Ga direct naar inhoud

Zorgverzekering

 • Vrije zorgkeuze
 • 3% korting op je basisverzekering via nn.nl
 • 9% korting op je aanvullende verzekering via nn.nl

Vind het juiste pakket

De coronamaatregelen en jouw zorgverzekering

Lees meer op de informatiepagina

De zorgverzekering die aansluit op jouw leven

De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden is er voor mensen die hun gezondheid op één zetten. Wij gaan voor toegang tot de beste zorg, die past bij jouw leven. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over zorg.

 • Je hebt vrije zorgkeuze en kunt dus zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat
 • Second opinion nodig? Maak gebruik van internationale topspecialisten via Best Doctors
 • Krijg toegang tot extra services zoals de Gezondheidslijn, de Vraag de Dokter app, de SkinVision App en onze meegroeiservice

Aanvragen zorgverzekering

Services

Naast de Vrije Zorgkeuze kunnen klanten gebruik maken van services zoals de Zorgvergelijker, de Meegroeiservice, Best Doctors®, SkinVision en meer.

Bekijk alle services

Buitenland

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan is het goed om te weten welke zorg wordt vergoed en hoe het werkt met de EHIC pas.

Meer over zorg in het buitenland

Klantenkorting

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden krijg je extra korting op producten en diensten die je helpen bij de zorg voor jezelf en een ander.

Klantvoordelen met ZorgGemak

Wil je de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden afsluiten?

Je sluit een zorgverzekering altijd af van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. Maar in de volgende gevallen mag je ook tussentijds overstappen:

 • Je wordt 18 jaar. In dit geval moet je premie gaan betalen vanaf het moment dat je 18 wordt.
 • Je gaat scheiden en je staat bij de ex-partner op de polis.
 • Je bent net in Nederland komen wonen.
 • Je bent op het moment collectief verzekerd via jouw werkgever en je verandert van werkgever. De nieuwe werkgever biedt een collectieve zorgverzekering aan via Nationale-Nederlanden. Bekijk hier of jij recht hebt op collectieve korting.

Heb jij hulp nodig bij het uitzoeken van je zorgverzekering? Start de Pakketvinder.

Zorgverzekering aanvragen

Bekijk of je recht hebt op collectiviteitskorting

Gebruik collectiviteitenzoeker

Basisverzekering

Iedereen in Nederland heeft recht op dezelfde zorg uit de basisverzekering. Waar je terecht kunt, kan wel verschillen.

 • Vrije zorgkeuze; altijd 100% vergoeding als de zorg gedekt is
 • Second opinion door internationale topspecialisten
 • Check eenvoudig verdachte plekjes met de SkinVision app

Meer over de basisverzekering

Aanvullende verzekering

Vul je basiszorgverzekering aan met één van onze aanvullende zorgverzekeringen.

 • 100% vergoeding van spoedzorg in het buitenland
 • Geen medische selectie, geen wachttijden
 • Tussentijds wijzigen met de Meegroeiservice

Meer over aanvullende verzekeringen

Tandartsverzekering

Daarnaast kun je je zorgverzekering uitbreiden met een tandartsverzekering.

 • 100% vergoeding van bijna alle behandelingen tot het verzekerde bedrag
 • Kosten voor mondhygiënist meeverzekerd
 • Inclusief tandongevallendekking van € 10.000

Meer over de tandartsverzekeringen

10 voordelen van de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering

1. Restitutiepolis: 100% vrije zorgkeuze

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden heb je 100% vrije zorgkeuze, zowel bij de basisverzekering als bij de aanvullende (tandarts)verzekeringen. Wij hebben een zogenoemde restitutiepolis. Dat betekent dat je zelf kunt bepalen waar je behandeld wilt worden. Het maakt niet uit of wij een contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze. Wij vergoeden de rekening volledig zolang de behandeling onder je verzekering valt.

Restitutie- of naturapolis

De tegenhanger van de restitutieverzekering is de naturaverzekering. Bij een zorgverzekering met een naturapolis worden zorgkosten alleen geheel vergoed als je behandeld wordt door een zorgverlener waarmee jouw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Heeft jouw zorgverzekeraar geen afspraken gemaakt met de zorgverlener van jouw keuze? Dan is de kans aanwezig dat je een deel van de rekening zelf moet betalen.

2. Korting op cursussen, trainingen en hulpmiddelen, sportschool en meer

Volg met korting een online cursus op het gebied van zorg voor jouw gezin, zorg voor wie je lief is of eerste hulp bij sporters. Ook krijg je korting op KPN Vitaal Thuis, aanvullende mantelzorg, zorghulpmiddelen van Medipoint, allergeendicht bedtextiel, batterijen voor hoortoestellen, oordoppen, of je sportschoolabonnement.

Bekijk alle voordelen

3. Direct declareren via de NN App of Mijn NN Zorgverzekering

Je zorgkosten kun je gemakkelijk en snel zelf declareren. Dit kan via de NN App of via Mijn NN Zorgverzekering. Maak een foto van je rekening, vul een aantal vragen in en binnen 5 dagen is je rekening verwerkt.

Ook handig, je zorgpas zit ook in de NN App. Zo heb je hem altijd bij de hand.

4. Korting als je de premie per kwartaal, halfjaar of jaar betaalt

Standaard betaal je premie per maand. Maar je krijgt korting als je jouw premie per kwartaal, halfjaar of jaar vooruit betaalt. De korting is als volgt:

 • 0,5% korting als je per kwartaal vooruit betaalt.
 • 1% korting als je per halfjaar vooruit betaalt.
 • 2% korting als je per jaar vooruit betaalt.

In welke termijn je betaalt, kun je aangeven bij het aanvragen van je verzekering of regel het direct.

5. Bepaal zelf wanneer we de premie afschrijven

Als je jouw premie via een automatische incasso betaalt, dan schrijven wij standaard de premie af op de eerste van de maand. Maar het is mogelijk dat dit bij jou net wat minder goed uitkomt. In dat geval kun je het moment waarop wij de premie afschrijven aanpassen. Je kunt kiezen uit vijf incassomomenten:

 • De laatste week van de voorgaande maand
 • De eerste week van de maand
 • De tweede week van de maand
 • De derde week van de maand
 • De vierde week van de maand

Je past dit gemakkelijk online aan in Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct

6. Kies zelf je eigen risico en betaal je eigen risico gespreid

Voor de zorg binnen de basisverzekering geldt voor iedereen van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten die je maakt zelf moet betalen. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen. Hiervoor betaal je een lagere premie. Verhogen van het eigen risico kan met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,- bovenop je verplichte eigen risico van € 385,-. Het maximale eigen risico is dus € 885,-.

Wanneer geldt het verplichte eigen risico?

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Niet alle zorg valt onder het verplicht eigen risico. Je betaalt geen eigen risico bij:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontroles van nier- of leverdonoren
 • Reiskosten gemaakt door een donor voor transplantatie
 • Ketenzorg (bij ketenzorg stemmen verschillende zorgverleners af hoe ze je het beste kunnen behandelen)
 • Verpleging en verzorging vanuit de wijkverpleging
 • Ook voor zorg die je aanvullende verzekering of tandartsverzekering vergoedt, geldt het eigen risico niet.

Gespreid betalen eigen risico

Wil je wanneer je zorg gebruikt het eigen risico niet in één keer betalen? Bij Nationale-Nederlanden kun je het verplicht eigen risico gespreid betalen. Je betaalt dan van maart tot en met december € 38,50 bovenop je premie.

Heb je in 2020 het eigen risico gespreid betaald en het bedrag aan het einde van het jaar niet helemaal opgemaakt? Dan ontvangt je het bedrag dat je teveel hebt betaald in het eerste kwartaal van 2021 automatisch terug op je rekening.

Wil je gebruik maken van gespreid betalen van het eigen risico? Voor 2020 kun je je aanmelden tot en met 1 februari 2020 via Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct.

7. Stel je zorgvragen 7 dagen per week via de Gezondheidslijn en Vraag de dokter app

Stel dat je ’s avond bij het uitlaten van je hond je enkel verstuikt. Dan vind je het misschien vervelend om zo laat nog de huisarts te bellen. Of je hebt na een wandeling in het bos een teek, maar je weet niet hoe je die weg moet halen. Voor dat soort situaties heeft Nationale-Nederlanden de Vraag de dokter app en de Gezondheidslijn.

Vraag de dokter app

Met de app Vraag de dokter kun je ook ’s avonds en in het weekend appen met een verpleegkundige, die indien nodig een arts kan raadplegen. Je kunt eventueel een foto meesturen en je situatie wordt zo snel mogelijk bekeken. Zo weet je snel wat je moet doen.

Vraag de dokter wordt uitgevoerd door MedicInfo. Je kunt de app gratis gebruiken. Jouw medische gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet met Nationale-Nederlanden gedeeld.

Gezondheidslijn

Met de Gezondheidslijn heb je 24 uur per dag, zeven dagen in de week toegang tot deskundig medisch advies. Je krijgt een verpleegkundige aan de lijn, die je om medisch advies kunt vragen. Weet die het antwoord niet? Dan overlegt de verpleegkundige met een arts. Binnen één telefoontje heb je deskundig medisch advies.

Lees meer over de Gezondheidslijn en Vraag de dokter app

8. Eenvoudig verdachte plekjes op je huid checken met SkinVision

Een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter het te genezen is. Met de SkinVision app kun je als klant met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden gratis en vrijblijvend plekjes op je huid laten checken. Binnen dertig seconden krijg je een risico-inschatting. Is het risico hoog, dan bekijkt een dermatoloog de foto en krijgt je binnen twee dagen aanvullend advies.

De app ‘SkinVision’ is eigendom van SkinVision. Dit is een officiële dermatologie-kliniek, die je eventueel kan doorverwijzen naar je huisarts. De kosten voor het advies vallen niet onder het eigen risico en worden volledig gedekt.

Lees meer en download de app

9. Korting op brillen en lenzen

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden krijg je korting op brillen, zonnebrillen en contactlenzen bij Eyewish Opticiens en Specsavers.

10. Ontvang 15% korting op reisvaccinaties

Ga je binnenkort op reis en heb je daarvoor vaccinaties nodig? Met onze zorgverzekering ontvang je 15% korting op alle reisvaccinaties bij Thuisvaccinatie.nl. En het is ook nog eens gemakkelijk: de arts komt bij je thuis op het moment dat het jou uitkomt.

Sommige aanvullende verzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor reisvaccinaties. Ontvang je geen vergoeding dan kun je nog wel profiteren van korting op reisvaccinaties. Krijg je wel een vergoeding vanuit je aanvullende verzekering? Ook dan kun je gebruik maken van onderstaande kortingen.