Ga direct naar inhoud

Vraag de dokter app

Voordelen

  • Chat met een verpleegkundige
  • Zeven dagen per week bereikbaar
  • Vertrouwelijk

Met de app Vraag de dokter kun je gratis chatten met een verpleegkundige, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je kunt eventueel een foto meesturen en je situatie wordt meteen bekeken. Als het nodig is, raadpleegt de verpleegkundige een arts. Zo weet je snel wat je moet doen. Ook handig: bekijk de app vóór je huisartsbezoek. Dan weet je alvast wat je kunt verwachten.

Zeven dagen per week bereikbaar

De chat wordt overdag, 's avonds en in het weekend beantwoord: op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur.

Wanneer gebruik ik de app?

Je kunt met al je gezondheidsvragen terecht. Heb je bijvoorbeeld huiduitslag of heeft je kind koorts? Of wil je een huisartsbezoek alvast voorbereiden? Stel je vraag dan makkelijk en snel via de app. Je kunt ook een foto meesturen. Heb je toch nog een vraag of twijfel je? Neem dan contact op met je huisarts, specialist of andere zorgverlener.

Hoe werkt het?

Download de app


Wat andere klanten zeggen

  • ''Fijn dat dit bestaat! Huisartsen zijn vaak alleen tussen kantoortijden te bereiken.''
  • ''Snel, kundig en betrouwbaar advies. Zelfs op een zondagavond. Echt een app die veel waarde toevoegt.''
  • ''Vriendelijke mensen. Ik vind deze app met specialisten een enorme uitkomst.''

Vertrouwelijk

Vraag de dokter wordt uitgevoerd door Medicinfo. Nationale-Nederlanden ziet de vragen en antwoorden niet. Je gesprek met de deskundige is vertrouwelijk. De verpleegkundigen werken niet bij Nationale-Nederlanden, maar bij het Medisch Contact Centrum van Medicinfo. Deze organisatie richt zich op het beantwoorden van medische vragen.

Veelgestelde vragen

Met wie chat ik via de Vraag de dokter-app?

Je chat met een verpleegkundige. Als het nodig is raadpleegt de verpleegkundige een arts. De medisch specialisten zijn onderdeel van het team van Medicinfo. Nationale-Nederlanden kan de vragen en antwoorden niet inzien.

Kan ik ook foto's meesturen via de app?

Jazeker. Je kunt foto's makkelijk toevoegen aan de chat. Heb je bijvoorbeeld een ontstoken oog en wil je weten of je langs de huisarts moet? Deel een foto. Een verpleegkundige bekijkt dan of het handig is om langs de huisarts te gaan of niet.

Zijn mijn gegevens veilig bij jullie?

Ja, Vraag de dokter is goed beveiligd. De app wordt gemaakt door het team van Medicinfo. Je gegevens beveilig je in de app met een pincode. De informatie die je deelt blijft vertrouwelijk. Nationale-Nederlanden kan de vragen of antwoorden niet inzien.

Gezondheidslijn

Liever bellen dan chatten? Met de Gezondheidslijn krijg je ook deskundig medisch advies van een ervaren verpleegkundige, maar dan telefonisch. De Gezondheidslijn is altijd open: 24 uur per dag, zeven dagen per de week. Lees meer over de Gezondheidslijn.


Extra services bij jouw zorgverzekering

Bekijk alle services

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact