Ga direct naar inhoud

Vitaliteit

Als werkgever kan je veel doen om de vitaliteit van je werknemers te vergroten. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en meer betrokken bij je organisatie.

Hier vind je alles over vitaliteit. Van checklists om werknemers lekker in hun vel te laten zitten en tips voor werkgeluk tot interviews met experts op het gebied van burn-outs en werkstress.

Wat is autonomie en waarom is het belangrijk? Dat zit zo

Een leidinggevende die continu over je schouder meekijkt? Nee, bedankt. Iedereen heeft behoefte aan autonomie. Leer alles over het belang van autonomie.

Lees meer

Wat zijn competenties en hoe zet je ze in? Dat zit zo

In dit artikel vertellen we hoe je er – als werknemer én als werkgever – achter komt wat competenties zijn. En hoe je ze zo goed mogelijk inzet.

Lees meer

Workations maken een bedrijf extra sexy om voor te werken

Deborah Luetolf, eigenaresse van Workplayz, ondervond aan den lijve de kracht van werken op een andere locatie, en besloot daar iets mee te doen.

Lees meer

Hoe help je werknemers bij gedragsverandering? Tips van een expert

Om je mentale gezondheid te verbeteren, moet je vaak je gedrag veranderen. Expert Doeschka Anschutz van The Lab of Life vertelt hoe je dat aanpakt.

Lees meer

Een workation voor je medewerkers? Dat zit zo

Waarom zou je je personeel op workation laten gaan? Hoe draagt het bij aan gezonde en vitale medewerkers, en wat zijn de nadelen? Lees er alles over.

Lees meer

Waarom een functioneringsgesprek belangrijk is

Een goed gesprek tussen werkgever en werknemer is in de huidige arbeidsmarkt, belangrijker dan ooit. Lees wat een functioneringsgesprek je oplevert.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

uniqueid

Het functioneringsgesprek? Dat zit zo

Met een functioneringsgesprek werk je aan een goede relatie tussen werkgever en werknemer. Lees hoe dat werkt en wat een functioneringsgesprek precies is.

Lees meer

Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.

Ben je benieuwd hoe wij daar invulling aan geven? Bekijk onze video.

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

Checklist: zo ga je om met personeelstekort

Heb jij een tekort aan personeel? Dat zet je de hele organisatie onder druk. Lees onze checklist en ontdek hoe je je bedrijf zo goed mogelijk draaiende houdt.

Lees meer

"Zo hard groeien is geweldig, maar ook een uitdaging"

In de podcast Ondernemerslust vertelt Teun van Leijsen van warmtekussenbedrijf Stoov over een stap opzij doen als CEO. Wat levert hem dat op? Luister nu.

Lees meer

"Gelukkig zet ik me vrij snel over teleurstellingen heen"

Na een blessure stopt Rocky Hehakaija bij Jong Oranje. Ze begint met ondernemen en zet een succesvolle stichting op. Luister haar verhaal nu.

Lees meer

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: zo helpen onze experts jou daarbij

Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Onze experts helpen je graag het verschil te maken bij praktisch beleid.

Lees meer

Alles over hoge werkdruk en werkstress

Het ziekteverzuim in Nederland is nog steeds hoog. Hoge werkdruk en werkstress zijn een belangrijke oorzaak. Lees alles over dit onderwerp.

Lees meer

Goed werkgeverschap is ook een goed pensioen

Ondernemer Wouter Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap. Onder meer om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

6 tips voor meer inclusiviteit op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn en zich veilig voelen. Inclusiviteit op de werkvloer helpt daarbij. Lees onze 6 tips voor een inclusievere werkvloer.

Lees meer

Op weg naar (meer) werkgeluk in jouw organisatie

Ontdek hoe het P3F-model kan bijdragen aan (meer) werkgeluk in jouw organisatie. Frank Brinkmans deelt belangrijke inzichten en tips over werkgeluk.

Lees meer

Vitaliteit op de werkvloer? Dat zit zo

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en geïnspireerd. Als werkgever kun je daar een stimulerende rol in spelen. Lees hier wat jij kunt doen.

Lees meer

Wat is werkgeluk en waarom is het zo belangrijk? Dat zit zo

Gelukkige werknemers zijn productiever, presteren beter en verzuimen minder. Iets om aan te werken, dat werkgeluk. In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

Lees meer

Talentmanagement: vind, behoud en ontwikkel talentvol personeel

In je organisatie zit veel talent, maar hoe benut je al dat talent? Talentmanagement helpt je om je doelen te bereiken. Lees hoe je dat aanpakt.

Lees meer

Psychiater Christiaan Vinkers: ‘Mensen zijn verrassend veerkrachtig’

Psychische termen zoals burn-out of werkstress hoor je steeds vaker. Psychiater Christiaan Vinkers legt uit hoe je daar als werkgever mee om gaat.

Lees meer

Checklist: heb jij de 7 eigenschappen van een effectieve leider?

Met deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap zorg je dat jouw medewerkers goed presteren in een fijne en veilige werksfeer. Welke heb jij (al)?

Lees meer

“Je kunt je bedrijf alléén laten groeien als je gelooft in wat je doet”

Het leek een goed idee: uit goede bedoelingen een bedrijf overnemen. Na het faillissement verruilt Liesbeth haar struisvogeltactiek voor een adelaarsvisie,

Lees meer

Checklist voor vitale medewerkers: dit mag je niet vergeten

Iedere werkgever wilt vitale werknemers. Maar hoe pak je dat aan? Met deze checklist helpen we je in simpele stappen op weg met jouw vitaliteitsbeleid.

Lees meer


Producten

Verzuimverzekering

  • Persoonlijke begeleiding voor werkgevers én werknemers
  • Verzuim verkorten en voorkomen met de beste specialisten
  • Financiële zekerheid, we vergoeden je loondoorbetalingsverplichting en de interventiekosten

Lees meer over dit product

Human Capital Planner

  • Krachtig online datadashboard
  • Data, inzichten en tools
  • Voor adviseurs en werkgevers

Lees meer over dit product

Preventiepakket

  • Verzuim voorkomen met de Preventie Coach
  • Mentale ondersteuning voor werknemers
  • Ontzorging bij wettelijke verplichtingen

Lees meer over dit product