Ga direct naar inhoud

Zorgverzekering

 • Kies zelf je (huis)arts, ziekenhuis of specialist
 • 3% korting op je basisverzekering via nn.nl
 • Tot 9% korting op je aanvullende verzekering via nn.nl

De zorgverzekering die met je meebeweegt, je leven lang

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden weet je zeker dat je altijd goed zit. Je hebt een complete basisverzekering, krijgt veel extra services en kiest zelf de aanvullende zorgverzekering die bij je past.

Nieuw van Nationale-Nederlanden: zorgbundels. Een zorgbundel is een aanvullende verzekering die past bij je levensfase. Met extra vergoedingen én tandartsverzekering.

Zorgverzekering berekenen

Gebruik onze Pakketvinder. Je ontdekt dan welke aanvullende verzekering het best bij jou past. Wil je liever direct weten wat jouw premie wordt? Bereken je zorgverzekering 2022.

Alle vergoedingen op een rij

Wil je weten wat onze zorgverzekering vergoedt in 2022? Zoek eenvoudig op alfabet of zoekterm in het overzicht.

Bekijk alle vergoedingen

Collectiviteitskorting

Benieuwd of je recht hebt op een collectiviteitskorting? Bekijk of je werkgever of organisatie afspraken met ons heeft gemaakt.

Zoek jouw zorgcollectief

10 voordelen van de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering

1. Combinatiepolis: in de meeste gevallen 100% vergoeding

De basisverzekering van Nationale-Nederlanden is een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig, ook als wij geen contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze.

Er zijn een paar uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, maar nooit meer dan het maximumtarief.

Bekijk alle vergoedingen


2. Unieke aanvullende zorgverzekeringen

Je hebt bij ons de keuze uit zeven aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. Net als in 2021 kun je kiezen voor de aanvullende verzekeringen Start, Extra en Compleet. Nieuw dit jaar zijn onze vier zorgbundels.

Ben je single, woon je samen of heb je kinderen? In welke fase je ook zit, wij hebben een zorgbundel voor je. Hierin vind je aanvullende vergoedingen voor zorg die de basisverzekering niet verzekert: fysiotherapie, mondzorg, spoedzorg in het buitenland. We voegen hier specifieke vergoedingen en services voor je situatie (en die van je gezin) aan toe. Zo heb je altijd een zorgverzekering die bij je levensfase past.

Bekijk de vier zorgbundels:

Bekijk alle aanvullende verzekeringen


3. Korting op cursussen, trainingen en hulpmiddelen, sportschool en meer

Volg een online EHBO-cursus met korting en kies uit ‘gezin’, ‘mantelzorg’ of ‘sport’. Ook krijg je korting op:

 • Aanvullende mantelzorg
 • Zorghulpmiddelen van Medipoint
 • Allergeenvrij bedtextiel
 • Batterijen voor hoortoestellen
 • Oordoppen
 • Je abonnement voor de sportschool

Bekijk alle voordelen


4. Direct declareren via de NN App of Mijn NN Zorgverzekering

Je zorgkosten declareer je makkelijk en snel. Gebruik de NN App of ga naar Mijn NN Zorgverzekering. Maak een foto van je rekening, vul enkele vragen in en binnen 5 dagen is je rekening verwerkt.

De zorgpas zit ook in de NN App. Zo heb je hem altijd bij de hand.


5. Korting als je de premie per kwartaal, halfjaar of jaar betaalt

In welke termijn je betaalt, kun je aangeven bij het aanvragen van je verzekering. Of pas het aan via Mijn NN Zorgverzekering.

Standaard betaal je premie per maand. Maar je krijgt korting als je jouw premie per kwartaal, halfjaar of jaar vooruitbetaalt. De korting is als volgt:

 • 0,5% korting als je per kwartaal betaalt.
 • 1% korting als je per halfjaar betaalt.
 • 2% korting als je per jaar betaalt.

Log in met je DigiD en regel het direct.


6. Bepaal zelf wanneer we de premie afschrijven

Bij een automatische incasso schrijven we de premie op de eerste dag van de maand af. Misschien komt dit bij jou niet goed uit. In dat geval kun je het moment aanpassen. Kies uit vijf momenten:

 • De laatste week van de maand ervoor
 • De eerste week van de maand
 • De tweede week van de maand
 • De derde week van de maand
 • De vierde week van de maand

Je past dit gemakkelijk aan via Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct

7. Kies zelf je eigen risico en betaal gespreid

Voor de basisverzekering geldt voor iedereen van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf betaalt. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen. Hierdoor betaal je een lagere premie. Verhogen van het eigen risico kan met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,- bovenop je verplichte eigen risico van € 385,-. Het maximale eigen risico is dus € 885,-.

Wanneer geldt het verplichte eigen risico?

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Niet alle zorg valt onder het verplicht eigen risico. Je betaalt geen eigen risico bij:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontroles van nier- of leverdonoren
 • Reiskosten gemaakt door een donor voor transplantatie
 • Ketenzorg (bij ketenzorg stemmen verschillende zorgverleners af hoe ze je het beste kunnen behandelen)
 • Verpleging en verzorging vanuit de wijkverpleging
 • Zorg die je aanvullende verzekering of tandartsverzekering vergoedt

Gespreid betalen eigen risico

Wil je het eigen risico niet in één keer betalen als je zorgkosten hebt gemaakt? Bij Nationale-Nederlanden kun je het gespreid vooruitbetalen. Je betaalt dan van maart tot en met december € 38,50 bovenop je premie.

Heb je het eigen risico gespreid betaald en het bedrag aan het einde van het jaar niet helemaal opgemaakt? Dan ontvang je dat op je rekening in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Log in met je DigiD en regel het direct.

8. Stel 7 dagen per week je zorgvragen

Stel dat je ’s avonds bij het uitlaten van je hond je enkel verstuikt. Dan vind je het misschien vervelend om zo laat nog de huisarts te bellen. Of je hebt een teek op je hand, na een wandeling in het bos. Hoe haal je die teek weg? Voor dat soort situaties hebben wij de Vraag de dokter app en de Gezondheidslijn.

Vraag de dokter app

Met de app Vraag de dokter kun je ook ’s avonds en in het weekend appen met een verpleegkundige. Deze kan een arts raadplegen als dat nodig is. Je kunt een foto meesturen en je situatie wordt zo snel mogelijk bekeken. Zo weet je snel wat je moet doen.

De app Vraag de dokter wordt uitgevoerd door MedicInfo. Je kunt de app gratis gebruiken. Jouw medische gegevens behandelt MedicInfo vertrouwelijk en deelt zij niet met Nationale-Nederlanden.


Gezondheidslijn

Met de Gezondheidslijn heb je 24 uur per dag, zeven dagen in de week toegang tot medisch advies. Je krijgt een verpleegkundige aan de lijn, die je zorgvraag beantwoordt. Weet die het antwoord niet? Dan overlegt de verpleegkundige met een arts.

Lees meer over de Gezondheidslijn en Vraag de dokter app


9. Check eenvoudig verdachte plekjes op je huid met SkinVision

Een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter het te genezen is. Met de SkinVision app laat je gratis en vrijblijvend plekjes op je huid checken. Binnen dertig seconden krijg je een inschatting van het risico. Is het risico hoog, dan bekijkt een arts de foto en krijg je binnen twee dagen aanvullend advies.

De app SkinVision is eigendom van SkinVision. Dit is een officiële kliniek voor dermatologie, die je kan doorverwijzen naar je huisarts. De kosten voor het advies vallen niet onder het eigen risico en worden volledig gedekt.

Lees meer en download de app


10. Korting op brillen en lenzen

Heb je de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden? Dan krijg je korting op brillen, zonnebrillen en contactlenzen bij Eye Wish Opticiens, Specsavers en Pearle.


Kies zelf je aanvullende verzekering

Is de basis zorgverzekering niet voldoende voor jouw zorgbehoefte? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Bekijk hieronder voor elke aanvullende verzekering de belangrijkste vergoedingen. Of vergelijk alle aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.


Wat anderen over ons zeggen

Nationale-Nederlanden scoort gemiddeld een 7,9. Dit is het gemiddelde cijfer uit ruim 13.000 reviews op Independer.nl. Daarvan hebben ruim 8.000 klanten ook een toelichting gegeven op de vergelijkingssite.


Services waar je écht wat aan hebt

We betalen je zorgverzekering, maar bieden je ook extra services. Deze kun je vaak gewoon vanuit huis gebruiken.

SkinVision

Snel verdachte plekjes op je huid checken.

Lees meer over SkinVision

Mantelzorg

Hulp bij het regelen van mantelzorg.

Lees meer over Mantelzorg

Best Doctors

Second opinion door een topspecialist.

Meer over Best Doctors

Vraag de dokter

Via chat advies van verpleegkundigen.

Meer over Vraag de dokter


Veelgestelde vragen

Wat krijg ik in 2022 vergoed door de NN Zorgverzekering?
De basisverzekering van Nationale-Nederlanden is een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. In de meeste gevallen vergoeden wij de rekening volledig. Bekijk hier al onze vergoedingen.
Is een zorgverzekering verplicht?
Een zorgverzekering is verplicht. Dit geldt voor iedereen boven de 18 jaar die in Nederland woont, werkt of een uitkering krijgt. Kinderen onder de 18 jaar zijn samen met hun ouder(s) verzekerd.
Wanneer moet ik een zorgverzekering afsluiten?
Je kunt tot en met 31 december 2021 je zorgverzekering opzeggen. Heb je opgezegd? Dan kun je tot en met 31 januari 2022 een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan alsnog per 1 januari 2022 in.

Vraag je jouw zorgverzekering voor 31 december 2021 bij ons aan? Dan regelen wij de opzegging bij de zorgverzekeraar die je nu hebt.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Zelf regelen

Heb je een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden? En wil je iets aanpassen of een rekening declareren?

Regel het eenvoudig zelf

Kunnen wij je helpen?