Beroepsaansprakelijkheids­verzekering (BAV)

Beschermt je onderneming tegen schadeclaims als je een beroepsfout maakt.

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je onderneming tegen de financiële gevolgen van schadeclaims. Als jij of een medewerker een beroepsfout maakt waardoor anderen financiële schade lijden. Bijvoorbeeld als jij of een medewerker een verkeerd advies geeft en jouw klant hierdoor vermogen verliest. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering geldt voor bedrijven die werk uitvoeren op juridisch of administratief gebied.

BAV-verzekering ook geschikt voor zzp

Wil je als zzp’er je beroepsaansprakelijkheid verzekeren?

Bekijk onze pagina voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Voorrisico meeverzekerd

Heb je schade die voor de ingangsdatum van je verzekering is veroorzaakt? En wist je nog niet van die schade af bij het aangaan van de polis? Deze schade is standaard verzekerd.

Narisico verzekeren

Heb je schade veroorzaakt tijdens de looptijd van je verzekering? En wist je dit nog niet toen je de polis stopzette? Deze schade verzeker je bij beëindiging van je bedrijf optioneel mee. Kies zelf of je deze dekking wilt.


Wat verzekeren we...

 • Financiële schade als er geen schade aan personen of spullen van anderen ontstaat.
 • Juridische hulp bij een gedekte schade, als je niet aansprakelijk bent.
 • Voorrisico is standaard verzekerd.
 • Het hanteren van de algemene voorwaarden is niet verplicht.
 • Dekking voldoet aan de eisen van de branche- of beroepsvereniging.

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

lay1805474f76ca4a8d8eb1f8044d95546c

... en wat niet?

 • Schade die je veroorzaakt aan personen (letsel) of aan spullen van anderen.
 • Schade waarvoor je als bestuurder of commissaris/toezichthouder wordt aangesproken.
 • Schade die met opzet is veroorzaakt.
 • Schade door fraude en vermogensdelicten als diefstal, bedrog en valsheid in geschrifte.
 • Schade door het niet halen van beloofde resultaten en rendementen. En schade die is veroorzaakt door over kostenbegrotingen en tijdsplanningen heen te gaan.


Wat kun je aanvullend verzekeren?

Narisico

Je kunt bij het beëindigen van je bedrijf het narisico apart verzekeren. Hiermee kun je na de einddatum alsnog schade bij ons melden, die tijdens de looptijd van de verzekering is veroorzaakt.

Meer informatie over jouw dekking en eigen risico

Eigen risico
Je kiest een eigen risico van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-.
Maximaal verzekerd bedrag 
Het maximaal verzekerd bedrag in het Zekerheidspakket is € 1.000.000,- per aanspraak, met een maximum van € 2.000.000,- per jaar. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.
Waar ben je verzekerd?
Je bent verzekerd in Nederland. Wil je dekking buiten Nederland? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.

Waarom kies je voor onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Bij online afsluiten via het Zekerheidspakket:

 • Kun je jouw verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of stopzetten.
 • Krijg je pakketkorting tot 10% vanaf twee verschillende verzekeringen.
 • Ben je binnen het pakket nooit dubbel verzekerd.Jouw eigen adviseur controleert je pakket

Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je bedrijf goed verzekert.

Als zzp'er krijg je Zicht of ZZP Nederland als adviseur. Ben je mkb'er? Dan wordt Boval of Zicht je adviseur. Natuurlijk kun je ook zelf een adviseur zoeken en hier een afspraak mee maken.

lay83e73e24ec6e48d1b668cbf3397dd0f0

Online een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wil je online een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan kan in zes eenvoudige stappen.

1. Geef je beroep, bedrijf of activiteiten op
Voor het aanvragen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, hebben wij allereerst de omschrijving van je beroep, bedrijf of activiteiten nodig. Zo kunnen wij een passend aanbod doen voor jouw risico’s.

2. Kies je verzekering(en) en maak een premieberekening
Kies welke verzekeringen je wil afsluiten. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zit standaard in je pakket. Bereken daarna direct je premie.

3. Controleer het overzicht van de aanvraag
We tonen je de gegevens van de aanvraag. Controleer of de aanvraag klopt.

4. Selecteer je KVK-nummer en vul de akkoordverklaring in
We vullen je bedrijfsgegevens in met je KvK-nummer. Wel zo eenvoudig. Vul daarna de akkoordverklaring in. Zo controleren we op de Sanctiewet. Dit is nodig, omdat we geen zaken doen met landen of personen die het internationaal recht of mensenrechten schenden.

5. Rond je aanvraag af
Vraag de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan en verstuur je aanvraag. We sturen je informatie over je aanvraag.

6. Je adviseur neemt contact op met jou
Je adviseur neemt contact met je op om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering te bespreken. Zo weet je dat je de juiste vergoeding krijgt bij schade.Veelgestelde vragen

Is er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor (para)medische beroepen en architecten/ingenieurs?
Ja, dit is mogelijk. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor deze beroepen valt bij Nationale-Nederlanden standaard onder de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB).
Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering geschikt voor zzp’ers en mkb’ers?
Ja,  de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor zzp en mkb. Waarbij jij en je personeel werk uitvoeren op juridisch of administratief gebied. Met uitzondering van advocaten, notarissen en accountants.
Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk niet verplicht. Wel kan een opdrachtgever of klant van je verlangen om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook brancheorganisaties waarbij je bent aangesloten kunnen dit eisen.
Is er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor advocaten, notarissen en accountants?
Nee, we bieden geen verzekeringsoplossing voor advocaten, notarissen en accountants.
Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) bereken je eenvoudig online. De kosten hangen af van je bedrijfsactiviteiten en de jaaromzet.

De verschillen tussen beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt wel eens verward met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn de verschillen:

Beroepsaansprakelijkheid
In sommige beroepen kun je financiële schade veroorzaken bij een opdrachtgever. Denk aan een ontwerpfout of een verkeerd financieel advies. Deze schade verzeker je met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheid
Alle ondernemers kunnen te maken krijgen met deze aansprakelijkheid. Lopen anderen letsel of materiele schade op door jouw producten of jouw werkzaamheden? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Deze schade verzeker je met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Bestuurdersaansprakelijkheid
Je bent al een bestuurder als je in het bestuur zit van een VvE. Een besluit kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt namelijk persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. De schade moet jij dan betalen. Deze schade verzeker je met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) vergelijken?

Wil je onze BAV vergelijken met een BAV-verzekering van andere verzekeraars? Bekijk dan de verzekeringskaarten. Wil je advies? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.

Moet ik lid zijn van een branchevereniging om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Het is afhankelijk van je beroep of een lidmaatschap bij een branchevereniging nodig is om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering online aanvraagt, zie je of we dit eisen.

Is er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor (para)medische beroepen en architecten/ingenieurs?

Ja, dit is mogelijk. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor deze beroepen valt bij Nationale-Nederlanden standaard onder de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB).