Ga direct naar inhoud

SkinVision app

Voordelen

  • Check snel verdachte plekjes
  • Betrouwbaar en altijd beschikbaar
  • Standaard bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op genezing. Met de SkinVision app kun je gratis plekjes op je huid laten checken. Binnen dertig seconden lees je al via de app of je langs de dokter moet. Makkelijk, snel en betrouwbaar.

Wanneer gebruik je de app?

Heb je een verdacht plekje op je huid gespot? Van een gekke moedervlek tot een vreemd vetbultje: laat het nakijken via de SkinVision app. Maak een foto via de app en je krijgt snel te horen of je even langs de dokter moet. Is er geen reden tot zorg volgens de app? Dan ben je meteen gerustgesteld. De SkinVision app is betrouwbaar, altijd beschikbaar en zit standaard bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden.

Hoe werkt het?

Download de app

Zo ontdekte Renske een verdacht huidplekje tijdens haar zwangerschap

Renske (33 jaar, arts): 'Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik met de SkinVision app een vorm van huidkanker. Ik hield al een tijdje een plekje in de gaten, omdat het een moedervlek was die langzaam veranderde. Als arts weet ik waar ik op moet letten, ik wilde meer zekerheid, vooral omdat ik op dat moment zwanger was. Mijn lichaam veranderde snel en dat plekje ook.'

'In mei maakte ik een eerste scan. Het stelde me gerust dat het algoritme van SkinVision alles kan vergelijken. En dat er een team van dermatologen meekijkt. Na een halve minuut kreeg ik de uitslag: binnen vier weken moest ik een arts bezoeken. Als arts met basiskennis van dermatologie voelde ik me door deze uitslag gesterkt in mijn eigen niet-pluisgevoel.'

Renske (33 jaar, arts)

Renske: Als arts met basiskennis op gebied van dermatologie voelde ik me door de app gesterkt in mijn eigen niet-pluisgevoel.

'De huisarts verwees me door naar de dermatoloog. Die vond het plekje eerst niet iets om me zorgen over te maken. Het had weinig pigment en huidplekjes groeien vaak harder tijdens de zwangerschap. De dermatoloog adviseerde om het goed in de gaten te houden en gaf aan waar ik op moest letten. In oktober ontdekte ik een wondje in het nog steeds groeiende plekje. De SkinVision app raadde me toen aan snel langs een arts te gaan.'

'Een nieuwe dermatoloog besloot dat ik het plekje moest laten weghalen. Ik was toen hoogzwanger, dus koos ervoor het vlak na de bevalling te doen. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose melanoom, met uitzaaiingen rondom het plekje. Naast het weghalen van de melanoom, kreeg ik ook immunotherapie.'

'Het is een heel heftig jaar geweest voor ons jonge gezin. Gelukkig is de behandeling na een jaar afgerond, maar onzekerheid zal er de komende jaren blijven. Als arts begrijp ik hoe het zo is gelopen, het plekje was niet doorsnee en een zwangerschap verandert een lichaam. Maar deze ervaring heeft me wel veranderd. Waar ik voorheen langer zelf dokterde, trek ik nu eerder aan de bel als ik het niet vertrouw.'

'De SkinVision app werkt voor mij als een dagboek van de huid. Ik geloof in de technologie, in combinatie met dermatologen die meekijken. De mogelijkheid om het plekje in de gaten te houden via de app heeft me geholpen om verdere medische hulp te zoeken. Dus ik zou het iedereen aanraden. En raadpleeg altijd een arts als je onderbuikgevoel iets anders zegt.'

Veelgestelde vragen

Waarom biedt Nationale-Nederlanden SkinVision aan?

Bij Nationale-Nederlanden vinden we het belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten houdt. Maar natuurlijk wél op een slimme en makkelijke manier. SkinVision biedt een goede en betrouwbare dienst waardoor je altijd, overal en snel zelf je huid kunt checken.

Ik heb nog geen account bij SkinVision, hoe maak ik dat aan? 

Download de SkinVision app in de App Store of Google Play en maak je SkinVision account aan. Na het controleren van je e-mailadres kun je aangeven dat je SkinVision via je zorgverzekering wilt gebruiken. Voer je burgerservicenummer (BSN) of NN-relatienummer in en klik op ‘Koppel mijn account’. Je ontvangt een bevestiging dat het is gelukt en kunt dan meteen gratis van de app gebruikmaken.

Ik heb al een account bij SkinVision, wat moet ik doen?

Heb je de SkinVision app al? Maar wil je graag gebruikmaken van het account dat je standaard krijgt bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden? Dan kun je jouw SkinVision abonnement koppelen aan je zorgverzekering. Ga binnen de SkinVision app naar 'Instellingen' via de menuknop linksboven. Voer je burgerservicenummer (BSN) of NN-relatienummer in. Klik op ‘Koppel mijn verzekering’. We sturen een bevestiging als het is gelukt.

Waarom moet ik mijn BSN of relatienummer van Nationale-Nederlanden invullen?

Om via Nationale-Nederlanden van dit aanbod gebruik te kunnen maken moet er een koppeling gemaakt worden met jouw SkinVision account. Dat gebeurt met jouw burgerservicenummer (BSN) of relatienummer van Nationale-Nederlanden. Zo controleren we of je gebruik kunt maken van het aanbod.

Hoe weet ik of het is gelukt om mijn verzekering te koppelen met SkinVision? 

Als jouw account succesvol gekoppeld is aan je zorgverzekering, zie je de melding: ‘Gelukt! Je account is nu gelinkt met je zorgverzekering. Je hebt nu een actief SkinHealth programma.' Als je inlogt zie je ook het logo van Nationale-Nederlanden terugkomen. Wil je zeker weten dat het gelukt is? Klik op het menu in de linkerbovenhoek. Ga naar 'Instellingen'. Klik op 'Abonnement'. Je ziet hier of je een actief abonnement hebt.

Is de SkinVision app betrouwbaar?

SkinVision is een betrouwbare app die wordt gemaakt door SkinVision. Deze zelfstandige zorginstelling wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Nationale-Nederlanden heeft de kosten van SkinVision verrekend met mijn eigen risico. Dat klopt toch niet?

De kosten van SkinVision vallen niet onder het eigen risico. Door een foutieve declaratie in 2023 zijn de kosten van SkinVision onterecht verrekend met het eigen risico. Dat is inmiddels gecorrigeerd. In Mijn NN Zorgverzekering zie je een foutieve declaratie, de correctie en de juiste declaratie terug. Zie je geen correctie in Mijn NN Zorgverzekering? Neem dan contact met ons op.

Kan ik ook de Skinvision app gebruiken als ik niet verzekerd ben bij Nationale-Nederlanden?

Heb je géén zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je gebruikmaken van de SkinVision app tegen betaling. Je betaalt € 6,99 voor een individuele smart check en € 29,99 voor drie maanden onbeperkt gebruik. Wil je een jaar lang onbeperkt gebruikmaken van SkinVision, net als bij een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden? Dan kost dat € 49,99.