Het liefste wil je verzuim voorkomen. Maar wat als dat niet altijd lukt? Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.
Hier vind je alles over verzuim & preventie. Van verzuimoorzaken per generatie en tips van HR-managers over hoe om te gaan met ziekteverzuim tot manieren om zo veilig mogelijk te werken.
Een goed gesprek tussen werkgever en werknemer is in de huidige arbeidsmarkt, belangrijker dan ooit. Lees wat een functioneringsgesprek je oplevert.
Met een functioneringsgesprek werk je aan een goede relatie tussen werkgever en werknemer. Lees hoe dat werkt en wat een functioneringsgesprek precies is.
Ondernemer Douwe Snoek ontdekte zijn empathische kant. De band met zijn werknemers is veel beter en het verzuim lager dan ooit. Luister nu naar zijn verhaal.
Ondernemer Laamia Elyounoussi koestert haar werknemers en hun ambities. En dat is te zien aan het lage ziekteverzuim. Luister naar haar verhaal.
Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?
Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Dit leidt jaarlijks tot een toename van ziekteverzuim. Gelukkig is werkstress te voorkomen.
Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.
De kans dat je werknemers langdurig ziek worden, is altijd aanwezig. Maar wat als je werknemer ziek wordt en jij geen verzekering hebt?
Ben je benieuwd hoe wij daar invulling aan geven? Bekijk onze video.
Wist jij dat 1 op de 5 werknemers betalingsproblemen heeft? Dit geeft veel stress. Lees hier wat je als werkgever kunt doen.
Verzuim wil je zoveel mogelijk voorkomen. Van sportieve challenges tot verlof voor onverwachte gebeurtenissen: deze zes organisaties weten dat je goed voor je werknemers moet zorgen als je verzuim wilt voorkomen. Wat kun jij als werkgever van hen leren?
Je werknemer voelt zo veel spanning door ruzie met collega’s dat hij zich ziekmeldt: dat kan gebeuren na een arbeidsconflict. Maar hoe voorkom je dat het zover komt? En wat kun je doen om een arbeidsconflict op te lossen?
Het ziekteverzuim in Nederland is nog steeds hoog. Hoge werkdruk en werkstress zijn een belangrijke oorzaak. Lees alles over dit onderwerp.
Duurzame inzetbaarheid is beleid dat zorgt voor gezonde, productieve en betrokken werknemers. Leer hoe je dit maakt. En waarom het zo belangrijk is.
Wist je dat de overgang ook kan zorgen voor concentratieproblemen, migraine en depressiviteit? En dit vaak wordt verward met een burn-out? Gynaecoloog Manon Kerkhof wat je als werkgever moet weten over de overgang. En hoe je je werknemers hierbij kunt ondersteunen.
Een griepje, gebroken been of burn-out: dat dit kan leiden tot ziekteverzuim, weten we allemaal. Maar er zijn ook verzuimoorzaken waar je minder snel aan denkt. In dit artikel noemen we elf minder bekende – maar wel belangrijke – verzuimoorzaken.
Mentale en fysieke klachten zijn niet in elk bedrijf even goed bespreekbaar. En dat terwijl het helpt om met je werknemers te praten over mogelijke problemen. Lees hier hoe je met een open sfeer het ziekteverzuim kunt terugdringen.
Verzuim komt in iedere organisatie voor. Helemaal voorkomen dat je werknemers uitvallen, is dan ook onmogelijk. Toch kun je verzuim met een goed beleid wél minimaliseren. In dit artikel vertellen we je alles over verzuimpreventie.
Verzuimexpert Jeroen Beesems van ArboNed geeft in deze checklist tips om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is hard nodig nu het verzuim in Nederland hoog is en veel werkgevers te maken hebben met personeelstekort.
Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een voorstel voor een pakket aan maatregelen voor de arbeidsmarkt aan de Tweede Kamer gestuurd. Een gedeelte hiervan heeft invloed op (langdurig) verzuim en arbeidsongeschiktheid. In dit artikel lees je hier meer over.
In 2022 had 38% van alle werknemers fysiek belastend werk. Maar wanneer is werk té fysiek belastend? Waar moet je als werkgever op letten? Lees meer over wat je als werkgever wil en moet weten over lichamelijk te zwaar werk.
Steeds meer werknemer ervaren een te hoge emotionele arbeidsbelasting. Maar wat is het? Wat zijn de redenen voor mogelijke emotionele arbeidsbelasting? En nog belangrijker: hoe voorkom je dat jouw werknemers hierdoor uitvallen?
Per 1 januari 2023 stegen het minimumloon, het maximum premie- en dagloon en de cao-lonen meer dan gemiddeld. Lees hier wat dit betekent voor je collectieve inkomensverzekering(en).
Over Rood helpt ondernemers die het financieel moeilijk hebben. Operationeel manager Boris Rood geeft 9 tips om als ondernemer financieel fit te blijven.
Als ondernemer wil je waardering uitspreken naar medewerkers. Complimenten zorgen ervoor dat medewerkers productiever, loyaler én minder snel ziek zijn.
Na maanden thuis zitten vanwege een burn-out weer op de werkvloer verschijnen: voor de werkgever en de werknemer is re-integreren niet altijd makkelijk. Hoe zorg je er als werkgever voor dat het soepel verloopt? Lees het hier.
Hoe pak jij als werkgever duurzame inzetbaarheid aan? Met deze 5 praktische voorbeelden ga je direct aan de slag voor gezond en gemotiveerd personeel.
Vind je financiën een lastig onderwerp om te bespreken met je werknemers? Doe dat toch wel, adviseert Nadja Jungmann, lector en bijzonder hoogleraar schuldenproblematiek. Financiële stress heeft namelijk veel invloed op het werk en kan leiden tot verzuim.
Werknemers die ook mantelzorgen? Dan kan het lastig zijn om hun werk goed te (blijven) doen. Met deze 6 tips help je jouw mantelzorgende werknemers.
Als werkgever ben je verplicht om een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) te hebben. Veel werkgevers weten dit niet. Met een RI&E zorg je voor een veilige en gezonde werkomgeving voor je werknemers. Zo toon je goed werkgeverschap!
Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven heeft de risico’s voor werknemers nog niet in kaart gebracht. Terwijl het jou als werkgever veel op kan leveren. Dit is waarom je vandaag nog moet starten met een RI&E.