Ga direct naar inhoud

Internationale pooling

  • Inzicht in employee benefits per land
  • Kans op gedeeltelijke terugbetaling van uw verzekeringspremie
  • Deelnemen is kosteloos en kan al vanaf twee landen

Inzicht en winstdeling voor internationale bedrijven

Bij multinationals kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering, per land verschillen. Door internationale pooling krijgt u moeiteloos inzicht in employee benefits per land. Bovendien kunt u voordeel halen door winstdeling. U kunt al meedoen als uw onderneming gevestigd is in twee landen.

Wat is internationale pooling?

Bij pooling maakt u gebruik van een internationaal netwerk van verzekeraars. Dit poolingnetwerk brengt alle lokale employee benefits-regelingen bij de aangesloten verzekeraars in kaart. Door de schaalgrootte en risicospreiding in een pool is internationale winstdeling mogelijk. Alle verzekeraars geven jaarlijks informatie over de regelingen door aan het poolingnetwerk. Het gaat dan om de ontvangen premie en de betaalde uitkeringen. Is er aan het eind van het jaar in uw pool minder geld uitgekeerd dan premie betaald? Dan krijgt u mogelijk een deel van uw betaalde premie terug als dividend. Dit hangt onder meer af van de afspraken over eventuele verliezen in eerdere jaren. Deze afspraken zijn afhankelijk van het soort pool. Eventuele verliezen worden gedragen door het poolnetwerk of opgevangen door latere, positieve resultaten. Uw onderneming draagt hiervoor dus geen risico.

De voordelen van internationale pooling

  • Inzicht: u krijgt moeiteloos inzicht in wereldwijde employee benefits-regelingen van uw onderneming.
  • Winstdeling: u krijgt mogelijk een deel van de verzekeringspremie terug als de ontvangen premie in uw pool hoger is dan de betaalde uitkeringen
  • Kosteloos: u kunt kosteloos deelnemen zonder risico te dragen.

Voor wie?

Pooling is al mogelijk als uw onderneming vestigingen heeft in twee of meer landen. Het kan alleen voor verzekeringen bij partners in het poolingnetwerk. Afhankelijk van het aantal verzekerde medewerkers in de pool en de totaal gepoolde premie kunt u een eigen pool starten of deelnemen in een multipool met andere bedrijven die samen het resultaat delen. Heeft u interesse? Dan onderzoeken wij graag voor u of het mogelijk is om deel te nemen.

Welk netwerk bieden wij aan?

Nationale-Nederlanden is in Nederland de exclusieve partner van Insurope, een van de grootste internationaal poolingnetwerken ter wereld met meer dan 800 pools. Lees meer op www.insurope.com.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met uw adviseur of met onze coördinator internationale pooling, Margit Bijsterbosch.
Mail naar margit.bijsterbosch@nn.nl of bel 06 822 646 82.