Ga direct naar: inhoud

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

  • Dekking afgestemd op juridische en administratieve beroepen
  • Leveringsvoorwaarden zijn niet verplicht
  • Geen eigen risico bij kosten van verweer

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Voorkom hoge kosten bij schadeclaims

Bent u zzp’er of mkb’er en heeft u een juridisch of administratief beroep? Als u of een medewerker een fout maakt tijdens de werkzaamheden, dan kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. U kunt dan een beroep doen op de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Waarvoor bent u verzekerd?

U bent verzekerd als u of uw medewerker een fout maakt of een verkeerd advies geeft en uw bedrijf daarvoor aansprakelijk wordt gesteld door uw opdrachtgever. We vergoeden dan de schade en de kosten voor rechtsbijstand. We vergoeden ook de kosten van verweer en rechtsbijstand bij onterechte claims.

Verzekerde bedrag

Het standaard verzekerd bedrag is € 500.000,-.

Aanvullende dekkingen

  • Voorrisico: Met het voorrisico bent u verzekerd als iemand u ná de ingangsdatum van de verzekering aansprakelijk stelt voor een fout die is veroorzaakt vóór de ingangsdatum. Dit is niet standaard meeverzekerd. Wel kunt u dit ‘voorrisico’ meeverzekeren binnen de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Narisico: Met het narisico bent u verzekerd als iemand u aansprakelijk stelt ná beëindiging van de verzekering voor een fout die is gemaakt vóór beëindiging van de verzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er nog schadeclaims binnenkomen nadat u met uw activiteiten gestopt bent. We bieden daarom de mogelijkheid om verzekerd te blijven. Per jaar bekijken we of u of wij deze dekking willen voortzetten.
  • Kantoorrisico: Met deze dekking bent u verzekerd als iemand u aansprakelijk stelt voor schade aan iemand anders of aan zijn spullen die u of uw medewerker heeft veroorzaakt.

Waarvoor bent u niet verzekerd?

  • Schade die u expres heeft veroorzaakt
  • Inkomsten die u misloopt als u daar door uw fout geen recht meer op heeft
  • Kosten die u maakt om uw werk opnieuw uit te voeren
  • Schade die ontstaat doordat uw opdrachtgever niet het resultaat behaalt dat u hem heeft beloofd

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt. Hoeveel we vergoeden, hangt onder andere af van uw verzekerde bedrag. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zetten we voor u op een rij.

Leveringsvoorwaarden zijn niet verplicht

Werkt u zonder leveringsvoorwaarden? Of vraagt een opdrachtgever u om uw leveringsvoorwaarden opzij te schuiven? Voor de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Nationale-Nederlanden zijn leveringsvoorwaarden niet verplicht.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering in het Zekerheidspakket

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade