkgever kunt doen.

Lees meer

Eeuwenoud familiebedrijf overdragen aan de nieuwe generatie

Harry Meens wil de familiebrouwerij overdragen aan zijn kinderen. Maar zo vanzelfsprekend is een overname door de nieuwe generatie niet. Lees meer.

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid? Dat zit zo

Duurzame inzetbaarheid is beleid dat zorgt voor gezonde, productieve en betrokken werknemers. Leer hoe je dit maakt. En waarom het zo belangrijk is.

Lees meer

Zo verantwoord zijn onze pensioenbeleggingen

De pensioenpremies van klanten beleggen we op een verantwoorde manier. Hiervoor gebruiken we verschillende benchmarks. Lees direct hoe we scoren.

Lees meer

Een duurzaam pensioen

Duurzaamheid is een thema dat we serieus nemen. Met onze pensioenregelingen beleggen we de pensioenpremies dan ook op verantwoorde wijze, met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Lees meer

10 voorbeelden om je bedrijf te verduurzamen

Wil je weten hoe je kunt starten met verduurzamen bij jouw bedrijf? Lees hier 10 voorbeelden die bijdragen aan een groene toekomst.

Lees meer

Zo voorkom je verzuim door financiële stress

Vind je financiën een lastig onderwerp om te bespreken met je werknemers? Doe dat toch wel, adviseert Nadja Jungmann, lector en bijzonder hoogleraar schuldenproblematiek. Financiële stress heeft namelijk veel invloed op het werk en kan leiden tot verzuim.

Lees meer

Leer van de vijf gelukkigste landen hoe je werkgeluk een boost geeft

Nederland is één van de gelukkigste landen ter wereld. Maar wat betekent dit voor het geluk op de werkvloer? En wat kun jij als werkgever leren van die gelukkige landen? Lees hier 5 tips die het werkgeluk van je werknemers een boost geven.

Lees meer

10 tips: zo toon je meer oprechte waardering op de werkvloer

Hoe vaak toon jij je waardering voor je werknemers? Het vergroot het werkplezier van je werknemers en verkleint de kans op verzuim. Wij geven je 10 tips om meer waardering te tonen!

Lees meer

Beleggen voor het pensioen

Een persoonlijk pensioen met passende beleggingen, dat wil je als werkgever graag voor je werknemers. Die mogelijkheden worden de komende jaren verruimd.

Lees meer

De generatieregeling: dit moet je als werkgever weten

Een generatieregeling is een mooie arbeidsvoorwaarde. Voor oudere én jongere werknemers. Lees over de voordelen en hoe je de regeling invoert.

Lees meer

Samen op weg naar (netto) nul in 2050

Duurzaamheid en klimaat staan hoog op de agenda. In dit artikel lees je hoe we onze klimaatambitie net zero (netto nul) realiseren.

Lees meer

Wat oprechte waardering doet voor je werknemers – en voor jezelf

Uit onderzoek blijkt dat werknemers een persoonlijke blijk van waardering belangrijker vinden dan een financiële beloning. Maar wat ís waardering nu precies? En wat levert het jou als werkgever op?

Lees meer

Dienstverlening bij verzuim

Dienstverlening is maatwerk. Onze dienstverleners stemmen daarom de inzet en kosten van dienstverlening altijd vooraf af met de werkgever en werknemer.

Lees meer

Drie tips om gezonde voeding te stimuleren bij werknemers

Gezonde voeding: geen makkelijk onderwerp om te bespreken met je werknemers. Maar wél belangrijk. Hoe kun je werknemers op een laagdrempelige manier ondersteunen bij hun vitaliteit, bijvoorbeeld met gezonde voeding? Wij helpen je op weg met tips en tricks.

Lees meer

6 tips om mantelzorgers te ondersteunen

Werknemers die ook mantelzorgen? Dan kan het lastig zijn om hun werk goed te (blijven) doen. Met deze 6 tips help je jouw mantelzorgende werknemers.

Lees meer

Aan de slag met de RI&E: expert Ronald vertelt wat je moet weten

Als werkgever ben je verplicht om een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) te hebben. Veel werkgevers weten dit niet. Met een RI&E zorg je voor een veilige en gezonde werkomgeving voor je werknemers. Zo toon je goed werkgeverschap!

Lees meer

5 redenen om vandaag te beginnen aan een RI&E

Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven heeft de risico’s voor werknemers nog niet in kaart gebracht. Terwijl het jou als werkgever veel op kan leveren. Dit is waarom je vandaag nog moet starten met een RI&E.

Lees meer

Checklist: hoe praat ik met mijn medewerkers over pensioen?

Medewerkers stimuleren om wél over hun pensioen na te denken. Met pensioencommunicatie doe je dat. En zet je jezelf ook neer als een goede werkgever.

Lees meer

8 tips voor een goed 55-plus beleid in je organisatie

Door de stijging van de pensioenleeftijd blijven werknemers langer aan het werk. Maar hoe zorg je dat werknemers van 55-plus gezond en betrokken blijven?

Lees meer

Goed werkgeverschap? Dat zit zo

De wereld om ons heen verandert razendsnel. In deze serie praten we je bij. Zo ben jij snel weer up-to-date. Deze keer: wat is goed werkgeverschap?

Lees meer

Checklist: Wat moet je doen als je werknemer ziek wordt?

Elke werkgever krijgt er mee te maken: een langdurig zieke werknemer. Wettelijk ben je twee jaar verplicht te begeleiden bij de re-integratie én het loon door te betalen. Deze checklist geeft jou als werkgever beter inzicht in het verzuimproces.

Lees meer

Gezonde spijsvertering zorgt voor vitale werknemers

Je spijsvertering is de bron van je gezondheid, maar mogelijk ook het startpunt voor verschillende ziektes. Een slechte spijsvertering kan leiden tot verzuim en uiteindelijk zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Lees meer

Situationeel leiderschap voor effectieve leiders

Ontdek wat situationeel leiderschap is en hoe je je deze effectieve manier van leidinggeven eigen kunt maken.

Lees meer

Empathisch leiderschap: alle antwoorden op je vragen

Een goede leider is empathisch. En kan zich dus goed inleven in de gevoelens van werknemers. Maar hoe doe je dat eigenlijk, empathisch leidinggeven? En kun je ook té empathisch zijn?

Lees meer

Wat je als werkgever kunt leren van deze 6 vitale bedrijven

Aan de gezondheid werken in de baas z’n tijd: steeds meer bedrijven maken het mogelijk. Want fitte en vitale werknemers in dienst hebben werkt ook in jouw voordeel als werkgever.

Lees meer

Verzuim verzekeren? Dat zit zo.

We geven je in dit artikel antwoord op de 11 meest gestelde vragen over de verzuimverzekering. Zo leggen we je uit wat een verzuimverzekering is, wat verzekerd is en welke keuzes je kunt maken.

Lees meer

Doorwerken na je pensioen: Bert doet het met plezier

Zolang Bert van meerwaarde is voor zijn werkgever, blijft hij met plezier doorwerken. Daar is zijn werkgever ook blij mee. Welke voordelen biedt dit?

Lees meer

Je pensioenregeling communiceren: zo doet SHV dat

Weet jij hoe je pensioenregeling in elkaar zit? Bij SHV nemen ze werknemers hier zo goed mogelijk in mee. Lees meer.

Lees meer

Hybride werken? Dat zit zo

De ene dag thuis en de andere dag op kantoor. Hybride werken wordt steeds meer de standaard. Maar wat komt er allemaal kijken bij deze verandering?

Lees meer

Beter slapen: zo kun jij daar als werkgever aan bijdragen

Een werknemer die slecht slaapt: veel werkgevers vinden het een privézaak. Maar is dat wel zo? Als werkgever kun jij een rol spelen bij het verbeteren van de slaap van je werknemers.

Lees meer

Veelgestelde vragen over het eigenrisicodragerschap

In dit artikel gaan we in op de meest gestelde vragen rond het eigenrisicodragerschap. Wat houdt het WGA eigenrisicodragerschap in en welke afwegingen zijn hiervoor belangrijk?

Lees meer

Verzekerd loon en loonbegrippen? Dat zit zo

Wat weet jij van loonbegrippen? Of van verzekerd loon? Om je zoektocht naar antwoorden makkelijker te maken leggen we in dit artikel veel voorkomende loonbegrippen uit.

Lees meer

Veilig werken: 8 arbeidsrisico’s om goed op te letten

Weet jij welke risico’s de werknemers in je organisatie lopen? Als je dat weet, kun je actief beleid maken op het voorkomen van ongelukken en gezondheidsklachten.

Lees meer

Thuiswerken: do’s en dont's voor werkgevers

Langdurig thuiswerken brengt uitdagingen met zich mee. Met deze do’s en don’ts zorg je dat je personeel ook in de toekomst tevreden thuiswerkt.

Lees meer

7 tips voor een succesvolle employee journey

Door een employee journey te ontwikkelen, zorg je ervoor dat werknemers enthousiast zijn én blijven over je organisatie. Zo maak jij van jouw werknemers echte ambassadeurs.

Lees meer

Hoe zit het nu écht met burn-outs?

Burn-out lijkt dé ziekte van deze tijd te zijn. Meer dan een miljoen werknemers hebben burn-outklachten. Maar bij welke klachten kun je dan spreken van een échte burn-out? En wat kun je als werkgever doen om te helpen?

Lees meer

Verzuim in de bouw: waardoor komt het en hoe voorkom je het?

Al jaren ligt het ziekteverzuim in de bouw hoog. Hoe dat komt? Wij noemen 6 oorzaken. En lees onze 7 tips om dit verzuim te voorkomen.

Lees meer

Hoe help je werknemers aan een goede werk-privébalans?

In dit artikel lees je hoe je werknemers kunt helpen een gezonde balans tussen werk en privé te bewaren.

Lees meer

Yoga of extra verlof: zo zet je mensen in tot hun pensioen

55+'ers zijn van grote meerwaarde voor je bedrijf. Je moet ze alleen wel op de goede manier inzetten. Lees hoe je dat doet.

Lees meer

Heeft jouw organisatie al een generatieregeling?

Heeft jouw bedrijf al een generatieregeling? Lees hoe DSV Solutions dit heeft aangepakt, met tevreden oude én jonge werknemers.

Lees meer


Oplossingen