Ga direct naar inhoud

Maatregelen van de overheid

Overheidssteun voor ondernemers tijdens de coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft grote consequenties voor ondernemers. Daarom heeft de overheid speciaal voor ondernemers een aantal maatregelen getroffen.

Maatregelen van de Rijksoverheid

Het kabinet heeft vanwege het coronavirus een paar uitzonderlijke economische maatregelen genomen. Wil je weten op welke maatregelen je als ondernemer aanspraak maakt?

Ga naar rijksoverheid.nl/corona

Maatregelen van de Belastingdienst

De Belastingdienst neemt maatregelen om ondernemers door deze moeilijk periode heen te helpen.

Ga naar belastingdienst.nl/corona

Kamer van Koophandel Coronaloket

Het Kamer van Koophandel Coronaloket. Hier kun je terecht met al je vragen over jouw bedrijf en het coronavirus. Ook vind je hier tips en een overzicht van regelingen voor ondernemers.

Ga naar kvk.nl/coronaloket

Kom je in aanmerking voor de NOW-regeling?

De NOW-regeling van de overheid biedt een tegemoetkoming in de loonkosten. Wil je weten of je daarvoor in aanmerking kan komen? Op de site van HCS, onderdeel van Nationale-Nederlanden, kan je snel een berekening maken.

Ga naar de rekentool op de website van HCS

In het nieuws

Versoepeling regels aanvraag WIA-uitkering

UWV gaat soepeler om met de regelgeving rond de zogeheten ‘RIV-toets’ bij het aanvragen van een WIA-uitkering.

Lees wat dit voor je betekent


Webinar ‘Impact veranderingen NOW regeling’

Op 1 juni is de tweede termijn van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) ingegaan. Wat betekenen deze veranderingen voor werkgevers en werknemers? En wat zijn de ontslagmogelijkheden, al dan niet in combinatie met een beroep op de NOW?

DAS, onze partner op het gebied van rechtsbijstand, organiseerde recent een webinar over de tweede termijn van de NOW. Kijk hier het webinar terug. En/of lees de belangrijkste vragen en antwoorden op de website van DAS.

Ga naar de vragen en antwoorden op de website van DAS

Juridisch advies op onze kosten

DAS beantwoordt vele vragen van ondernemers op hun pagina.

Staat je arbeidsgerelateerde juridische vraag er niet tussen? Dan geven we je de mogelijkheid om een consult van 30 minuten aan te vragen bij DAS, op onze kosten*. Want ondernemen doe je samen.

* Vanwege het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen (BGfo) mag een adviseur voor zijn eigen onderneming geen gebruik maken van de door ons vergoede consulten. Wel kan hij voor zijn eigen onderneming bij DAS een consult van 30 minuten afnemen voor € 69,00 (exclusief BTW).

Ondernemen doe je samen