Ga direct naar inhoud

Maatregelen van de overheid

Overheidssteun voor ondernemers tijdens de coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft grote consequenties voor ondernemers. Daarom heeft de overheid speciaal voor ondernemers een aantal maatregelen getroffen.

Maatregelen van de Rijksoverheid

Het kabinet heeft vanwege het coronavirus een paar uitzonderlijke economische maatregelen genomen. Wil je weten op welke maatregelen je als ondernemer aanspraak maakt?

Ga naar rijksoverheid.nl/corona

Maatregelen van de Belastingdienst

De Belastingdienst neemt maatregelen om ondernemers door deze moeilijk periode heen te helpen.

Ga naar belastingdienst.nl/corona

Kamer van Koophandel Coronaloket

Het Kamer van Koophandel Coronaloket. Hier kun je terecht met al je vragen over jouw bedrijf en het coronavirus. Ook vind je hier tips en een overzicht van regelingen voor ondernemers.

Ga naar kvk.nl/coronaloket

Kom je in aanmerking voor de NOW-regeling?

De NOW-regeling van de overheid biedt een tegemoetkoming in de loonkosten. Wil je weten of je daarvoor in aanmerking kan komen? Op de site van HCS, onderdeel van Nationale-Nederlanden, kan je snel een berekening maken.

Ga naar de rekentool op de website van HCS

In het nieuws

Versoepeling regels aanvraag WIA-uitkering

UWV gaat soepeler om met de regelgeving rond de zogeheten ‘RIV-toets’ bij het aanvragen van een WIA-uitkering.

Lees wat dit voor je betekent


Webinar ‘Corona op de werkvloer: de rechten en plichten van de werkgever en zzp’er’

Vraag je je af hoe het zit als je niets kunt leveren of inkomsten misloopt? Of wil je weten wat je rechten en plichten zijn als een werknemer niet thuis kan werken, maar ook niet naar het werk kan komen omdat de scholen dicht zijn?

DAS, onze partner op het gebied van rechtsbijstand, organiseerde recent een webinar over de gevolgen van corona op de werkvloer. Kijk hier rechts het webinar terug. En/of lees de belangrijkste vragen en antwoorden op de website van DAS.

Ga naar de vragen en antwoorden op de website van DAS

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Juridisch advies op onze kosten

Staat je arbeidsgerelateerde juridische vraag er niet tussen? Dan geven we je de mogelijkheid om je vraag, op onze kosten, aan DAS te stellen. Want ondernemen doe je samen.

Ondernemen doe je samen