Ga direct naar inhoud

Personeel

Ben je een ondernemer met personeel? Dan heb je mogelijk te maken met onderwerpen zoals duurzame inzetbaarheid, leiderschap en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook zijn vragen als "Welk type leiderschap past bij mij?" en "Hoe haal ik het beste uit mijn werknemers?" aan de orde van de dag. Over deze en andere thema's lees je meer in onze artikelen.


Hybride werken? Dat zit zo

De ene dag thuis en de andere dag op kantoor. Hybride werken wordt steeds meer de standaard. Maar wat komt er allemaal kijken bij deze verandering?

Lees meer

De vitaliteitspiramide: 6 tips om vitaliteit bij je werknemers te stimuleren

De vitaliteitspiramide van psycholoog Albert Sonnevelt geeft je handvatten én tips om te zorgen voor (nog) meer vitaliteit binnen jouw organisatie.

Lees meer

Talentmanagement: winnen in de war for talent

Talentmanagement is dé manier om talentvolle medewerkers aan te trekken. En aan je organisatie te binden door hun natuurlijke kwaliteiten te benutten.

Lees meer

Goed werkgeverschap? Dat zit zo

De wereld om ons heen verandert razendsnel. In deze serie praten we je bij. Zo ben jij snel weer up-to-date. Deze keer: wat is goed werkgeverschap?

Lees meer

Personeel werven: originele manieren die wél werken

Hoe vind ik een werknemer? Personeel werven is lastig in de huidige arbeidsmarkt. Laat je inspireren door deze originele manieren en wervingsacties.

Lees meer

Doorwerken na je pensioen: Bert doet het met plezier

Zolang Bert van meerwaarde is voor zijn werkgever, blijft hij met plezier doorwerken. Daar is zijn werkgever ook blij mee. Welke voordelen biedt dit?

Lees meer

Zo behoud je het teamgevoel in tijden van thuiswerken

Nu we meer thuiswerken staat het teamgevoel onder druk. Met deze tips zorg je voor een hecht team in tijden van thuiswerken: online, offline én hybride.

Lees meer

4 leiderschapsstijlen: welke soort leiderschap kies je wanneer

Met deze 4 leiderschapsstijlen speel je in op de behoeftes van je werknemers. Welke stijl past bij jou en je personeel?

Lees meer

Yoga of extra verlof: zo zet je mensen in tot hun pensioen

55+'ers zijn van grote meerwaarde voor je bedrijf. Je moet ze alleen wel op de goede manier inzetten. Lees hoe je dat doet.

Lees meer

Zo vergroot je de duurzame inzetbaarheid van je werknemers

Productieve werknemers die hun werk met plezier doen: klinkt ideaal, toch? Maar hoe zorg je daarvoor? We geven 7 tips.

Lees meer

Goed leiderschap? Hoogleraar Jaap Boonstra kent het geheim

Goed leiderschap, wat is dat eigenlijk? En hoe pas je dat toe in de praktijk? Leiderschapsexpert Jaap Boonstra geeft tips.

Lees meer

7 secundaire arbeidsvoorwaarden waarmee je goed werkgeverschap laat zien

De reiskostenvergoeding of laptop van de zaak ken je al wel. Maar heb je weleens aan deze 7 arbeidsvoorwaarden gedacht?

Lees meer

6 tips voor fysiek en mentaal gezonde werknemers

Je werknemers helpen om mentaal en fysiek gezond te blijven. Hoe doe je dat? Lees hier de 6 beste tips van Health Manager Rik-Jan Modderkolk.

Lees meer

Waarom je vandaag wilt starten met agile werken

Steeds meer bedrijven werken agile. Maar wat houdt het precies in? En wat kan deze aanpak jouw organisatie brengen?

Lees meer

Heeft mijn werknemer schulden?

Wist jij dat 1 op de 5 werknemers betalingsproblemen heeft? Dit geeft veel stress. Lees hier wat je als werkgever kunt doen.

Lees meer

Thuiswerken en de vitaliteit van je werknemers

Met het Kopmanwiel benader je vitaliteit van je werknemers vanuit vier invalshoeken. Wat doe jij al voor je werknemers en wat kan beter?

Lees meer

7 tips om het teamgevoel in coronatijd in stand te houden

Hoe zorg je er als werkgever voor dat je werknemers zich verbonden blijven voelen tijdens het thuiswerken? Frank Brinkmans geeft 7 tips.

Lees meer

De vitale organisatie volgens techbedrijf Vanderlande

Mike Lie-A-Lien houdt zich bezig met duurzame inzetbaarheid. Lees meer over luisteren naar behoeften, in gesprek blijven en een tweede sportcentrum.

Lees meer

Breinvriendelijk werken als verzuimpreventie

Net als je spieren moet je brein herstellen van het 'aan staan'. GZ-Psycholoog Ulrika Leons legt uit wat breinvriendelijk werken is en geeft tips.

Lees meer

Zo ondersteun je werknemers met mantelzorgtaken

Wist je dat één op de vier Nederlanders mantelzorg combineert met een betaalde baan? Dat kan vermoeiend zijn. Met deze 5 tips help je je werknemers.

Lees meer

Mijn werknemer is ziek: wat nu?

Kun je van werknemers eisen dat ze niet werken als ze verkouden zijn? En hoe zit het met privacy van zieke werknemers in coronatijd? Wij helpen je op weg.

Lees meer

Checklist: samenwerken op afstand

Thuiswerken is aan de orde van de dag. Hoe blijf je dan goed samenwerken? Neem deze checklist door voor een goede samenwerking op afstand.

Lees meer

Je pensioenregeling communiceren: zo doet SHV dat

Weet jij hoe je pensioenregeling in elkaar zit? Bij SHV nemen ze werknemers hier zo goed mogelijk in mee. Lees meer.

Lees meer

Zo blijf je fysiek en mentaal fit op je werk

Wat kun jj van een topsporter leren over vitaliteit op de werkvloer? Voormalig Olympisch atleet en ondernemer Patrick van Luijk deelt zijn tips.

Lees meer

Je werknemers motiveren om fit te blijven

Je werknemers motiveren om fysiek en mentaal fit te blijven. Zodat ze hun werk nu én in de toekomst goed kunnen uitvoeren. Zo pak je dat aan.

Lees meer

Met een generatieregeling aan de slag: zo pakt DSV Solutions dat aan

Heeft jouw bedrijf al een generatieregeling? Lees hoe DSV Solutions dit heeft aangepakt, met tevreden oude én jonge werknemers.

Lees meer

Het geheim achter bevlogen werknemers

Als werkgever heb je invloed op de bevlogenheid van je werknemers. Wil je weten hoe? Regisseur Duurzame Inzetbaarheid Frank Brinkmans geeft 5 tips.

Lees meer

6 tips om te starten met zelfsturende teams

Zelfsturende teams zijn efficiënter en gemotiveerder dan traditionele teams. Iets voor jouw bedrijf? Met deze tips maak je vlotte start met zelfsturing.

Lees meer

Strategische personeelsplanning: zo doe je dat

Strategische personeelsplanning is dé manier om altijd de juiste medewerkers in huis te hebben. Start er vandaag nog mee in 3 eenvoudige stappen.

Lees meer

Ondernemen doe je samen