Ga direct naar inhoud

We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens

English version

Voor een goede dienstverlening zijn uw persoonsgegevens onmisbaar

Uw persoonsgegevens zijn belangrijk voor ons. Zonder uw gegevens, zoals uw naam en adres, kunnen we geen overeenkomst met u aangaan en u niet helpen als klant. Daarom verzamelen, gebruiken en bewaren we uw persoonsgegevens. Met deze informatie gaan we altijd zorgvuldig om.


Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens vertellen iets over u. Denk bijvoorbeeld aan uw naam, geboortedatum of rekeningnummer. We vragen naar dit soort gegevens als u bijvoorbeeld een hypotheek, pensioen of verzekering afsluit.

Privacy statement

Hoe we omgaan met uw persoonsgegevens staat in ons Privacy statement. Hierin leest u op welke manier we uw gegevens beschermen en welke rechten u heeft. We volgen daarbij natuurlijk de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De belangrijkste punten uit het Privacy statement hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Bekijk hier het volledige Privacy statement


Zo zorgen we voor uw persoonsgegevens

We gebruiken uw gegevens alleen voor duidelijke doelen

Het belangrijkste doel waarvoor we uw gegevens gebruiken, is voor het uitvoeren van een overeenkomst. Als u bijvoorbeeld een product bij ons afsluit, is er sprake van een overeenkomst en hebben we uw gegevens nodig. Onze klantenservice gebruikt uw gegevens ook om u goed te helpen. Daarnaast kunnen we uw gegevens gebruiken om risico’s goed te kunnen inschatten, om fraude te voorkomen en om met onze communicatie en dienstverlening in te kunnen spelen op uw persoonlijke situatie. Soms zijn we het ook wettelijk verplicht om bepaalde persoonsgegevens te verzamelen, bijvoorbeeld uw Burgerservicenummer als u een spaarrekening bij ons opent of een pensioen bij ons heeft.

Uw gegevens delen we nooit zomaar met anderen

We verkopen uw persoonsgegevens nooit aan andere partijen. We delen uw gegevens wel met anderen als dit nodig is voor de uitvoering van uw overeenkomst. Als u bij ons een schadeverzekering heeft, kunnen we met uw persoonsgegevens bijvoorbeeld een schade-expert langs sturen om een schade op te nemen. We delen uw gegevens ook met derden als we dit wettelijk verplicht zijn, als u daar toestemming voor heeft gegeven of als we daar een gegronde reden voor hebben, zoals bijvoorbeeld het bestrijden van fraude.

U kunt uw persoonsgegevens controleren, aanpassen en overdragen

Als het om uw persoonsgegevens gaat, heeft u een aantal rechten. Zo kunt u altijd uw belangrijkste persoonsgegevens inzien via uw persoonlijke, beveiligde omgeving mijn.nn. U kunt bepaalde persoonsgegevens zelf aanpassen of wij kunnen dit voor u doen. Op uw verzoek kunnen we uw gegevens aan u of aan een andere dienstverlener overdragen en in sommige gevallen kunnen we gegevens voor u verwijderen.

We zorgen voor een goede beveiliging van uw gegevens

Uw persoonsgegevens zijn goed beveiligd en gespecialiseerde medewerkers houden de veiligheid van ons dataverkeer voortdurend in de gaten. We ondernemen direct actie mocht er toch iets misgaan. Als dit nodig is, melden we dit aan de toezichthouder en aan u.


Nationale-Nederlanden Verzekeren Services B.V.

Heeft u een particuliere schadeverzekering (bijvoorbeeld een Auto-, Woon- of Reisverzekering) bij Nationale-Nederlanden? Voor deze verzekeringen hebben we een samenwerkingsverband met Nationale-Nederlanden Verzekeren Services B.V. (NNVS). Beide partijen verwerken uw persoonsgegevens. Daardoor zijn zowel het privacy statement van Nationale-Nederlanden als het privacy statement van NNVS (PDF) van toepassing.


Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen

Uw gegevens inzien in mijn.nn

Uw belangrijkste persoonsgegevens staan in uw persoonlijke omgeving mijn.nn. Heeft u nog geen mijn.nn-account? Dan kunt u die aanvragen via nn.nl/account.

Ga naar mijn.nn