Ga direct naar inhoud

Check je huid met SkinVision

Snel duidelijkheid over een verdacht plekje op je huid met de app van SkinVision

Download de app

Eén op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter het te genezen is. Met de SkinVision app kun je gratis en vrijblijvend plekjes op je huid laten checken. Binnen dertig seconden krijg je een risicobeoordeling. Bij een verhoogd risico ontvang je begeleiding en advies over aanbevolen vervolgstappen.

Is er verhoogd risico? Dan ben je op tijd bij de arts. En is er geen reden tot zorg? Dan ben je meteen gerustgesteld. Betrouwbaar, betaalbaar en altijd beschikbaar. Zo maken we samen de zorg beter.

Rebecca vertelt: een vroege check kan het verschil maken

SkinVision heeft mij letterlijk gered, vertelt Rebecca. Ik ontving een tijd geleden een bericht van Nationale-Nederlanden dat ik de SkinVision app gratis kon gebruiken. Dat leek me iets voor mij, aangezien ik een lichte huid met veel sproeten heb en de laatste jaren steeds meer oneffenheden tref.
Ik gebruikte de app al een tijdje toen mij een plekje in m’n ooghoek opviel. Een vreemd soort bobbeltje dat maar niet wegging. De SkinVision app gaf gelijk aan dat ik hiermee naar de dokter moest. Een week later zat ik bij de MOHS kliniek voor een operatie, het bleek een basaal cel carcinoom met sprieterig karakter te zijn. De artsen vertelden me dat als ik slechts een paar weken later was geweest, de situatie een ander scenario had gekregen.
Wat een onschuldig vetbultje leek te zijn, veranderde al snel qua kenmerken. Gelukkig was ik alert en gebruikte ik SkinVision, wie weet hoe het anders was afgelopen.

Hoe werkt het?

  • Download de SkinVision app op je telefoon.
  • Maak een account aan bij SkinVision.
  • Koppel het account aan je zorgverzekering. Dit kan via je Nationale-Nederlanden relatienummer of burgerservicenummer (BSN).
  • Met je Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden maak je kosteloos gebruik van de app. Je betaalt geen eigen risico voor het gebruik en het online advies dat je krijgt via de app.
  • Word je doorverwezen naar een medisch specialist in het ziekenhuis? Dan betaal je wel eigen risico voor het bezoek aan de specialist.
  • Heb je geen zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden? Dan betaal je € 6,99 voor een individuele smart check en € 29,99 voor 3 maanden onbeperkt gebruik. Wil je, net als bij de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden, er een jaar lang onbeperkt gebruik van maken? Dan kost dat € 49,99.

Meer weten? Ga naar skinvision.com/nn.

De app SkinVision is eigendom van SkinVision. SkinVision is een zelfstandige zorginstelling die wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.


"Een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Op tijd checken van verdachte plekjes is van levensbelang", zegt dermatoloog Martijn Meijs.

Lees het interview

Check de sterkte van de zon met de UV-index

Zin om eropuit te gaan deze zomer? Waar je ook naartoe gaat, zorg dat je op de hoogte bent van de lokale UV-index en bescherm jezelf en je geliefden. Blootstelling aan UV is de grootste oorzaak van kanker. Met SkinVision ken je jouw risico’s en kun je op tijd actie ondernemen.

Met de gratis toegang tot SkinVision geeft Nationale-Nederlanden je nu ook inzicht in de lokale UV-index. Ook ontvang je gepersonaliseerde informatie over jouw huidgezondheid, wanneer je maar wilt.

Veelgestelde vragen

Waarom biedt Nationale-Nederlanden SkinVision aan?

Bij Nationale-Nederlanden vinden we het belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten houdt. Maar natuurlijk wél op een slimme en gemakkelijke manier. SkinVision biedt een kwalitatieve en betrouwbare dienst waardoor je altijd en overal zelf je huid kunt checken. Zo ben je in staat om zelf je huid in de gaten te houden en krijg je direct een antwoord.

Ik heb nog geen account bij SkinVision, hoe maak ik dit aan? 

Download de SkinVision app in de App Store of Google Play en maak je SkinVision account aan. Na het verifiëren van je e-mailadres kun je aangeven dat je SkinVision via je zorgverzekering wilt gebruiken. Voer je burgerservicenummer (BSN) of NN-relatienummer in en klik op ‘Koppel mijn account’. Je ontvangt een bevestiging dat het is gelukt en kunt nu direct kosteloos gebruikmaken.

Je BSN is te vinden achter op je rijbewijs. Het nummer staat ook in je paspoort of op je ID-kaart.

Ik heb al een account bij SkinVision, wat moet ik doen?

Bestaande klanten kunnen binnen de SkinVision app alsnog het aanbod van hun zorgverzekeraar activeren. Ga binnen de app naar instellingen (tandwieltje linksboven), voer daar je burgerservicenummer (BSN) of zorgverzekering relatienummer in en klik op ‘Koppel mijn verzekering’. Je ontvangt een bevestiging wanneer het is gelukt.

Waarom moet ik mijn BSN of relatienummer van Nationale-Nederlanden invullen?

Om via Nationale-Nederlanden van dit aanbod gebruik te kunnen maken moet er een koppeling gemaakt worden met jouw SkinVision account. Dat gebeurt met jouw burgerservicenummer (BSN) of relatienummer van Nationale-Nederlanden. Zo controleren we of je gebruik kunt maken van het aanbod.

Hoe weet ik of het is gelukt om mijn verzekering te koppelen met SkinVision? 

Wanneer je je account succesvol gekoppeld hebt, zie je de melding ‘Gelukt! Je account is nu gelinkt met je zorgverzekering. Je hebt nu een actief SkinHealth programma’.

Wanneer je inlogt in de app zie je ook duidelijk het logo van Nationale-Nederlanden terugkomen, wat aangeeft dat je gebruikmaakt van SkinVision via je zorgverzekering.

Wil je zeker weten of het gelukt is? Klik op het menu-teken in de linkerbovenhoek en ga naar de instellingen, abonnement. Je ziet hier of je een actief abonnement hebt.