Ga direct naar inhoud

Pensioencommunicatie

Voor veel mensen is pensioen een lastig onderwerp. Toch is het een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die het verdient goed begrepen te worden. Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie biedt u ondersteuning in de informatie over pensioen voor uw medewerkers. Op een heldere manier leggen wij, eventueel in samenwerking met uw pensioenadviseur, uit hoe de regeling in elkaar steekt, welke keuzemogelijkheden er zijn en hoe de actualiteiten rondom pensioen invloed hebben op de pensioenregeling van uw medewerkers. Wij doen dit in begrijpelijke taal, interactief en altijd persoonlijk!

Referenties

Lees enkele reacties waarom Ericsson en Lamb Weston / Meijer kozen voor Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie.

Compleet verzorgde pensioencommunicatie voor uw bedrijf

Met deze korte video krijgt u snel en duidelijk inzicht in de mogelijkheden die Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie u en uw medewerkers biedt.


Wat bieden wij u?

Onze dienstverlening is opgebouwd uit verschillende onderdelen. U kiest zelf welk onderdeel of onderdelen u bij ons afneemt.

1. Informatiebijeenkomst

De informatie bijeenkomst is bedoeld voor uw medewerkers. Wilt u al uw medewerkers uitnodigen? Is het een groep in een bepaalde leeftijdscategorie? Of een groep medewerkers op een bepaald functieniveau? In overleg met u bepalen we wie we uitnodigen en we stemmen de informatie af op de groep waar we de presentatie aan geven. De presentaties kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden.

Informatie die uw medewerkers krijgen tijdens de informatiebijeenkomst

  • Algemene informatie over pensioen: Hoe bouwt u pensioen op (AOW, via de werkgever of zelf opgebouwd)? Waarom bouw ik pensioen op via mijn werkgever?
  • De pensioenregeling die u uw medewerkers biedt: welke pensioenregeling heb ik? Heb ik keuzemogelijkheden binnen de pensioenregeling? Waar vind ik meer informatie en krijg ik meer inzicht?
  • Tot slot staan we stil bij de invloed van wettelijke wijzigingen op de pensioenregeling en de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker die dat met zich meebrengt. De medewerker wordt op die manier bewust gemaakt van de waarde van het collectieve pensioencontract en het feit dat hij zelf inzicht kan krijgen.

Organisatie van de bijeenkomst

Behalve de inhoudelijke kant, nemen we ook de praktische organisatie voor onze rekening: van draaiboek en uitnodigingen tot informatiemateriaal en de bijeenkomst zelf. De uitnodiging voor de bijeenkomst versturen we uit uw naam en met uw bedrijfslogo. Uw medewerkers registreren zich via een website zodat we kunnen zien wie er naar de informatiebijeenkomst komt of geen interesse heeft.

2. Inloopspreekuur

Naast (of complementair aan) de informatiebijeenkomst verzorgen wij inloopspreekuren. Gedurende een dag(deel) zijn wij bij u op locatie om persoonlijke vragen over de pensioenregeling (werkgeversregeling) van uw medewerkers te beantwoorden. Het gaat hier nadrukkelijk niet om vragen over privé voorzieningen (derde pijler producten) omdat wij geen financieel advies geven.

3. Workshop voor HR/OR medewerkers

Wettelijke wijzigingen in pensioen volgen elkaar in hoog tempo op. In veel organisaties is de pensioenregeling dan ook onderwerp van gesprek. De ondernemingsraad en de HR-medewerkers zijn belangrijke gesprekspartners hierin. In een praktische sessie helpen wij uw OR en HR medewerkers aan de meest actuele en relevante pensioenkennis. Hierdoor groeit het draagvlak voor noodzakelijke aanpassingen. En de waardering voor het pensioen, als secundaire arbeidsvoorwaarde, neemt toe. Meedenken en meedoen zijn belangrijke werkwoorden in deze workshop!


Maak een afspraak

Een communicatietraject is altijd maatwerk. In nauw overleg met u als werkgever en/of uw adviseur wordt pensioencommunicatie op maat aangeboden. Hierbij betrekken we bijvoorbeeld ook de ondernemingsraad en de afdeling personeelszaken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om een prijsopgave te ontvangen.

Onze pensioenspecialisten

Onze pensioenspecialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van pensioencommunicatie, bij zowel kleine als grote bedrijven, in zeer uiteenlopende branches. Zij informeren de werknemers ook over regelingen die niet bij Nationale-Nederlanden lopen (bijvoorbeeld basisregeling bij pensioenfonds en excedentregeling bij Nationale-Nederlanden).

Anja van Saarloos

06 50692596
anja.van.saarloos@nn.nl

Marc Bergsma

06 15066025
marc.bergsma@nn.nl