Ga direct naar inhoud

Ondernemerslust

In de podcastserie Ondernemerslust duiken we in de verhalen van ondernemers. Hoe houden ze hun onderneming in beweging en hoe gaan ze om met verandering?

Teun van Leijsen
Stoov

Hoe is dat, een stap terugdoen als CEO van je eigen bedrijf? Teun van Leijsen van warmtekussenbedrijf Stoov is een doorgewinterde ondernemer. Bij hem staat welzijn voorop. "Er wordt veel van je gevraagd, dus je moet goed voor jezelf zorgen." Luister hoe hij dat doet.

Lees meer

Rocky Hehakaija
Favela Street

Van een voetbaldroom in duigen naar succesvol ondernemerschap in de voetbalwereld. Met haar stichting Favela Street helpt Rocky Hehakaija jongeren het beste uit zichzelf te halen én werkt ze aan divers leiderschap voor meer inclusiviteit op de arbeidsmarkt.

Lees meer

Douwe Snoek
Snoek Puur Groen

Douwe Snoek, eigenaar van hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen, stond niet in contact met zijn werknemers. Hij zag ze meer als werktuig dan als mens. Na een persoonlijk dieptepunt en een leiderschapstraining ligt zijn bedrijf er nu heel anders bij. Luister naar zijn verhaal.

Lees meer

Laamia Elyounoussi
Schone Zaak!

Met haar schoonmaakbedrijf Schone Zaak! brengt Laamia Elyounoussi haar werknemers verder op de arbeidsmarkt. Hun ambitie is haar missie. "Wij geloven dat het werkt wanneer je de mens achter het schoonmaakvak koestert."

Lees meer

Shirley Schijvens
Schijvens Bedrijfskleding

Shirley Schijvens neemt het familiebedrijf in de kledingindustrie over. De vijfde generatie, een nieuwe missie: volledig circulair ondernemen. Hoe pakt ze dat aan in een vervuilende sector en klassiek bedrijf? Luister naar haar verhaal.

Lees meer

Ruud Zanders
Kipster

Van megakippenstallen naar duurzame pluimveehouderij. Ondernemer Ruud Zanders draaide zijn visie 180 graden en richtte Kipster op. Wat komt er kijken bij zo'n grote omslag? Hij vertelt het in deze aflevering van Ondernemerslust.

Lees meer

Luister ook naar de afleveringen van seizoen één

Alfa Bier

Concrete Matter

Blyde

Project Cece

Sebastian Mennes

Specialisterren


Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief