Ga direct naar inhoud

Vitaliteit

Als werkgever kan je veel doen om de vitaliteit van je werknemers te vergroten. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en meer betrokken bij je organisatie.

Hier vind je alles over vitaliteit. Van checklists om werknemers lekker in hun vel te laten zitten en tips voor werkgeluk tot interviews met experts op het gebied van burn-outs en werkstress.

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid: zo helpen onze experts jou daarbij

Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Onze experts helpen je graag het verschil te maken bij praktisch beleid.

Lees meer

10 tips voor meer vitaliteit bij je werknemers

Energieke en productieve werknemers die tegen een stootje kunnen. Die zie je als leidinggevende graag in je team. Met deze 10 tips zet jij stappen in de goede richting.

Lees meer

Alles over hoge werkdruk en werkstress

Het ziekteverzuim in Nederland is nog steeds hoog. Hoge werkdruk en werkstress zijn een belangrijke oorzaak. Lees alles over dit onderwerp.

Lees meer

“Goed werkgeverschap: een goed pensioen”

Ondernemer Wouter Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap. Onder meer om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

uniqueid

Duurzame inzetbaarheid? Dat zit zo

Duurzame inzetbaarheid is beleid dat zorgt voor gezonde, productieve en betrokken werknemers. Leer hoe je dit maakt. En waarom het zo belangrijk is.

Lees meer

Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.

Ben je benieuwd hoe wij daar invulling aan geven? Bekijk onze video.

Gynaecoloog Manon Kerkhof: ‘Veel vrouwen met overgangsklachten zitten onnodig thuis’

Wist je dat de overgang ook kan zorgen voor concentratieproblemen, migraine en depressiviteit? En dit vaak wordt verward met een burn-out? Gynaecoloog Manon Kerkhof wat je als werkgever moet weten over de overgang. En hoe je je werknemers hierbij kunt ondersteunen.

Lees meer

Situationeel leiderschap voor effectieve leiders

Ontdek wat situationeel leiderschap is en hoe je je deze effectieve manier van leidinggeven eigen kunt maken.

Lees meer

Vitaliteit op de werkvloer? Dat zit zo

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en geïnspireerd. Als werkgever kun je daar een stimulerende rol in spelen. Lees hier wat jij kunt doen.

Lees meer

6 tips voor meer inclusiviteit op de werkvloer

Medewerkers die gelukkig zijn en zich veilig voelen. Inclusiviteit op de werkvloer helpt daarbij. Lees onze 6 tips voor een inclusievere werkvloer.

Lees meer

De generatieregeling: dit moet je als werkgever weten

Een generatieregeling is een mooie arbeidsvoorwaarde. Voor oudere én jongere werknemers. Lees over de voordelen en hoe je de regeling invoert.

Lees meer

Op weg naar (meer) werkgeluk in jouw organisatie

Als werkgever wil je graag dat je werknemers goed in hun vel zitten. Maar hoe realiseer je (meer) werkgeluk? Frank Brinkmans, regisseur duurzame inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden, deelt belangrijke inzichten en tips over werkgeluk.

Lees meer

Wat is werkgeluk en waarom is het zo belangrijk? Dat zit zo

Gelukkige werknemers zijn productiever, presteren beter en verzuimen minder. Ook is hun positieve energie vaak aanstekelijk. Iets om aan te werken dus: dat werkgeluk! Maar hoe doe je dat? In dit artikel vertellen we je alles wat je wil weten over werkgeluk.

Lees meer

Psychiater Christiaan Vinkers: ‘Mensen zijn verrassend veerkrachtig’

Psychische termen zoals burn-out of werkstress hoor je steeds vaker. Psychiater Christiaan Vinkers legt uit hoe je daar als werkgever mee om gaat.

Lees meer

Checklist: heb jij de 7 eigenschappen van een effectieve leider?

Met deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap zorg je dat jouw medewerkers goed presteren in een fijne en veilige werksfeer. Welke heb jij (al)?

Lees meer

“Je kunt je bedrijf alléén laten groeien als je gelooft in wat je doet”

Het leek een goed idee: uit goede bedoelingen een bedrijf overnemen. Na het faillissement verruilt Liesbeth haar struisvogeltactiek voor een adelaarsvisie,

Lees meer

5 voorbeelden van duurzame inzetbaarheid

Hoe pak jij als werkgever duurzame inzetbaarheid aan? Met deze 5 praktische voorbeelden ga je direct aan de slag voor gezond en gemotiveerd personeel.

Lees meer

Betere gesprekken voeren? Dat begint bij goed luisteren

Luisteren: het klinkt simpel. Maar écht goed luisteren vraagt aandacht en energie. Hoe kun je dat zo goed mogelijk doen op de werkvloer? Om daarmee werknemers voor je organisatie te behouden en verzuim te voorkomen? Corine Jansen, dé luisterexpert van Nederland, geeft tips.

Lees meer

Leer van de vijf gelukkigste landen hoe je werkgeluk een boost geeft

Nederland is één van de gelukkigste landen ter wereld. Maar wat betekent dit voor het geluk op de werkvloer? En wat kun jij als werkgever leren van die gelukkige landen? Lees hier 5 tips die het werkgeluk van je werknemers een boost geven.

Lees meer

10 tips: zo toon je meer oprechte waardering op de werkvloer

Hoe vaak toon jij je waardering voor je werknemers? Het vergroot het werkplezier van je werknemers en verkleint de kans op verzuim. Wij geven je 10 tips om meer waardering te tonen!

Lees meer

Wat oprechte waardering doet voor je werknemers – en voor jezelf

Uit onderzoek blijkt dat werknemers een persoonlijke blijk van waardering belangrijker vinden dan een financiële beloning. Maar wat ís waardering nu precies? En wat levert het jou als werkgever op?

Lees meer

Drie tips om gezonde voeding te stimuleren bij werknemers

Gezonde voeding: geen makkelijk onderwerp om te bespreken met je werknemers. Maar wél belangrijk. Hoe kun je werknemers op een laagdrempelige manier ondersteunen bij hun vitaliteit, bijvoorbeeld met gezonde voeding? Wij helpen je op weg met tips en tricks.

Lees meer

De vitaliteitspiramide: 6 tips om vitaliteit bij je werknemers te stimuleren

De vitaliteitspiramide van psycholoog Albert Sonnevelt geeft je handvatten én tips om te zorgen voor (nog) meer vitaliteit binnen jouw organisatie.

Lees meer

Sebastian Mennes ging weer ondernemen na een burn-out

's Nachts rennend naar huis en de volgende dag om negen uur weer achter zijn bureau. Sebastian kreeg een burn-out, hij leerde zijn lessen én past ze nu toe.

Lees meer

Hoe een bedrijf gericht op autisme de IT-wereld verandert

Een succesvol IT-bedrijf met alleen mensen met een vorm van autisme in dienst. Sjoerd van der Maaden ziet hun kwaliteiten én behoeften. Lees meer.

Lees meer


Producten

Verzuimverzekering

  • Persoonlijke begeleiding voor werkgevers én werknemers
  • Verzuim verkorten en voorkomen met de beste specialisten
  • Financiële zekerheid, we vergoeden je loondoorbetalingsverplichting en de interventiekosten

Lees meer over dit product

Human Capital Planner

  • Krachtig online datadashboard
  • Data, inzichten en tools
  • Voor adviseurs en werkgevers

Lees meer over dit product

Preventiepakket

  • Verzuim voorkomen met de Preventie Coach
  • Mentale ondersteuning voor werknemers
  • Ontzorging bij wettelijke verplichtingen

Lees meer over dit product