Ga direct naar inhoud

Personeel

Ben je een ondernemer met personeel? Dan heb je mogelijk te maken met onderwerpen zoals duurzame inzetbaarheid, leiderschap en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook zijn vragen als "Welk type leiderschap past bij mij?" en "Hoe haal ik het beste uit mijn werknemers?" aan de orde van de dag. Over deze en andere thema's lees je meer in onze artikelen.


Duurzame inzetbaarheid? Dat zit zo

Duurzame inzetbaarheid is beleid dat zorgt voor gezonde, productieve en betrokken werknemers. Leer hoe je dit maakt. En waarom het zo belangrijk is.

Lees meer

De kracht van een compliment: 6 tips voor op de werkvloer

Als ondernemer wil je waardering uitspreken naar medewerkers. Maar wat is de kracht van positieve feedback? En hoe zet je die op de juiste manier in?

Lees meer

6 tips om mantelzorgers te ondersteunen

Werknemers die ook mantelzorgen? Dan kan het lastig zijn om hun werk goed te (blijven) doen. Met deze 6 tips help je jouw mantelzorgende werknemers.

Lees meer

Doe mee aan ons zakelijke testpanel

Jouw mening telt. Voor de verdere ontwikkeling van onze zakelijke website zoeken wij ondernemers die graag met ons meedenken. Interesse?

Meld je dan nu aan voor het testpanel

8 tips voor een goed 55-plus beleid in je organisatie

Door de stijging van de pensioenleeftijd blijven werknemers langer aan het werk. Maar hoe zorg je dat werknemers van 55-plus gezond en betrokken blijven?

Lees meer

7 tips om werknemers met financiële stress te helpen

Het leven wordt steeds duurder. De kans is groot dat jouw werknemers ook financiële stress hebben. Met deze 7 tips ga je daar als werkgever goed mee om.

Lees meer

Doorwerken na je pensioen: Bert doet het met plezier

Zolang Bert van meerwaarde is voor zijn werkgever, blijft hij met plezier doorwerken. Daar is zijn werkgever ook blij mee. Welke voordelen biedt dit?

Lees meer

Zo behoud je het teamgevoel in tijden van thuiswerken

Nu we meer thuiswerken staat het teamgevoel onder druk. Met deze tips zorg je voor een hecht team in tijden van thuiswerken: online, offline én hybride.

Lees meer

4 leiderschapsstijlen: welke soort leiderschap kies je wanneer

Met deze 4 leiderschapsstijlen speel je in op de behoeftes van je werknemers. Welke stijl past bij jou en je personeel?

Lees meer

Goed werkgeverschap? Dat zit zo

De wereld om ons heen verandert razendsnel. In deze serie praten we je bij. Zo ben jij snel weer up-to-date. Deze keer: wat is goed werkgeverschap?

Lees meer

5 voorbeelden van duurzame inzetbaarheid

Hoe pak jij als werkgever duurzame inzetbaarheid aan? Met deze 5 praktische voorbeelden ga je direct aan de slag voor gezond en gemotiveerd personeel.

Lees meer

Goed leiderschap? Hoogleraar Jaap Boonstra kent het geheim

Goed leiderschap, wat is dat eigenlijk? En hoe pas je dat toe in de praktijk? Leiderschapsexpert Jaap Boonstra geeft tips.

Lees meer

7 secundaire arbeidsvoorwaarden waarmee je goed werkgeverschap laat zien

De reiskostenvergoeding of laptop van de zaak ken je al wel. Maar heb je weleens aan deze 7 arbeidsvoorwaarden gedacht?

Lees meer

6 tips voor fysiek en mentaal gezonde werknemers

Je werknemers helpen om mentaal en fysiek gezond te blijven. Hoe doe je dat? Lees hier de 6 beste tips van Health Manager Rik-Jan Modderkolk.

Lees meer

Waarom je vandaag wilt starten met agile werken

Agile werken helpt bedrijven om beter in te spelen op veranderingen. Ontdek of het ook bij jouw bedrijf past. En hoe je begint.

Lees meer

Heeft mijn werknemer schulden?

Wist jij dat 1 op de 5 werknemers betalingsproblemen heeft? Dit geeft veel stress. Lees hier wat je als werkgever kunt doen.

Lees meer

Thuiswerken en de vitaliteit van je werknemers

Met het Kopmanwiel benader je vitaliteit van je werknemers vanuit vier invalshoeken. Wat doe jij al voor je werknemers en wat kan beter?

