Ga direct naar inhoud

Alles over pensioen

Goed werkgeverschap begint bij een goede pensioenregeling. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Pensioen is een hele belangrijke arbeidsvoorwaarde en kan soms wat complex zijn. Maar het hoeft geen grote uitdaging te zijn.

Hier vind je alles over pensioen. Van praktische tips om met je personeel over pensioen te praten tot inspirerende verhalen van werkgevers die al goed voorbereid zijn op de (duurzame) toekomst. Pensioen helpt bij goed werkgeverschap.

Blik vooruit: ‘We willen ook in de toekomst het beste pensioenstelsel van de wereld hebben’

Waarom overstappen naar een nieuw pensioenstelsel? Die vraag krijgt Kees Swinkels vaak. De country business leader van Mercer bespreekt het antwoord met Tom Haaring van Nationale-Nederlanden. “Als we met de oude pensioenregels doorgaan, bungelen we straks onderaan de lijst."

Lees meer

"We moeten voorkomen dat we een verloren generatie krijgen"

Heleen Vaandrager en Willem Wesselink, beiden gedreven door maatschappelijke verantwoordelijkheid, vertellen over het belang van pensioencommunicatie en persoonlijke keuzebegeleiding.

Lees meer

8 tips van BASF | Nunhems om werknemers te begeleiden bij de overgang van DB naar DC

Het kan een uitdaging zijn collega's te begeleiden bij de overstap van een DB- naar een DC-regeling. Pensioenspecialist Jacqueline van der Linden kreeg haar collega’s in beweging.

Lees meer

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

Samen sterker: meer plezier voor werknemers en een besparing voor werkgevers

Vanuit 4 verschillende perspectieven wordt besproken hoe je goed werkgeverschap, meer plezier voor werknemers en een besparing voor werkgevers kunt realiseren.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

uniqueid

Samen Sterker: samen werken aan een duurzame pensioenregeling

Lees hoe Friesland Lease met hulp van 100%helder, overstapte naar een beschikbare premieregeling van Nationale-Nederlanden.

Lees meer

Duurzaam beleggen en klimaatverandering

Geoloog Jelle van der Giessen, Chief Investment Officer bij NN group, ziet klimaatverandering als een grote en zichtbare bedreiging.

Zo stap je over van een DB- naar een DC-regeling

De nieuwe Wet toekomst pensioenen is een feit. In dit artikel vertellen we je met welke stappen je rekening moet houden bij het omzetten van pensioenregelingen.

Lees meer

Met deze 5 tips begin je zo met employer branding

Talent aantrekken en behouden doe je met een sterk werkgeversmerk. Lees onze 5 tips en ga direct aan de slag met je employer brand.

Lees meer

Employer branding? Dat zit zo

Wil jij talent aantrekken én behouden? Employer branding helpt daarbij. Ontdek waarom het belangrijk is om reclame voor jezelf te maken

Lees meer

Blik vooruit: het veranderende pensioenstelsel

Wat gaat het nieuwe pensioenstelsel betekenen voor de praktijk van het pensioenadvies? Mirjam Verkerk van WTW en Tom Haaring gaan in gesprek en blikken vooruit.

Lees meer

Samen sterker: soepel naar een toekomstbestendig pensioen

Kennis, samenwerken en een ondernemende houding. Volgens salesmanager Rob Liefting zorgen deze pijlers ervoor dat veel mensen meer dan 10 jaar bij Busch werken.

Lees meer

Collectieve waardeoverdracht en garanties voor deelnemers

Hoe kun je als pensioenfonds het belang van je deelnemers optimaal beschermen? Pensioenfonds Henkel koos voor een collectieve waardeoverdracht (buy-out) bij NN

Lees meer

In 6 stappen een pensioen voor je medewerkers afsluiten

Een pensioenregeling is een goede arbeidsvoorwaarde. Je trekt medewerkers aan en behoudt ze. Met deze 6 stappen sluit je een regeling af.

Lees meer

Bouwonderneming Van Wijnen innoveert als woningbouwer én werkgever

Pensioen als onderdeel van werkgeluk en van goed werkgeverschap. Lees hoe bouwonderneming van Wijnen dit aanpakt.

Lees meer

Onzekere tijden: hoe gaan pensioenadviseurs daarmee om?

