Ga direct naar inhoud

Financieel advies van een adviseur

Je regelt je financiële zaken op je eigen manier. Sommige belangrijke financiële beslissingen neem je niet elke dag. Dan wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuzes maakt. Hiermee kun je soms geld besparen.

Een financieel adviseur kan je helpen de juiste keuzes te maken. Met een advies dat is afgestemd op jouw persoonlijke (financiële) situatie. We helpen je graag met het vinden van een financieel adviseur. Heb je al een hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je voor hypotheekadvies kiezen voor een adviseur van Nationale-Nederlanden of voor een onafhankelijk adviseur. Aan jou de keuze. Voor ander financieel advies kun je terecht bij een onafhankelijk adviseur.

Direct naar jouw situatie

Een prettig pensioen

Je inkomen voor later op orde. Wat zijn je wensen voor later? Wat heb je nodig om later comfortabel te leven? En wat kun je zelf nog doen voor een prettig pensioen? Met een goed persoonlijk advies krijg je inzicht en maak je de juiste keuzes.

Vind een onafhankelijk adviseur

Stoppen met werken

Denk je over eerder stoppen met werken? Of wil je minder werken. Weet je al of het haalbaar is en hoe je dit financieel gaat regelen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Een goed persoonlijk advies geeft je inzicht in je mogelijkheden.

Vind een onafhankelijk adviseur

Je lijfrente komt vrij

Wat te doen met het geld als je lijfrente vrijkomt? Welke mogelijkheden heb je om met het opgebouwde bedrag je pensioen aan te vullen? En welke mogelijke belastingvoordelen kun je hierbij behalen? Een persoonlijk advies geeft je inzicht.

Vind een onafhankelijk adviseur

Hypotheek aanpassen

Benieuwd of het oversluiten of aanpassen van je hypotheek een goede optie is om je maandlasten te verlagen? Of gaan jij en je partner uit elkaar en wil je je hypotheek aanpassen? Een adviseur kan helpen met de keuzes en mogelijkheden.

Advies over hypotheek aanpassen

Een huis kopen

Een huis kopen is een grote stap. Of je nu starter bent, doorgroeit naar een ander huis of een woning koopt om te verhuren. Kies een hypotheek die past bij je situatie. Nu en in de toekomst. Een adviseur kent de mogelijkheden.

Meer over hypotheekadvies

Een huis verbouwen

Verbouwplannen of je huis verduurzamen? Je hypotheek verhogen of je hypotheek aanpassen kan een oplossing zijn. Of het kan en of het gunstig is, hangt af van je persoonlijke situatie. Een adviseur kent de mogelijkheden.

Meer over een verbouwing financieren

Advies van Nationale-Nederlanden

Heb je al een hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je bij ons terecht voor hypotheekadvies. Wil je ander financieel advies? Dan kun je terecht bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Heb je een vraag over onlangs ontvangen advies of over een product dat je hebt afgesloten met advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Meer informatie over onze dienstverlening lees je in onze dienstverleningsdocumenten.

Veelgestelde vragen over financieel advies

Wat doet een financieel adviseur?

Een adviseur helpt je met inzicht en overzicht als het gaat om jouw persoonlijke financiële situatie. Hij bespreekt je wensen en doelen met je en wijst je op risico’s en mogelijkheden waar je vaak zelf nog niet aan hebt gedacht. Op basis van je wensen adviseert hij je over welke financiële oplossing het beste past bij jouw situatie.

Een onafhankelijk adviseur bekijkt producten van verschillende aanbieders en kan je vertellen welk product een goede keuze voor je is. Dat kan een product van Nationale-Nederlanden zijn, maar ook van een andere aanbieder.

Hoe werkt een adviseur?

In een eerste gesprek met een adviseur, het zogenaamde oriëntatiegesprek, geef je aan waarover je een advies wilt. Dit gesprek is vaak gratis. De adviseur legt uit op welke manier hij jou kan helpen en wat een advies gaat kosten.

Ga je op dit voorstel in, dan brengt hij jouw wensen en mogelijkheden in kaart en adviseert je over de mogelijke financiële oplossingen.

Is een financieel product onderdeel van de oplossing? Dan kan de adviseur je helpen met het afsluiten van passende producten en/of diensten.

Wat is het verschil tussen een hypotheekadviseur van Nationale-Nederlanden en een onafhankelijk adviseur?

Beiden brengen een financieel advies uit dat je helpt met inzicht in jouw persoonlijke situatie. Beiden geven je ook advies over de mogelijke financiële oplossingen die passen bij je wensen en situatie.

Is een financieel product onderdeel van de oplossing? Dan geeft een hypotheekadviseur van Nationale-Nederlanden alleen advies over passende producten van Nationale-Nederlanden.

Een onafhankelijk adviseur bekijkt producten van verschillende aanbieders en kan je vertellen welk product een goede keuze voor je is. Dat kan een product van Nationale-Nederlanden zijn, maar ook van een andere aanbieder.

Wat kost financieel advies?

Hoeveel je betaalt voor financieel advies hangt af van je situatie en het onderwerp waarover je advies wilt. Een onafhankelijk adviseur kan je informeren over de kosten die hij in rekening brengt.

Informatie over hypotheekadvies van Nationale-Nederlanden en de kosten hiervan vind je op de pagina Hypotheekadvies.

In onze dienstverleningsdocumenten lees je wat we voor je kunnen doen. En met welke kosten je rekening moet houden. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kun je eenvoudig vergelijken.

Hoe vind ik een financieel adviseur?

Ben je op zoek naar een onafhankelijk adviseur die ook met Nationale-Nederlanden samenwerkt? Vind online een adviseur bij jou in de buurt. Of maak een afspraak met een adviseur van Nationale-Nederlanden voor hypotheekadvies.