Lees meer

7 tips om het teamgevoel in coronatijd in stand te houden

Hoe zorg je er als werkgever voor dat je werknemers zich verbonden blijven voelen tijdens het thuiswerken? Frank Brinkmans geeft 7 tips.

Lees meer

De vitale organisatie volgens techbedrijf Vanderlande

Mike Lie-A-Lien houdt zich bezig met duurzame inzetbaarheid. Lees meer over luisteren naar behoeften, in gesprek blijven en een tweede sportcentrum.

Lees meer

Breinvriendelijk werken als verzuimpreventie

Net als je spieren moet je brein herstellen van het 'aan staan'. GZ-Psycholoog Ulrika Leons legt uit wat breinvriendelijk werken is en geeft tips.

Lees meer

Zo ondersteun je werknemers met mantelzorgtaken

Wist je dat één op de vier Nederlanders mantelzorg combineert met een betaalde baan? Dat kan vermoeiend zijn. Met deze 5 tips help je je werknemers.

Lees meer

Mijn werknemer is ziek: wat nu?

Kun je van werknemers eisen dat ze niet werken als ze verkouden zijn? En hoe zit het met privacy van zieke werknemers in coronatijd? Wij helpen je op weg.

Lees meer

Checklist: samenwerken op afstand

Thuiswerken is aan de orde van de dag. Hoe blijf je dan goed samenwerken? Neem deze checklist door voor een goede samenwerking op afstand.

Lees meer

Je pensioenregeling communiceren: zo doet SHV dat

Weet jij hoe je pensioenregeling in elkaar zit? Bij SHV nemen ze werknemers hier zo goed mogelijk in mee. Lees meer.

Lees meer

Zo blijf je fysiek en mentaal fit op je werk

Wat kun jij van een topsporter leren over vitaliteit op de werkvloer? Voormalig Olympisch atleet en ondernemer Patrick van Luijk deelt zijn tips.

Lees meer

Je werknemers motiveren om fit te blijven

Je werknemers motiveren om fysiek en mentaal fit te blijven. Zodat ze hun werk nu én in de toekomst goed kunnen uitvoeren. Zo pak je dat aan.

Lees meer

Met een generatieregeling aan de slag: zo pakt DSV Solutions dat aan

Heeft jouw bedrijf al een generatieregeling? Lees hoe DSV Solutions dit heeft aangepakt, met tevreden oude én jonge werknemers.

Lees meer

Het geheim achter bevlogen werknemers

Als werkgever heb je invloed op de bevlogenheid van je werknemers. Wil je weten hoe? Regisseur Duurzame Inzetbaarheid Frank Brinkmans geeft 5 tips.

Lees meer

6 tips om te starten met zelfsturende teams

Maak je teams zelfsturend voor meer efficiëntie en motivatie. Iets voor jouw bedrijf? Lees de 6 tips en start direct met zelfsturing.

Lees meer

Strategische personeelsplanning: zo doe je dat

Strategische personeelsplanning helpt je om de juiste medewerkers aan te trekken. Lees hoe je dat doet in 3 stappen.

Lees meer

Yoga of extra verlof: zo zet je mensen in tot hun pensioen

55+'ers zijn van grote meerwaarde voor je bedrijf. Je moet ze alleen wel op de goede manier inzetten. Lees hoe je dat doet.

Lees meer

Talentmanagement: winnen in de war for talent

In je organisatie zit veel talent, maar hoe benut je al dat talent? Talentmanagement helpt je om je doelen te bereiken. Lees hoe je dat aanpakt.

Lees meer

De vitaliteitspiramide: 6 tips om vitaliteit bij je werknemers te stimuleren

De vitaliteitspiramide van psycholoog Albert Sonnevelt geeft je handvatten én tips om te zorgen voor (nog) meer vitaliteit binnen jouw organisatie.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Hybride werken? Dat zit zo

De ene dag thuis en de andere dag op kantoor. Hybride werken wordt steeds meer de standaard. Maar wat komt er allemaal kijken bij deze verandering?

Lees meer

Personeel werven: originele manieren die wél werken

Hoe vind ik een werknemer? Personeel werven is lastig in de huidige arbeidsmarkt. Laat je inspireren door deze originele manieren en wervingsacties.

Lees meer

Vitaliteit op de werkvloer? dat zit zo

Vitale medewerkers zijn energiek, betrokken en geïnspireerd. Als werkgever kun je daar een stimulerende rol in spelen. Lees hier wat jij kunt doen.

Lees meer

Ondernemen doe je samen