Ga direct naar inhoud

Tijdelijk 10% korting bij een nieuwe Autoverzekering

  • Tot maar liefst 80% no-claim korting
  • Klanten beoordelen onze Schadeafhandeling met een 8,2
  • Extra voordelen, zoals onze Haal- en brengservice

Bereken je premie

Het coronavirus en je schadeverzekering

We snappen dat je vragen hebt over het coronavirus en je schadeverzekering, bijvoorbeeld over een geplande reis of bij een juridisch geschil. We hebben daarom de meest gestelde vragen met antwoorden voor je op een rij gezet.

Het coronavirus en je schadeverzekeringWelke verzekeringen heb ik nodig?

Welke verzekeringen voor jou nodig zijn, hangt volledig af van jouw unieke persoonlijke situatie en wensen. Of je nou een woning huurt of hebt gekocht. Voor onverwachte schades ben je verzekerd met een opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Denk ook aan een rechtsbijstandverzekering. Deze kan goed van pas komen, bijvoorbeeld als je een conflict hebt over je woning. Ga je regelmatig op vakantie of weekendjes weg? Dan kan het handig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan ben je namelijk het hele jaar door goed verzekerd.

Je bent wettelijk verplicht om je auto te verzekeren. Weet je niet welke dekking je moet kiezen? We hebben de meest gekozen dekkingen voor je op een rij gezet:

Leeftijd van de auto Dekking
Nieuw tot 6 jaar oud Allrisk
6 tot 10 jaar oud Beperkt Casco
10 jaar oud of ouder WA

Heb je een koophuis? Een overlijdensrisicoverzekering kan dan verstandig zijn om af te sluiten. Daarmee zorg je voor financiële zekerheid voor je nabestaanden na jouw overlijden.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Niet elke verzekering is verplicht. Deze verzekeringen zijn wel (wettelijk) verplicht:

  • Een zorgverzekering is verplicht. Dit geldt voor iedereen boven de 18 jaar die in Nederland woont, werkt of een uitkering krijgt. Kinderen onder de 18 jaar zijn samen met hun ouder(s) verzekerd.
  • Je auto, motor, bromfiets of ander voertuig met een motor moet minimaal WA verzekerd zijn.
  • Als je een huis koopt, zal de bank bijna altijd eisen dat je een opstalverzekering hebt.

Laat jouw nabestaanden financieel verzorgd achter

We willen allemaal gezond oud worden. Maar wat als je plotseling overlijdt? Wat zijn dan de financiële gevolgen voor jouw nabestaanden? Kunnen ze blijven wonen waar ze nu wonen en de lasten blijven betalen? Met onze Overlijdensrisicoverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor jouw nabestaanden.

Financiële zekerheid voor je nabestaanden

Veilig je barbecue aanmaken en gebruiken

Zodra het zonnetje schijnt, halen we 'm vaak massaal tevoorschijn: onze barbecue! We leggen uit hoe je veilig kunt barbecueën en hoe je zorgvuldig om kunt gaan met voedsel. Of je nu barbecuet op kolen, gas of elektrisch. Met deze tips kun je lekker de barbecue aanzetten.

Veilig barbecueën

Meer tips voor wonen

Alles wat je moet weten over de groene kaart

Ga je naar het buitenland met de auto? Dan is het handig om de groene kaart bij je te hebben. Hiermee bewijs je namelijk dat je voertuig minimaal WA-verzekerd is. We leggen onder andere uit of de groene kaart altijd groen moet zijn en in welke landen de groene kaart verplicht is.

Alles over de groene kaart

Meer tips voor onderweg


Profiteer van pakketkorting

Sluit meerdere verzekeringen af en profiteer van aantrekkelijke pakketkorting. Hoe meer verzekeringen, hoe hoger je korting. Je hebt al je verzekeringen overzichtelijk in één pakket.

Bereken je premie