Ga direct naar inhoud

Oldtimerverzekering

 • Altijd bereikbaar voor hulp bij schade
 • Tot 8% korting binnen het ZekerheidsPakket Particulieren
 • Drie jaar verzekerd tegen taxatiewaarde bij de Cascodekking

Uitgebreid verzekerd in binnen- en buitenland

Is jouw oldtimer minimaal 26 jaar oud en rij je er jaarlijks niet meer dan 7.500 kilometer mee? Dan hoef je geen dure autoverzekering af te sluiten. Hiervoor hebben wij de Oldtimerverzekering.

Oldtimerverzekering afsluiten

Je kunt deze verzekering afsluiten via je verzekeringsadviseur.

Meer over onafhankelijk advies

Heb je al een ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij ons afgesloten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Voor welke oldtimer?

Je kunt de Oldtimerverzekering alleen afsluiten als:

 • je ook een gewone Autoverzekering voor een andere auto bij ons hebt afgesloten in het ZekerheidsPakket Particulieren;
 • jouw oldtimer minimaal 26 jaar oud is;
 • je minder dan 7.500 kilometer per jaar rijdt met jouw oldtimer;
 • jouw oldtimer niet meer weegt dan 3.500 kg;
 • je de oldtimer niet gebruikt voor woon-werkverkeer.

Zelf je dekking kiezen

Je kiest zelf hoe uitgebreid je jouw oldtimer verzekert. Met een WA-dekking ben je verzekerd voor schade die je met jouw oldtimer veroorzaakt bij anderen. Kies je voor de Cascodekking? Dan ben je ook verzekerd voor schade aan jouw eigen oldtimer, bijvoorbeeld door brand of diefstal.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Bepaal je aanvullende verzekeringen

Je kunt extra verzekeringen afsluiten die nog meer dekking bieden. Zo zijn met de SchadeVerzekering Inzittenden ook jouw passagiers goed verzekerd als je betrokken bent bij een verkeersongeluk. Lees hieronder meer over de aanvullende verzekeringen.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van jouw ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten, daar krijg je pakketkorting voor. Je pakketkorting kan oplopen tot 8%.

Dekking

Kies welke dekking het best bij je past

Bij de Oldtimerverzekering van Nationale-Nederlanden kan je kiezen uit twee soorten dekkingen: WA en WA Casco. Iedereen met een oldtimer in Nederland is verplicht om een verzekering met WA-dekking te hebben. Met de dekking WA Casco ben je uitgebreider verzekerd. In het overzicht hieronder zie je wat wordt vergoed.

Jouw dekking WA WA Casco
Verwondingen die je met jouw auto aan een ander toebrengt of schade aan de spullen van iemand anders
24 uur per dag hulp bij een ongeval in binnen- en buitenland
Dekking in het buitenland
Schade aan jouw eigen auto door diefstal, ruitbreuk, brand, botsing met dieren, storm, hagel en joyriding
Schade aan jouw eigen auto door een botsing met een ander voertuig
Jouw nieuwe auto tot drie jaar na de taxatie verzekerd voor de taxatiewaarde
Hulpverlening bij een mechanisch defect aan de auto in het buitenland

Goed verzekerd

Voordat wij jouw oldtimer kunnen verzekeren, moet je deze laten taxeren door een erkende taxateur. Jouw oldtimer is tot drie jaar na de taxatiedatum verzekerd voor de taxatiewaarde. We verzekeren jouw audio mee tot € 500,-.

Voor welke oldtimer?

Je kunt de Oldtimerverzekering alleen afsluiten als:

 • Je ook een gewone Autoverzekering voor een andere auto bij ons hebt afgesloten in hetzelfde ZekerheidsPakket Particulieren.
 • Jouw oldtimer minimaal 26 jaar oud is.
 • Je minder dan 7.500 kilometer per jaar rijdt met je oldtimer.
 • Jouw oldtimer niet meer weegt dan 3.500 kg.
 • Je de oldtimer niet gebruikt voor woon-werkverkeer.

De verzekering geldt niet als:

 • Je de auto gebruikt bij races.
 • Je de auto verhuurt.
 • Je de auto gebruikt als taxi.
Premie

Wat bepaalt de hoogte van je premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • je leeftijd;
 • de cataloguswaarde van jouw oldtimer;
 • het gewicht van de oldtimer;
 • het type brandstof waarop de oldtimer rijdt;
 • het eigen risico dat je kiest (alleen bij de dekking Casco).

Eigen risico

Bij de dekking WA Casco is het eigen risico standaard € 150,-. Maar je kunt ook voor een eigen risico kiezen van € 300,-, € 400,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe meer korting je krijgt op de premie.

Als je schade aan jouw oldtimer laat repareren via een schadeherstelbedrijf dat is aangesloten bij ons netwerk, dan ontvangt je 150,- korting op jouw eigen risico.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert je van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als je in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvang je 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin je een verzekering afsluit, krijg je 2% extra korting op de totaalpremie. Als je in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt jouw pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij betaling

Je kunt de Oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren afsluiten via jouw verzekeringsadviseur. Je betaalt één totaalpremie voor alle verzekeringen in het pakket. Je kunt deze per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaal je per kwartaal of per jaar? Dan profiteer je van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Aanvullende verzekeringen

Bij jouw Oldtimerverzekering kun je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten.

Soort verzekering Je dekking
SchadeVerzekering Inzittenden De Schadeverzekering Inzittenden dekt tot maximaal € 1.000.000,- aan materiële schade en letselschade (inclusief smartengeld) die je en andere inzittenden van jouw auto lijden door bijvoorbeeld een verkeersongeval.
Rechtsbijstand Motorrijtuigen Met de Rechtsbijstandverzekering bieden wij je uitgebreide rechtshulp. Bijvoorbeeld bij letselschade, het verhalen van schade aan jouw oldtimer en bagage, waardevermindering van jouw auto en de kosten van een huurauto. Wij helpen je ook als jouw oldtimer of rijbewijs in beslag wordt genomen. En we helpen je bij geschillen over koop, onderhoud of reparatie. Soms kan je ook rechtsbijstand krijgen bij strafvervolging.
Verhaalservice Autoschade Met de Verhaalservice Autoschade kunnen wij je rechtshulp bieden bij materiële schade. Wij helpen je bij het verhalen van schade aan jouw auto, kosten van een huurauto, of waardevermindering van jouw auto.
Ongevallenverzekering Inzittenden Met de Ongevallenverzekering Inzittenden verzeker je passagiers die in jouw oldtimer zitten. Als een inzittende door een ongeval invalide raakt of overlijdt, dan regelen wij een uitkering.

Service en Contact

Heb je een vraag over deze verzekering of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact op met een onafhankelijke adviseur.

Zoek een onafhankelijk adviseur


Heb je schade? Meld je schade dan meteen bij je adviseur. Je kunt schade voor deze verzekering niet rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden melden.