Ga direct naar inhoud

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Krijg je een schadeclaim? De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je bedrijf tegen de financiële gevolgen.

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)?

Zorg jij of een werknemer per ongeluk voor schade aan iemand anders, of aan zijn spullen? Of krijgt een werknemer een ongeluk en stelt je werknemer je hiervoor aansprakelijk? Als dit gebeurt, dan ben je met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) goed verzekerd. Deze verzekering beschermt je bedrijf tegen financiële gevolgen van schadeclaims.

Onze oplossing voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wil je als werkgever goed verzekerd zijn tegen de kosten van schadeclaims? Bekijk dan onze oplossingen.

Je bedrijfsactiviteiten verzekerd

Als ondernemer ben je aansprakelijk voor schade die jij of een medewerker tijdens het werk veroorzaakt. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je je bedrijf tegen zulke schade.

Voorrisico meeverzekerd

Heb je schade veroorzaakt voor de ingangsdatum van je verzekering? En wist je dit nog niet toen je de verzekering nam? Ook deze schade dekken we. Werk je in de branche bouw mkb? Kies zelf of je deze dekking wil.

Direct persoonlijk advies aanvragen

Narisico verzekeren

Heb je schade veroorzaakt tijdens de looptijd van je verzekering? En wist je dit nog niet toen je de polis stopzette? Deze schade verzeker je optioneel mee als je je bedrijf beëindigt. Kies zelf of je deze dekking wilt.

Voor wie is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 • Zzp'ers
 • Mkb'ers met maximaal vijftig werknemers en een jaaromzet tot en met € 10.000.000,-
 • Mkb'ers in de bouw met een maximum van € 2.500.000,- omzet

Wat is verzekerd bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Dit is verzekerd

 • Als iemand anders door jou of een werknemer gewond raakt, of schade heeft aan zijn spullen.
 • Schade door een product dat door jouw bedrijf is verkocht.
 • Verwondingen of overlijden van een werknemer door een bedrijfsongeluk of beroepsziekte.
 • Schade die je per ongeluk maakt aan spullen die je huurt of leent.
 • Bij (para)medische beroepen: financiële schade, waarbij geen schade is aan personen of spullen.
 • Schade die je per ongeluk veroorzaakt aan spullen die je bewerkt of behandelt. Werk je in de branche bouw mkb? Kies zelf of je deze dekking wil.
 • We helpen je bij een gedekte schade ook als je niet aansprakelijk bent.
 • Het voorrisico: schade voor de ingangsdatum van je polis. Dit verzekeren we onbeperkt in tijd mee. Werk je in de branche bouw mkb? Kies zelf of je deze dekking wil.

Dit is niet verzekerd

 • Schade die je met opzet maakt of schade die ontstaat doordat je je met opzet niet aan overheidsregels houdt.
 • Schade aan jezelf of schade aan het eigen bedrijf.
 • Schade door luchtvaartuigen, waaronder een drone, motorrijtuigen en vaartuigen.

Meer informatie

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat kun je aanvullend verzekeren?

Opzicht in de branche bouw
Werk je in de bouwbranche? En wil je schade die je per ongeluk maakt aan spullen die je bewerkt of behandelt meeverzekeren? Kies zelf of je deze dekking bij je verzekering wil.
Voorrisico in de branche bouw mkb
Werk je in de branche bouw mkb? Het voorrisico (schade voor de ingangsdatum van je polis) kun je meeverzekeren. Kies zelf of je deze dekking bij je verzekering wil als je je bedrijf beëindigt.
Narisico
Heb je schade veroorzaakt tijdens de looptijd van je verzekering? En meld je die na de einddatum van je verzekering? Deze dekking verzekert schade na stopzetten van je verzekering. Kies zelf of je deze dekking bij je verzekering wil als je je bedrijf beëindigt.
Werknemersschade
Schade die je werknemers krijgen tijdens een ongeluk op werk, bedrijfsuitjes en zakenreizen, waarvoor je niet aansprakelijk bent.

Meer informatie over jouw dekking en eigen risico

Eigen risico
Je kiest een eigen risico van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-.
Maximaal verzekerd bedrag
Het maximaal verzekerd bedrag in het Zekerheidspakket is € 5.000.000,- per aanspraak, met een maximum van € 5.000.000,- per jaar. Werk je in de bouw? Dan is het maximaal verzekerd bedrag € 2.500.000,- per aanspraak, met een maximum van € 5.000.000,- per jaar. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.
Waar ben je verzekerd?
Je bent verzekerd in Europa. Heb je een medisch beroep? Dan verzeker je je in Nederland. Wil je dekking buiten Nederland of Europa? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.

Waarom kies je voor onze Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven?

Bij online afsluiten via het Zekerheidspakket:

 • Kun je je verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of stopzetten.
 • Krijg je pakketkorting tot 10% vanaf twee verschillende verzekeringen.
 • Ben je binnen het pakket nooit dubbel verzekerd.

Kun je deze verzekering niet online afsluiten? Dan is Zekerheid op Maat mogelijk

Juridisch fit

Het juridisch organiseren van een bedrijf is ingewikkeld en vaak ook duur. Legal Fit biedt eenvoudige oplossingen om je hierbij te helpen.

Ontdek Legal Fit


Een adviseur controleert jouw aanvraag

Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je bedrijf goed verzekert.

