Pensioencommunicatie

Voor veel mensen is pensioen een lastig onderwerp. Toch is het een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die het verdient goed begrepen te worden. Het is namelijk het inkomen voor later bij ouderdom, het inkomen voor de partner bij overlijden en het beschermen van toekomstig inkomen bij arbeidsongeschiktheid. En wie vindt inkomen nu niet belangrijk? Nationale-Nederlanden Pensioencommunicatie biedt jou als werkgever ondersteuning in de informatie over pensioen voor je werknemers. Op een heldere manier leggen wij uit hoe de regeling in elkaar steekt en welke keuzemogelijkheden er zijn. Ook welke actualiteiten rondom pensioen invloed hebben op de pensioenregeling van je werknemers. Dit kan samen met je pensioenadviseur.
Wij doen dit in begrijpelijke taal, interactief en altijd persoonlijk!

Compleet verzorgde pensioencommunicatie voor jouw bedrijf

Onze dienstverlening is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Je kiest zelf welk onderdeel of onderdelen je bij ons afneemt.

1. Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor je werknemers. Wil je al je werknemers uitnodigen? Is het een groep in een bepaalde leeftijdscategorie? Of een groep werknemers op een bepaald functieniveau? In overleg met jou (en je adviseur) bepalen we wie we uitnodigen. We stemmen de informatie af op de groep waar we de presentatie aan geven. De presentaties kunnen in het Nederlands of in het Engels gegeven worden en dit kan zowel op locatie als online.

Informatie die je werknemers krijgen tijdens de informatiebijeenkomst

  • Algemene informatie over pensioen in Nederland: AOW, via de werkgever of zelf opgebouwd en de onderdelen ouderdom, overlijden en arbeidsongeschiktheid.
  • De pensioenregeling die jij je werknemers biedt: welke pensioenregeling heb ik? Heb ik keuzemogelijkheden binnen de pensioenregeling?
  • Waar kan de werknemer de informatie vinden inclusief uitleg van de persoonlijke pensioenomgeving.
  • Activatie om met het onderwerp pensioen aan de slag te gaan: inloggen op de persoonlijke pensioenomgeving, keuzes maken en zo te zorgen dat het inkomen voor later aansluit op de persoonlijke wensen en situatie.

De werknemer wordt op deze manier bewust gemaakt van de waarde van het collectieve pensioencontract dat jij als werkgever voor hen hebt geregeld.

Organisatie van de bijeenkomst

Behalve de inhoudelijke kant, kunnen we ook de praktische organisatie voor onze rekening nemen. Van draaiboek en uitnodigingen tot informatiemateriaal en de bijeenkomst zelf. De uitnodiging voor de bijeenkomst versturen we uit jouw naam en met jouw bedrijfslogo. Je werknemers melden zich aan via een website. Zo kunnen we zien wie er naar de informatiebijeenkomst komt, wie niet kan op de beschikbaar gestelde data/tijden en wie geen interesse heeft. Hiermee ontzorgen wij jou als werkgever.

2. Maatwerkvideo's

Wij kunnen in onze eigen studio in ons kantoor in Den Haag een video opnemen van nog geen 10 minuten waarin jouw pensioenregeling zonder de jaarlijks wijzigende cijfers wordt uitgelegd. Deze video kan daarmee gedurende de contractperiode gebruikt worden als uitleg van de pensioenregeling voor nieuwe werknemers.
Naast deze video krijg je ook de beschikking over een aantal algemene korte video’s:

  • Pensioen in Nederland;
  • Wat is een goed pensioen en hoe krijg je hier inzicht in;
  • ANW-Hiaat verzekering (indien van toepassing);
  • Extra inleggen (indien van toepassing).

3. Workshop voor HR/OR medewerkers

Wettelijke wijzigingen in pensioen volgen elkaar in hoog tempo op. In veel organisaties is de pensioenregeling dan ook onderwerp van gesprek. De ondernemingsraad en de HR-werknemers zijn belangrijke gesprekspartners hierin. In een praktische sessie helpen wij je OR en HR werknemers aan de meest actuele en relevante pensioenkennis. Hierdoor groeit de steun voor noodzakelijke aanpassingen. En de waardering voor het pensioen, als secundaire arbeidsvoorwaarde, neemt toe. Meedenken en meedoen zijn belangrijke werkwoorden in deze workshop!

Maak een afspraak

Een communicatietraject is altijd maatwerk. In nauw overleg met jou als werkgever en/of jouw adviseur wordt pensioencommunicatie op maat aangeboden. Hierbij betrekken we bijvoorbeeld ook de ondernemingsraad en de afdeling personeelszaken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om een prijsopgave te ontvangen.

Onze pensioencommunicatiespecialisten

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met pensioencommunicatie. Voor zowel kleine als grote bedrijven, in zeer uiteenlopende branches. Zij informeren de werknemers ook over regelingen die niet bij Nationale-Nederlanden lopen. Bijvoorbeeld basisregeling bij pensioenfonds en excedentregeling bij Nationale-Nederlanden. Neem voor meer informatie contact op met Marc Bergsma.

Marc Bergsma

06 15066025
marc.bergsma@nn.nl