Pensioenadviseurs Joep Trienekens en Janna Schenk van het Rotterdamse adviesbedrijf Ecclesia EBC geven een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.

Lees meer

Goed werkgeverschap is ook een goed pensioen

Ondernemer Wouter Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap. Onder meer om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

Langer leven en het pensioen

We worden steeds ouder. Wat betekent dat voor het pensioen van je werknemers? Welke keuzes kunnen zij maken? Hans Kraaijeveld praat je bij.

Lees meer

Steeds meer duurzaamheid

Nationale-Nederlanden is de pensioenuitvoerder van Eternit en Etex Building Performance. Lees hier hoe zij bijdragen aan duurzaam ondernemerschap.

Lees meer

Duurzame oplossingen zijn de toekomst

Nationale-Nederlanden is pensioenuitvoerder van Tauw. Dit onafhankelijke adviesbureau is erg milieubewust. Ook bij het beleggen van het pensioengeld.

Lees meer

De pensioenregeling van DB naar DC? Dat zit zo

De nieuwe Wet toekomst pensioenen komt eraan. Werkgevers moeten overstappen van een DB-regeling naar een DC-regeling. We leggen hier alles aan je uit.

Lees meer

Zo verantwoord zijn onze pensioenbeleggingen

De pensioenpremies van klanten beleggen we op een verantwoorde manier. Hiervoor gebruiken we verschillende benchmarks. Lees direct hoe we scoren.

Lees meer

Een duurzaam pensioen

Duurzaamheid is een thema dat we serieus nemen. Nationale-Nederlanden heeft bij het beleggen van de pensioenpremies oog voor mens, milieu en maatschappij.

Lees meer

Beleggen voor het pensioen

Een persoonlijk pensioen met passende beleggingen, dat wil je als werkgever graag voor je werknemers. Die mogelijkheden worden de komende jaren verruimd.

Lees meer

De generatieregeling: dit moet je als werkgever weten

Een generatieregeling is een mooie arbeidsvoorwaarde. Voor oudere én jongere werknemers. Lees over de voordelen en hoe je de regeling invoert.

Lees meer

Checklist: hoe praat ik met mijn medewerkers over pensioen?

Medewerkers stimuleren om wél over hun pensioen na te denken. Met pensioencommunicatie doe je dat. En zet je jezelf ook neer als een goede werkgever.

Lees meer

8 tips voor een goed 55-plus beleid in je organisatie

Door de stijging van de pensioenleeftijd blijven werknemers langer aan het werk. Maar hoe zorg je dat werknemers van 55-plus gezond en betrokken blijven?

Lees meer

Goed werkgeverschap? Dat zit zo

De wereld om ons heen verandert razendsnel. In deze serie praten we je bij. Zo ben jij snel weer up-to-date. Deze keer: wat is goed werkgeverschap?

Lees meer

Doorwerken na je pensioen: Bert doet het met plezier

Zolang Bert van meerwaarde is voor zijn werkgever, blijft hij met plezier doorwerken. Daar is zijn werkgever ook blij mee. Welke voordelen biedt dit?

Lees meer

Zo ondersteun je werknemers met mantelzorgtaken

Wist je dat één op de vier Nederlanders mantelzorg combineert met een betaalde baan? Dat kan vermoeiend zijn. Met deze 5 tips help je je werknemers.

Lees meer

Je pensioenregeling communiceren: zo doet SHV dat

Weet jij hoe je pensioenregeling in elkaar zit? Bij SHV nemen ze werknemers hier zo goed mogelijk in mee. Lees meer.

Lees meer


Pensioenproducten

Persoonlijk Pensioen Plan

  • Combinatie beleggen en zekerheid
  • Je pensioenregeling online inzien en beheren
  • Aanvullende dienstverlening: inzicht in je werknemersbestand

Lees meer over dit product

Human Capital Planner

  • Krachtig online datadashboard
  • Data, inzichten en tools
  • Voor adviseurs en werkgevers

Lees meer over dit product

Pensioen Plus

  • Pensioenopbouw boven het wettelijk maximaal pensioengevend salaris
  • Automatische verzekering van nabestaandenpensioen voor de pensioendatum
  • Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid altijd meeverzekerd

Lees meer over dit product