Ga direct naar inhoud

Duurzaamheid

We werken met elkaar aan een duurzame wereld. Ontdek onze handige tips, interviews en artikelen.

Duurzame bedrijven zijn het meest toekomstbestendig. Samen aan de slag met duurzaamheid.

Hier vind je alles over duurzaamheid. Van praktische tips om je bedrijf net een stukje groener te maken tot inspirerende verhalen van ondernemers die de bouwwereld aan het veroveren zijn met een duurzame manier om te metselen.

Eigenaren The Good Roll willen dat sociaal ondernemen de norm wordt

Met toiletpapier de wereld verbeteren? Vrienden en compagnons Sander de Klerk en Melle Schellekens laten met The Good Roll zien dat het kan.

Lees meer

In 9 stappen overstappen naar elektrisch rijden

Volg deze 9 stappen en ontdek hoe je als ondernemer kunt overstappen op elektrisch rijden - van een enkele bedrijfsauto tot een compleet wagenpark.

Lees meer

Zero-emissiezones? Dat zit zo

Vanaf 1 januari 2025 voert een aantal steden en gemeenten in Nederland zero-emissiezones in. Dit betekent het voor jou als ondernemer.

Lees meer

Drie hardnekkige mythes over elektrisch rijden

We zetten drie hardnekkige mythes over elektrisch rijden op een rij. En leggen je uit waarom het wél een goed idee is om elektrisch te rijden.

Lees meer

Elektrisch rijden en de kosten? Dat zit zo

Op termijn verdient de investering in een elektrische bestelwagen of een elektrische personenauto bijna altijd terug. Weten hoe?

Lees meer

Zo betrek je medewerkers bij duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit levert bedrijven veel voordelen op. Hoe betrek je medewerkers bij zo’n missie?

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarom je een elektrisch voertuig wil rijden

Je bedrijf verduurzamen en voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving. Ontdek waarom je zou kiezen voor duurzaam transport met elektrische bestelauto's.

Lees meer

Duurzaam beleggen en klimaatverandering

Geoloog Jelle van der Giessen, Chief Investment Officer bij NN group, ziet klimaatverandering als een grote en zichtbare bedreiging.

"Verzand niet in details en investeer in je mensen”

Hidde Stolwijk is mede-eigenaar en CEO van Karma Kebab, dé plantaardige (nacht)snack. Met ons deelt Hidde zijn drie lessen om duurzaam te groeien.

Lees meer

In 10 stappen naar een duurzamer bedrijfspand

Voor veel bedrijfspanden is sinds 1 januari energielabel C verplicht. Lees hier hoe je in tien slimme stappen je pand verduurzaamt en energie bespaart.

Lees meer

10 essentiële duurzaamheidsbegrippen voor verantwoordelijke groei

Een duurzaam bedrijf dat blijft groeien? Het kan. Deze 10 begrippen over duurzaamheid en het klimaat helpen je op weg.

Lees meer

"Doordat ik altijd dichtbij mezelf blijf, kom ik nooit in de knoei"

Duurzaamheid is voor ons echt het allerbelangrijkste. In Ondernemerslust vertelt Shirley Schijvens hoe ze haar familiebedrijf verduurzaamde. Luister nu.

Lees meer


Duurzame initiatieven

Nationale-Nederlanden en duurzaamheid

Keuzes die we vandaag maken, hebben invloed op hoe de wereld er morgen uitziet. Daarom vinden we het belangrijk dat we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we door rekening te houden met mens, milieu en maatschappij bij al onze activiteiten. Zo willen we ook op lange termijn waarde toevoegen als bedrijf.

Lees meer over onze duurzame initiatieven