Ga direct naar inhoud

Duurzaamheid

We werken met elkaar aan een duurzame wereld. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Duurzame bedrijven zijn het meest toekomstbestendig. Samen aan de slag met duurzaamheid.

Hier vind je alles over duurzaamheid. Van praktische tips om je bedrijf net een stukje groener te maken tot inspirerende verhalen van ondernemers die de bouwwereld aan het veroveren zijn met een duurzame manier om te metselen.

Veilig verduurzamen met de Klimaatroute Quickscan

Het klimaat verandert. Verandert jouw onderneming voldoende mee? En voldoet jouw kantoorpand minimaal aan de energielabel C-eisen? Wij helpen je op weg en geven preventietips voor veilige verduurzaming.

Lees meer

"Verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen"

Voordat hij de eerste vacature had uitgezet, wist ondernemer Marcel Alberts: het pensioen moet goed geregeld zijn. Zo regelt hij dat voor zijn personeel

Lees meer

Steeds meer duurzaamheid

Nationale-Nederlanden is de pensioenuitvoerder van Eternit en Etex Building Performance. Lees hier hoe zij bijdragen aan duurzaam ondernemerschap.

Lees meer

Duurzame oplossingen zijn de toekomst

Nationale-Nederlanden is pensioenuitvoerder van Tauw. Dit onafhankelijke adviesbureau is erg milieubewust. Ook bij het beleggen van het pensioengeld.

Lees meer

Zo verantwoord zijn onze pensioenbeleggingen

De pensioenpremies van klanten beleggen we op een verantwoorde manier. Hiervoor gebruiken we verschillende benchmarks. Lees direct hoe we scoren.

Lees meer

“Natuurlijk gaan wij de wereld veroveren”

Dennis Deen bedacht een manier om stenen te stapelen zonder cement. Samen met compagnon Reinout Lempers is Drystack nu bezig de wereld te veroveren.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

uniqueid

Zo maak je écht duurzaamheidsimpact als ondernemer

‘Impact Innovator’ Menno van Leeuwen legt uit hoe ondernemers in een veranderende wereld meer duurzaamheidsimpact kunnen maken.

Lees meer

Duurzaam beleggen en klimaatverandering

Geoloog Jelle van der Giessen, Chief Investment Officer bij NN group, ziet klimaatverandering als een grote en zichtbare bedreiging.

Duurzaam ondernemen: op welke wetswijzigingen kun je nu al inspelen?

Ontdek welke wetswijzigingen duurzaamheid eraan komen en wat jij als ondernemer kunt doen om jouw bedrijf erop voor te bereiden.

Lees meer

5 duurzame investeringen om direct mee te besparen

Duurzaam ondernemen én besparen. Deze blog bewijst dat het kan. Ontdek vijf manieren om met duurzame investeringen te besparen.

Lees meer

Waarom duurzaam ondernemen? Dat zit zo

Je hoort steeds vaker over de verandering richting duurzaam ondernemen. Waarom zou je dat doen? En wat zijn dan precies de voordelen?

Lees meer

Duurzaamheid tot in de kern van elk bedrijfsonderdeel

Van pr naar duurzame pr én een duurzaam personeelsbeleid. Lorette en Nynke willen het beste voor de wereld en hun personeel. Lees hoe ze dat doen.

Lees meer


Duurzame initiatieven

Nationale-Nederlanden en duurzaamheid

Keuzes die we vandaag maken, hebben invloed op hoe de wereld er morgen uitziet. Daarom vinden we het belangrijk dat we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we door rekening te houden met mens, milieu en maatschappij bij al onze activiteiten. Zo willen we ook op lange termijn waarde toevoegen als bedrijf.

Lees meer over onze duurzame initiatieven