Ga direct naar inhoud

SkinVision app

Voordelen

  • Check snel verdachte plekjes
  • Betrouwbaar en altijd beschikbaar
  • Standaard bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op genezing. Met de SkinVision app kun je gratis plekjes op je huid laten checken. Binnen dertig seconden lees je al via de app of je langs de dokter moet. Makkelijk, snel en betrouwbaar.

Wanneer gebruik je de app?

Heb je een verdacht plekje op je huid gespot? Van een gekke moedervlek tot een vreemd vetbultje: laat het nakijken via de SkinVision app. Maak een foto via de app en je krijgt snel te horen of je even langs de dokter moet. Is er geen reden tot zorg volgens de app? Dan ben je meteen gerustgesteld. De SkinVision app is betrouwbaar, altijd beschikbaar en zit standaard bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden.

Hoe werkt het?

Download de app

Rebecca vertelt over haar ervaring met de SkinVision app

Een vroege check via SkinVision maakte voor Rebecca het verschil: ''Ik ontving een tijd geleden een bericht van Nationale-Nederlanden dat de SkinVision app standaard bij mijn zorgverzekering zit. Ik heb de app meteen gedownload, omdat ik een lichte huid heb met veel sproeten en vlekjes. Ik gebruikte de app al een tijdje toen ik een plekje in mijn ooghoek ontdekte. Een vreemd soort bobbeltje, dat maar niet wegging. De SkinVision app gaf aan dat ik hiermee naar de dokter moest. Een week later zat ik bij een kliniek voor een operatie: het bleek een basaalcelcarcinoom met sprieterig karakter te zijn. De artsen vertelden me dat als ik slechts een paar weken later was geweest, de situatie heel anders had kunnen uitpakken.''

"Op tijd checken van verdachte plekjes is van levensbelang", zegt dermatoloog Martijn Meijs.

Veelgestelde vragen

Waarom biedt Nationale-Nederlanden SkinVision aan?

Bij Nationale-Nederlanden vinden we het belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten houdt. Maar natuurlijk wél op een slimme en makkelijke manier. SkinVision biedt een goede en betrouwbare dienst waardoor je altijd, overal en snel zelf je huid kunt checken.

Ik heb nog geen account bij SkinVision, hoe maak ik dat aan? 

Download de SkinVision app in de App Store of Google Play en maak je SkinVision account aan. Na het controleren van je e-mailadres kun je aangeven dat je SkinVision via je zorgverzekering wilt gebruiken. Voer je burgerservicenummer (BSN) of NN-relatienummer in en klik op ‘Koppel mijn account’. Je ontvangt een bevestiging dat het is gelukt en kunt dan meteen gratis van de app gebruikmaken.

Ik heb al een account bij SkinVision, wat moet ik doen?

Heb je de SkinVision app al? Maar wil je graag gebruikmaken van het account dat je standaard krijgt bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden? Dan kun je jouw SkinVision abonnement koppelen aan je zorgverzekering. Ga binnen de SkinVision app naar 'Instellingen' via de menuknop linksboven. Voer je burgerservicenummer (BSN) of NN-relatienummer in. Klik op ‘Koppel mijn verzekering’. We sturen een bevestiging als het is gelukt.

Waarom moet ik mijn BSN of relatienummer van Nationale-Nederlanden invullen?

Om via Nationale-Nederlanden van dit aanbod gebruik te kunnen maken moet er een koppeling gemaakt worden met jouw SkinVision account. Dat gebeurt met jouw burgerservicenummer (BSN) of relatienummer van Nationale-Nederlanden. Zo controleren we of je gebruik kunt maken van het aanbod.

Hoe weet ik of het is gelukt om mijn verzekering te koppelen met SkinVision? 

Als jouw account succesvol gekoppeld is aan je zorgverzekering, zie je de melding: ‘Gelukt! Je account is nu gelinkt met je zorgverzekering. Je hebt nu een actief SkinHealth programma.' Als je inlogt zie je ook het logo van Nationale-Nederlanden terugkomen. Wil je zeker weten dat het gelukt is? Klik op het menu in de linkerbovenhoek. Ga naar 'Instellingen'. Klik op 'Abonnement'. Je ziet hier of je een actief abonnement hebt.

Is de SkinVision app betrouwbaar?

SkinVision is een betrouwbare app die wordt gemaakt door SkinVision. Deze zelfstandige zorginstelling wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Kan ik ook de Skinvision app gebruiken als ik niet verzekerd ben bij Nationale-Nederlanden?

Heb je géén zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je gebruikmaken van de SkinVision app tegen betaling. Je betaalt € 6,99 voor een individuele smart check en € 29,99 voor drie maanden onbeperkt gebruik. Wil je een jaar lang onbeperkt gebruikmaken van SkinVision, net als bij een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden? Dan kost dat € 49,99.