Ga direct naar inhoud

Spoedzorg op reis app

Voordelen

  • Ook in het buitenland altijd een dokter bij de hand
  • Stel je vraag snel en makkelijk via de app
  • Standaard bij je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden

Met de Spoedzorg op reis app kun je altijd op hulp rekenen in het buitenland. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent en een allergische reactie krijgt. Of je valt van je mountainbike en belandt op de spoedeisende hulp. Dan is het fijn dat je via de app meteen contact hebt met een Nederlandse verpleegkundige of arts. Download nog voor je op vakantie gaat de Spoedzorg op reis app en stel je vraag snel en makkelijk via de app.

Wanneer gebruik je de app?

Ben je in het buitenland en heb je een dokter nodig? De app is maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 7.00 uur tot 23.00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur (Nederlandse tijd). Heb je buiten deze openingstijden hulp nodig? Ben je met spoed opgenomen in een ziekenhuis? Of heb je een vraag over medische repatriëring? Bel dan naar 020 594 80 70. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Hoe werkt het?

  • Download de app en je krijgt meteen advies van een Nederlandse verpleegkundige of arts.
  • Is het nodig dat je naar een arts of ziekenhuis gaat? Dan word je geholpen bij het vinden van een arts of ziekenhuis in de buurt.
  • Heb je een European Health Insurance Card (EHIC) nodig? Via de app krijg je automatisch een tijdelijke EHIC.
  • Ben je bij een zorgverlener in het buitenland, die de EHIC niet accepteert? Of ben je buiten Europa op reis en moet je direct een bedrag boven de
    € 250,- te betalen? Dan kun je een verklaring krijgen waarmee je de kosten niet zelf hoeft voor te schieten.

Download de app

Hoe gaat de app om met mijn privacy?

De Spoedzorg op reis app is van MedicInfo en ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraar CZ voor de labels Nationale-Nederlanden, OHRA, CZ, CZ Direct, Just en PZP. Persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alle info over de verwerking van je persoonsgegevens is terug te vinden in het privacy statement in de app.