Als zzp’er krijg je Zicht of ZZP Nederland als adviseur. Ben je mkb’er? Dan wordt Boval of Riksen & Winter je adviseur. Natuurlijk kun je ook zelf een adviseur zoeken en hier een afspraak mee maken.

Sluit direct af Zoek een eigen adviseur

Online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wil je online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dat kan in zes eenvoudige stappen.

1. Selecteer je beroep, bedrijf of activiteiten

Voor het aanvragen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, hebben wij allereerst de omschrijving van je beroep, bedrijf of activiteiten nodig. Zo kunnen wij een passend aanbod doen voor jouw risico’s.

2. Kies je verzekering(en) en bereken je premie

Kies welke verzekeringen je wil aanvragen. Als je online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wil afsluiten dan stellen we aanvullende vragen. Bijvoorbeeld of je ook werk uitbesteed. Bereken vervolgens direct je premie.

3. Controleer de aanvraag

We tonen je een overzicht van de aanvraag. Controleer of de gegevens kloppen.

4. Geef je KvK-nummer op en vul de akkoordverklaring in

We halen je bedrijfsgegevens op met je KvK-nummer. Wel zo gemakkelijk. Vul daarna de akkoordverklaring in. Dit is onder andere nodig voor ons om te controleren op de sanctiewet. Zodat we geen zaken doen met personen of landen die het internationaal recht of mensenrechten schenden.

5. Verstuur je aanvraag

Vraag de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan en rond je aanvraag af. Je ontvangt informatie over de status van je aanvraag.

6. Jouw adviseur neemt contact met je op

Jouw adviseur neemt telefonisch contact met je op om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met je te bespreken. Zodat je de juiste vergoeding krijgt bij schade.

Veelgestelde vragen over bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden

Wat zijn de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)?

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bereken je eenvoudig online. De kosten hangen af van je bedrijfsactiviteiten en de jaaromzet.

Kosten
Wat is het verschil tussen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt wel eens verward met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. De meeste risico’s dekken we op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn de verschillen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheid

Deze aansprakelijkheid geldt voor alle ondernemers. Lopen anderen letsel of materiele schade op door jouw werkzaamheden of jouw producten? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Deze schade verzeker je met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

 • Beroepsaansprakelijkheid

In sommige beroepen kun je als ondernemer vermogensschade veroorzaken bij een opdrachtgever. Denk aan verkeerd financieel advies of een ontwerpfout. Deze schade verzeker je met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Deze schade wordt niet gedekt op onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt hiervoor aanvullend de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Soms stelt een opdrachtgever dit ook als voorwaarde.

Heb je een medisch beroep? Of ben je architect of ingenieur? Dan krijg je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking voor beroepsaansprakelijkheid.

 • Bestuurdersaansprakelijkheid

Je bent niet alleen een bestuurder als je in het bestuur zit van een groot bedrijf. Dat ben je ook als je in het bestuur zit van een VvE. Als bestuurder draag je verantwoordelijkheid. Soms kan een besluit vervelende gevolgen hebben. Daarvoor kun je persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. En dan moet jij de schade betalen. Deze schade verzeker je met een  bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Deze schade wordt niet gedekt op onze bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt hiervoor aanvullend een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Bestaan er nog meer soorten AVB-verzekering?

Ja, er is nog een verzekering die aansprakelijkheid dekt.

 • Werkgeversaansprakelijkheid

Deze aansprakelijkheid geldt voor alle ondernemers. Ook voor zzp'ers. Bijvoorbeeld als een stagiaire, tijdelijke uitzendkracht of zzp'er op jouw aanwijzingen meewerkt aan een opdracht. De werkgeversaansprakelijkheid is standaard verzekerd op onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Krijgen je werknemers schade tijdens een ongeluk op werk, bedrijfsuitjes of zakenreizen?  En ben je hier niet aansprakelijk voor? Dan heb je de aanvullende dekking werknemerschade nodig.

Ik word aansprakelijk gesteld. Wat moet ik doen?
Stelt iemand je aansprakelijk? Neem dan contact op met je adviseur. Je kan ook contact opnemen met ons via 088 663 31 11. Of geef het online aan ons door.
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) vergelijken?
Wil je onze AVB vergelijken met een AVB-verzekering van andere verzekeraars? Bekijk dan de verzekeringskaarten. Wil je advies? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.
Kan ik mijn particuliere aansprakelijkheidsverzekering zakelijk gebruiken?
Nee, je particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade die ontstaat tijdens je werk als ondernemer.
Waarom krijg ik automatisch een adviseur als ik online aanvraag?
Je wilt je bedrijf goed verzekeren. We vinden het daarom belangrijk dat een adviseur met je meekijkt. Jullie bespreken samen of je niet over- of onderverzekerd bent. En of je verzekering aansluit bij je wensen. Zo krijg je de juiste vergoeding bij schade.
Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk niet verplicht. Wel kan een opdrachtgever of klant van je vragen om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook brancheorganisaties waarbij je bent aangesloten kunnen dit eisen. Bij Nationale-Nederlanden kan je sommige verzekeringen niet los afsluiten zonder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).
Is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook geschikt voor zzp’ers?
Ja, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor zzp’ers.
Hoe zeg ik mijn contract op?
Je kunt de verzekering elke dag opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.