Ga direct naar inhoud

Vitaliteit

Als werkgever kan je veel doen om de vitaliteit van je werknemers te vergroten. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en meer betrokken bij je organisatie.

Hier vind je alles over vitaliteit. Van checklists om werknemers lekker in hun vel te laten zitten en tips voor werkgeluk tot interviews met experts op het gebied van burn-outs en werkstress.

Een workation voor je medewerkers? Dat zit zo

Waarom zou je je personeel op workation laten gaan? Hoe draagt het bij aan gezonde en vitale medewerkers, en wat zijn de nadelen? Lees er alles over.

Lees meer

Waarom een functioneringsgesprek belangrijk is

Een goed gesprek tussen werkgever en werknemer is in de huidige arbeidsmarkt, belangrijker dan ooit. Lees wat een functioneringsgesprek je oplevert.

Lees meer

Het functioneringsgesprek? Dat zit zo

Met een functioneringsgesprek werk je aan een goede relatie tussen werkgever en werknemer. Lees hoe dat werkt en wat een functioneringsgesprek precies is.

Lees meer

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

Checklist: zo ga je om met personeelstekort

Heb jij een tekort aan personeel? Dat zet je de hele organisatie onder druk. Lees onze checklist en ontdek hoe je je bedrijf zo goed mogelijk draaiende houdt.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

uniqueid

"Zo hard groeien is geweldig, maar ook een uitdaging"

In de podcast Ondernemerslust vertelt Teun van Leijsen van warmtekussenbedrijf Stoov over een stap opzij doen als CEO. Wat levert hem dat op? Luister nu.

Lees meer

Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.

Ben je benieuwd hoe wij daar invulling aan geven? Bekijk onze video.

"Gelukkig zet ik me vrij snel over teleurstellingen heen"

Na een blessure stopt Rocky Hehakaija bij Jong Oranje. Ze begint met ondernemen en zet een succesvolle stichting op. Luister haar verhaal nu.

Lees meer

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: zo helpen onze experts jou daarbij

Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Onze experts helpen je graag het verschil te maken bij praktisch beleid.

Lees meer

10 tips voor meer vitaliteit bij je werknemers

Energieke en productieve werknemers die tegen een stootje kunnen. Die zie je als leidinggevende graag in je team. Met deze 10 tips zet jij stappen in de goede richting.

Lees meer

Alles over hoge werkdruk en werkstress

Het ziekteverzuim in Nederland is nog steeds hoog. Hoge werkdruk en werkstress zijn een belangrijke oorzaak. Lees alles over dit onderwerp.

Lees meer

“Goed werkgeverschap: een goed pensioen”

Ondernemer Wouter Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap. Onder meer om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

Gynaecoloog Manon Kerkhof: ‘Veel vrouwen met overgangsklachten zitten onnodig thuis’

Wist je dat de overgang ook kan zorgen voor concentratieproblemen, migraine en depressiviteit? En dit vaak wordt verward met een burn-out? Gynaecoloog Manon Kerkhof wat je als werkgever moet weten over de overgang. En hoe je je werknemers hierbij kunt ondersteunen.

Lees meer

Situationeel leiderschap voor effectieve leiders

Ontdek wat situationeel leiderschap is en hoe je je deze effectieve manier van leidinggeven eigen kunt maken.

Lees meer

Vitaliteit op de werkvloer? Dat zit zo

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en geïnspireerd. Als werkgever kun je daar een stimulerende rol in spelen. Lees hier wat jij kunt doen.

Lees meer

Psychiater Christiaan Vinkers: ‘Mensen zijn verrassend veerkrachtig’

Psychische termen zoals burn-out of werkstress hoor je steeds vaker. Psychiater Christiaan Vinkers legt uit hoe je daar als werkgever mee om gaat.

Lees meer

Checklist: heb jij de 7 eigenschappen van een effectieve leider?

Met deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap zorg je dat jouw medewerkers goed presteren in een fijne en veilige werksfeer. Welke heb jij (al)?

Lees meer

Checklist: heb jij de 7 eigenschappen van een effectieve leider?

Met deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap zorg je dat jouw medewerkers goed presteren in een fijne en veilige werksfeer. Welke heb jij (al)?

Lees meer

“Je kunt je bedrijf alléén laten groeien als je gelooft in wat je doet”

Het leek een goed idee: uit goede bedoelingen een bedrijf overnemen. Na het faillissement verruilt Liesbeth haar struisvogeltactiek voor een adelaarsvisie,

Lees meer

Checklist voor vitale medewerkers: dit mag je niet vergeten

Vitale medewerkers? Dat wil iedere werkgever. Maar hoe pak je dat aan? Met deze checklist helpen we je in simpele stappen op weg met jouw vitaliteitsbeleid. Zodat werknemers gezond aan het werk blijven. Vandaag en morgen.

Lees meer

“Mijn motto is: no ego, no problem”

Eveline Helmink is hoofdredacteur van het tijdschrift Happinez en schrijver van een bestseller. Ze deelt haar drie meest waardevolle lessen als werkgever.

Lees meer

"Volg altijd je gevoel. Dat liegt niet."

Het leven van een ondernemer is niet altijd makkelijk. In de rubriek Zonder Dalen Geen Pieken vertelt Ingrid van Westen over het opzetten van een miljoenenbedrijf. Tot het noodlot toeslaat.

Lees meer

Re-integreren na een burn-out: zo help je als werkgever met het herstel

Na maanden thuis zitten vanwege een burn-out weer op de werkvloer verschijnen: voor de werkgever en de werknemer is re-integreren niet altijd makkelijk. Hoe zorg je er als werkgever voor dat het soepel verloopt? Lees het hier.

Lees meer

5 voorbeelden van duurzame inzetbaarheid

Hoe pak jij als werkgever duurzame inzetbaarheid aan? Met deze 5 praktische voorbeelden ga je direct aan de slag voor gezond en gemotiveerd personeel.

Lees meer


Producten

Verzuimverzekering

  • Persoonlijke begeleiding voor werkgevers én werknemers
  • Verzuim verkorten en voorkomen met de beste specialisten
  • Financiële zekerheid, we vergoeden je loondoorbetalingsverplichting en de interventiekosten

Lees meer over dit product

Human Capital Planner

  • Krachtig online datadashboard
  • Data, inzichten en tools
  • Voor adviseurs en werkgevers

Lees meer over dit product

Preventiepakket

  • Verzuim voorkomen met de Preventie Coach
  • Mentale ondersteuning voor werknemers
  • Ontzorging bij wettelijke verplichtingen

Lees meer over dit product