Vitaliteit

Als werkgever kan je veel doen om de vitaliteit van je werknemers te vergroten. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en meer betrokken bij je organisatie.

Hier vind je alles over vitaliteit. Van checklists om werknemers lekker in hun vel te laten zitten en tips voor werkgeluk tot interviews met experts op het gebied van burn-outs en werkstress.

De generatieregeling: dit moet je als werkgever weten

Een generatieregeling is een mooie arbeidsvoorwaarde. Voor oudere én jongere werknemers. Lees over de voordelen en hoe je de regeling invoert.

Lees meer

7 tips voor een succesvolle employee journey

Door het ontwikkelen van een employee journey, creëer je enthousiaste werknemers. Deze tips helpen je om dit voor je organisatie succesvol in kaart te brengen.

Lees meer

Empathisch leiderschap: alle antwoorden op je vragen

Empathisch leiderschap zorgt voor een veilige en prettige werksfeer, minder stress en meer geluk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, empathisch leidinggeven?

Lees meer

Zo maak je mentale gezondheid op de werkvloer luchtig, praktisch en positief

In veertien dagen positiever denken of beter slapen. Te ambitieus? Nee hoor, zeggen Estrella en Jordy van Toor. De oprichters van FullCharge geloven dat er helemaal geen grote veranderingen nodig zijn om je mentale gezondheid te verbeteren. Met luchtige challenges motiveren ze werknemers om gezondere keuzes te maken. Hoe help je daar als werkgever bij?

Lees meer

Vitaliteit op de werkvloer? Dat zit zo

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en geïnspireerd. Als werkgever kun je daar een rol in spelen. Zo zorg je voor vitaliteit op de werkvloer.

Lees meer

Situationeel leiderschap voor effectieve leiders

Situationeel leiderschap: ontdek wat het is. En hoe je deze effectieve manier van leidinggeven aan een team toepast.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Trendrapport ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid juni 2024

Nationale-Nederlanden heeft alle trends in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid verzameld in een compleet trendrapport. We delen de belangrijkste inzichten.

Lees meer

Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.

Ben je benieuwd hoe wij daar invulling aan geven? Bekijk onze video.

"Ik ben een stuk zelfverzekerder en positiever geworden"

Doktersassistent Laura viel in 2022 uit op haar werk. Met hulp van loopbaanprofessional Ruud Schols keerde ze terug op de werkvloer. Niet in haar oude functie, maar op een nieuwe werkplek. Dat noemen we ook wel re-integratie tweede spoor. Wat is dit precies voor traject? En hoe heeft Laura het in de praktijk ervaren? We spreken haar samen met Ruud Schols.

Lees meer

‘Laat werkgevers invloed houden bij begeleiding arbeidsongeschiktheid’

Commissie Octas kwam eind februari met aanbevelingen om het WIA stelsel toekomstbestendig te maken. Namens Nationale-Nederlanden geven directeur Inkomen Collectief Igno Schings en beleidsadviseur sociale zekerheid Anna-Marie Beerda hun visie op deze voorstellen.

Lees meer

Wat is autonomie en waarom is het belangrijk? Dat zit zo

Een leidinggevende die continu over je schouder meekijkt? Nee, bedankt. Iedereen heeft behoefte aan autonomie. Leer alles over het belang van autonomie.

Lees meer

Wat zijn competenties en hoe zet je ze in? Dat zit zo

In dit artikel vertellen we hoe je er – als werknemer én als werkgever – achter komt wat competenties zijn. En hoe je ze zo goed mogelijk inzet.

Lees meer

Workations maken een bedrijf extra sexy om voor te werken

Deborah Luetolf, eigenaresse van Workplayz, ondervond aan den lijve de kracht van werken op een andere locatie, en besloot daar iets mee te doen.

Lees meer

Hoe help je werknemers bij gedragsverandering? Tips van een expert

Om je mentale gezondheid te verbeteren, moet je vaak je gedrag veranderen. Expert Doeschka Anschutz van The Lab of Life vertelt hoe je dat aanpakt.

Lees meer

Een workation voor je medewerkers? Dat zit zo

Waarom zou je je personeel op workation laten gaan? Hoe draagt het bij aan gezonde en vitale medewerkers, en wat zijn de nadelen? Lees er alles over.

Lees meer

Het functioneringsgesprek? Dat zit zo

Met een functioneringsgesprek werk je aan een goede relatie tussen werkgever en werknemer. Lees hoe dat werkt en wat een functioneringsgesprek precies is.

Lees meer

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

10 tips voor meer vitaliteit bij je werknemers

Als leidinggevende zie je graag meer vitaliteit bij je werknemers. Gezondheidsdeskundige Lisa Hendriks geeft 10 tips voor stappen in de goede richting.

Lees meer

Alles over hoge werkdruk en werkstress

Het ziekteverzuim in Nederland is nog steeds hoog. Hoge werkdruk en werkstress zijn een belangrijke oorzaak. Lees alles over dit onderwerp.

Lees meer

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Goed werkgeverschap is ook een goed pensioen

Ondernemer Wouter Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap. Onder meer om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid? Dat zit zo

Duurzame inzetbaarheid is beleid dat zorgt voor gezonde, productieve en betrokken werknemers. Leer hoe je dit maakt. En waarom het zo belangrijk is.

Lees meer

Gynaecoloog Manon Kerkhof: "Veel vrouwen met overgangsklachten zitten onnodig thuis"

Over de overgang bestaat nog veel onwetendheid. Gynaecoloog Manon Kerkhof vertelt wat je als werkgever moet weten en hoe je je werknemers kunt ondersteunen.

Lees meer

6 tips voor meer inclusiviteit op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn en zich veilig voelen. Inclusiviteit op de werkvloer helpt daarbij. Lees onze 6 tips voor een inclusievere werkvloer.

Lees meer

Op weg naar (meer) werkgeluk in jouw organisatie

Ontdek hoe het P3F-model kan bijdragen aan (meer) werkgeluk in jouw organisatie. Frank Brinkmans deelt belangrijke inzichten en tips over werkgeluk.

Lees meer


Producten

Verzuimverzekering

  • Persoonlijke begeleiding voor werkgevers én werknemers
  • Verzuim verkorten en voorkomen met de beste specialisten
  • Financiële zekerheid, we vergoeden je loondoorbetalingsverplichting en de interventiekosten

Lees meer over dit product

Human Capital Planner

  • Krachtig online datadashboard
  • Data, inzichten en tools
  • Voor adviseurs en werkgevers

Lees meer over dit product

Preventiepakket

  • Verzuim voorkomen met de Preventie Coach
  • Mentale ondersteuning voor werknemers
  • Ontzorging bij wettelijke verplichtingen

Lees meer over dit product