Ga direct naar inhoud

Pensioencommunicatie

Voor veel mensen is pensioen een lastig onderwerp. Toch is het een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die het verdient goed begrepen te worden. Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie biedt jou ondersteuning in de informatie over pensioen voor je werknemers. Op een heldere manier leggen wij uit hoe de regeling in elkaar steekt en welke keuzemogelijkheden er zijn. Ook welke actualiteiten rondom pensioen invloed hebben op de pensioenregeling van je werknemers. Dit kan samen met je pensioenadviseur.
Wij doen dit in begrijpelijke taal, interactief en altijd persoonlijk!

Referenties

Lees enkele reacties waarom Ericsson en Lamb Weston / Meijer kozen voor Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie.

Compleet verzorgde pensioencommunicatie voor jouw bedrijf

Met deze korte video krijg je snel en duidelijk inzicht in de mogelijkheden die Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie biedt.

Wat bieden wij jou?

Onze dienstverlening is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Je kiest zelf welk onderdeel of onderdelen je bij ons afneemt.

1. Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor je werknemers. Wil je al je werknemers uitnodigen? Is het een groep in een bepaalde leeftijdscategorie? Of een groep werknemers op een bepaald functieniveau? In overleg met jou (en je adviseur) bepalen we wie we uitnodigen. We stemmen de informatie af op de groep waar we de presentatie aan geven. De presentaties kunnen in het Nederlands of in het Engels gegeven worden.

Informatie die je werknemers krijgen tijdens de informatiebijeenkomst

  • Algemene informatie over pensioen: Hoe bouw je pensioen op (AOW, via de werkgever of zelf opgebouwd)? Waarom bouw ik pensioen op via mijn werkgever?
  • De pensioenregeling die jij je werknemers biedt: welke pensioenregeling heb ik? Heb ik keuzemogelijkheden binnen de pensioenregeling? Waar vind ik meer informatie en krijg ik meer inzicht?
  • Tot slot staan we stil bij de invloed van wettelijke wijzigingen op de pensioenregeling en de eigen verantwoordelijkheden van de werknemer. De werknemer wordt op die manier bewust gemaakt van de waarde van het collectieve pensioencontract. En het feit dat hij zelf keuzes kan maken.

Organisatie van de bijeenkomst

Behalve de inhoudelijke kant, nemen we ook de praktische organisatie voor onze rekening. Van draaiboek en uitnodigingen tot informatiemateriaal en de bijeenkomst zelf. De uitnodiging voor de bijeenkomst versturen we uit jouw naam en met jouw bedrijfslogo. Je werknemers melden zich aan via een website. Zo kunnen we zien wie er naar de informatiebijeenkomst komt of geen interesse heeft.

2. Inloopspreekuur

Naast (of aanvullend op) de informatiebijeenkomst verzorgen wij inloopspreekuren. Gedurende een dag(deel) zijn wij bij jou op locatie om persoonlijke vragen van je werknemers te beantwoorden. Dit kan gaan over de pensioenregeling (werkgeversregeling). Het gaat hier nadrukkelijk niet om vragen over privé voorzieningen (derde pijler producten) omdat wij geen financieel advies geven.

3. Workshop voor HR/OR medewerkers

Wettelijke wijzigingen in pensioen volgen elkaar in hoog tempo op. In veel organisaties is de pensioenregeling dan ook onderwerp van gesprek. De ondernemingsraad en de HR-werknemers zijn belangrijke gesprekspartners hierin. In een praktische sessie helpen wij je OR en HR werknemers aan de meest actuele en relevante pensioenkennis. Hierdoor groeit de steun voor noodzakelijke aanpassingen. En de waardering voor het pensioen, als secundaire arbeidsvoorwaarde, neemt toe. Meedenken en meedoen zijn belangrijke werkwoorden in deze workshop!

Maak een afspraak

Een communicatietraject is altijd maatwerk. In nauw overleg met jou als werkgever en/of jouw adviseur wordt pensioencommunicatie op maat aangeboden. Hierbij betrekken we bijvoorbeeld ook de ondernemingsraad en de afdeling personeelszaken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om een prijsopgave te ontvangen.

Onze pensioenspecialisten

Onze pensioenspecialisten hebben jarenlange ervaring met pensioencommunicatie. Voor zowel kleine als grote bedrijven, in zeer uiteenlopende branches. Zij informeren de werknemers ook over regelingen die niet bij Nationale-Nederlanden lopen. Bijvoorbeeld basisregeling bij pensioenfonds en excedentregeling bij Nationale-Nederlanden.

Anja van Saarloos

06 50692596
anja.van.saarloos@nn.nl

Marc Bergsma

06 15066025
marc.bergsma@nn.nl