Ga direct naar inhoud

Persoonlijk Pensioen Plan

  • Combinatie beleggen en zekerheid
  • Je pensioenregeling online inzien en beheren
  • Aanvullende dienstverlening: inzicht in je werknemersbestand

Persoonlijk Pensioen Plan (PPP) is een moderne duurzame pensioenregeling die je kan laten aansluiten bij jouw wensen én die van je werknemers. Het biedt je duidelijkheid over de kosten en kun je samen met je adviseur de pensioenambitie vaststellen. Je ziet en beheert je pensioenregeling eenvoudig online. En je krijgt extra inzichten door toegang tot de Human Capital Planner (HCP). Met dit datadashboard heb je tools in handen om samen met je adviseur je HR-beleid verder vorm te geven.

Je werknemers hebben volop keuzes om het pensioen zo goed mogelijk op hun persoonlijke situatie aan te laten sluit, zoals de beleggingen en de mogelijkheid om (een deel) gegarandeerd pensioen in te kopen. Ook zij hebben altijd online inzicht in hun pensioen en kunnen eventuele keuzes direct doorgeven.

Op 1 januari 2028 moeten regelingen die in het Persoonlijk Plan Plan zitten - het huidige PPP - omgezet zijn naar een regeling die voldoet aan de Wet toekomst pensioenen. Wij hebben hiervoor PPP Wtp.

Direct regelen

Wet toekomst pensioenen

Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenregelingen voldoen aan de Wet toekomst pensioenen.

Meer over de Wtp

Welke dekkingen zijn standaard?

De dekkingen die standaard zijn inbegrepen:

  • ouderdomspensioen;
  • partnerpensioen voor de pensioendatum;
  • wezenpensioen;
  • premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.

Dit betekent dat de werknemer altijd verzekerd is van deze dekkingen.

Welke dekkingen kunnen worden toegevoegd?

Je kunt ervoor kiezen om meer dekkingen af te sluiten, zoals:

  • Anw-hiaatpensioen. Dat zorgt voor een aanvullend partnerpensioen als de werknemer voor de pensioendatum overlijdt. Deze dekking is binnen PPP Wtp verplicht of vrijwillig.
  • Arbeidsongeschiktheidspensioen via NN Inkomen. Hiermee wordt het inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid beperkt.

Welke beleggingskeuzes zijn er voor de werkgever en werknemer?

Bij ons is het standaard om de premies te beleggen in een lifecycle. Dit betekent dat we automatisch voorzichtiger gaan beleggen naarmate de pensioendatum dichterbij komt, ongeacht het beleggingsprofiel van je werknemer.

Wij proberen het je eenvoudig te maken en bieden een standaard lifecycle aan. Die jij kiest en die je samen met je adviseur verder vormgeeft, als basis voor het pensioen van je werknemers.

We begrijpen dat elke werknemer uniek is en een persoonlijke situatie heeft. Daarom bieden we werknemers de mogelijkheid om hun beleggingen aan te passen, zodat deze beter aansluiten bij hun persoonlijke situatie en doelstellingen. Dit kan op verschillende onderdelen, zoals risicoprofiel, looptijd en beleggingsvorm. Het aanpassen van de beleggingen kan eenvoudig online gedaan worden.

Lees meer over de beleggingen en rendementen.

Kunnen werknemers ‘Zelf Beleggen’

Je kunt (ex-)werknemers de mogelijkheid geven om zelf de beleggingsfondsen te kiezen (‘Zelf beleggen’). Dan draagt de werknemer zelf de verantwoordelijkheid en bouwen we bijvoorbeeld niet automatisch het beleggings- en renterisico af. De werknemer kan uiteraard wel zelf met zijn fondskeuze deze risico’s afbouwen als de pensioendatum dichterbij komt. Ook kan hij zelf zijn beleggingen zo goed mogelijk laten aansluiten op aankoop van een vaste of variabele pensioenuitkering op zijn pensioendatum.

Kunnen werknemers gegarandeerd pensioen inkopen?

De werkgever kan de Pensioenclick in de regeling opnemen. De (ex-)werknemer bepaalt zelf of hij van deze optie gebruikmaakt. De werknemer kan met (een deel van) de premie en/of de aanwezige beleggingswaarde gegarandeerd pensioen kopen.

Kunnen medewerkers eenvoudig een (variabele) uitkering bij NN afnemen?

Pensioenopbouw en pensioenuitkeringen worden vaak gezien als twee afzonderlijke producten. Bij ons behoort dit binnenkort tot het verleden. Wij zien opbouw en uitkering als één product.

Wanneer een (ex-)medewerker met pensioen gaat, willen wij dat alle mogelijke obstakels worden weggenomen. Wij verzorgen dit door beleggingen, waar mogelijk, automatisch over te dragen naar de distributiefase. Vlak voor de pensioendatum ontvangen (ex-)werknemers een persoonlijk voorstel, waarmee zij online akkoord kunnen gaan. Zij behouden de mogelijkheid om te 'shoppen' en voor de pensioenuitkering voor een andere aanbieder te kiezen.

Welke (aanvullende) diensten bieden we?

Met een persoonlijke online omgeving, Mijn NN Zakelijk, beheer je de pensioenregeling. Door automatische koppelingen met UWV en gemeenten, is jouw administratie geminimaliseerd. Ook voer je eenvoudig wijzigingen in en zijn salarispakketkoppelingen mogelijk. Je vindt online alle nota's en specificaties bij elkaar. Lees meer over Mijn NN Zakelijk en de Salarispakket aansluiting.

Ook heb je toegang tot de Human Capital Planner (HCP). De HCP is een online datadashboard dat allerlei relevante pensioen- en HR-inzichten jouw bedrijf samenbrengt. Lees meer over de HCP.

Met mijn.nn Inkomen Later krijgen werknemers straks op één plek inzicht in al hun pensioenen, inkomsten en uitgaven. We bieden ook hulp bij pensioencommunicatie. Pensioencommunicatie biedt jou als werkgever  ondersteuning in de informatie over pensioen voor je werknemers. Op een heldere manier leggen wij uit hoe de regeling in elkaar steekt en welke keuzemogelijkheden er zijn. Ook welke actualiteiten rondom pensioen invloed hebben op de pensioenregeling van je werknemers. Dit kan samen met je pensioenadviseur.
Lees meer over pensioencommunicatie.

Documenten en handige links

Beleggingen

Formulieren

Andere documenten

Gerelateerde verzekeringen

Extra dienst


Kunnen wij je helpen?