Ga direct naar inhoud

Zorg Voordelig basisverzekering

Zorgeloos verzekerd voor een scherpe premie. Het Fit Pakket helpt je stap voor stap fitter te worden. Onze support heb je!

Een goede basis

Met de Zorg Voordelig basisverzekering van Nationale-Nederlanden ben je verzekerd voor € 140,50 per maand. We vergoeden 100% van de zorg als je zorgverlener een contract met Nationale-Nederlanden heeft. Zonder contract vergoeden we 70%. Wil je extra dekking? Kies dan voor een van de Zorg Voordelig aanvullende verzekeringen.

Onze klantenservice krijgt een

De klantbeoordeling uit 675 reviews in juni 2023.

Kies zelf je zorgverlener

Met Zorg Voordelig kies je zelf je zorgverlener, zoals ziekenhuis, (huis)arts, specialist of therapeut. Heeft deze een contract met Nationale-Nederlanden, dan krijg je 100% vergoed. Zonder contract vergoeden we 70% van de kosten. Wil je meer vergoed krijgen? Kies dan voor onze Zorg Vrij basisverzekering.

Vind jouw zorgverlener

Alle vergoedingen op een rij

Wil je weten wat de Zorg Voordelig zorgverzekering vergoedt in 2024? In het vergoedingenoverzicht zoek je eenvoudig op alfabet of op een zoekterm.

Bekijk alle vergoedingenVergelijk de Zorg Voordelig aanvullende verzekeringen

Zorg Basis

 • Anticonceptie 100% vergoeding
 • 100% spoedzorg in het buitenland
 • Max. € 20.000,- voor mondongevallen
 • Fysiotherapie
 • Tandartskosten

Bekijk deze verzekering

Zorg Zeker

 • 4 fysiobehandelingen
 • Anticonceptie 100% vergoeding
 • 100% spoedzorg in het buitenland
 • Max. € 20.000,- voor mondongevallen
 • Tandartskosten

Bekijk deze verzekering

Zorg Zeker Plus

 • 8 fysiobehandelingen
 • Anticonceptie 100% vergoeding
 • 100% spoedzorg in het buitenland
 • Max. € 20.000,- voor mondongevallen
 • Tandartskosten

Bekijk deze verzekering

Vergelijk de Zorg Voordelig tandverzekeringen


Zorg Zeker & Tand

 • 6 fysiobehandelingen
 • 80% tandartskosten tot € 200,-
 • Anticonceptie 100% vergoeding
 • 100% spoedzorg in het buitenland
 • Max. € 20.000,- voor mondongevallen

Bekijk deze verzekering

Zorg Tand

 • 80% tandartskosten tot € 250,-
 • Max. € 20.000,- voor mondongevallen
 • Fysiotherapie
 • Anticonceptie
 • Spoedzorg in het buitenland

Bekijk deze verzekering

Pakketvergelijker Zorg Voordelig: bekijk alle vergoedingen 2024

De voordelen van een zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden

Met de Zorg Voordelig basisverzekering ben je goed verzekerd en betaal je een scherpe premie. Ook krijg je toegang tot extra services:


Klantvoordelen: extra korting voor jou

Je krijgt korting op producten en diensten die je helpen bij de zorg voor jezelf en een ander. Denk bijvoorbeeld aan de sportschool, reisvaccinaties, brillen en lenzen en EHBO-cursussen.

Bekijk alle kortingen

Fit Pakket

Standaard bij je basisverzekering in 2024

Wie fit wil worden, kan wel wat support gebruiken. Daarom heeft Nationale-Nederlanden het Fit Pakket vol extra's. Je kiest zelf wat je doet.

 • Persoonlijke gezondheidscheck, vanuit huis
 • Sportmedische check door een sportarts
 • Korting op de sportschool en op sportkleding

Bekijk het pakketDe 5 meest gestelde vragen

Is de basisverzekering overal hetzelfde?

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor iedereen die woont en werkt in Nederland. De overheid bepaalt elk jaar de inhoud van de basisverzekering. De zorg in het basispakket is voor iedereen hetzelfde.

De extra services en hoeveel je vergoed krijgt kan per verzekering verschillen. Bij Nationale-Nederlanden kies je tussen de Zorg Voordelig basisverzekering en de Zorg Vrij basisverzekering.

Bekijk hier al onze vergoedingen. Of vind jouw zorgverlener met de Zorgvergelijker.

Is een basisverzekering verplicht?

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering. De overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering. De zorg in het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie. Zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders of verzorgers. Vanaf 18 jaar gaan kinderen wel betalen voor de zorgverzekering.

Betaal ik altijd eigen risico?

Het verplicht eigen risico geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. In 2024 is dat opnieuw € 385,-. Dit bedrag kun je vooraf gespreid betalen. Ook kun je ervoor kiezen om het eigen risico met € 500,- te verhogen tot € 885,-.

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Niet alle zorg valt onder het verplicht eigen risico.

Kan ik tussentijds mijn verzekering wijzigen?

Je basisverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december en kun je in de meeste gevallen niet tussentijds aanpassen. In enkele situaties kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Wat verandert er in de zorgverzekering in 2024?

De regering bepaalt elk jaar de inhoud van de basisverzekering. Benieuwd naar andere landelijke wijzigingen in de basisverzekering? Je leest het hier.

Premie en eigen risico

Voor de Zorg Voordelig basisverzekering betaal je een vaste premie per maand. In 2024 is de premie € 140,50 per maand, bij een verplicht eigen risico van € 385,-.

Je kunt op verschillende manieren korting krijgen op deze premie. Zo krijg je korting als je klant bent van Nationale-Nederlanden of als je de premie per jaar betaalt. Of als je de zorgverzekering afsluit via onze website. Ten slotte kun je je eigen risico vrijwillig verhogen. In ruil daarvoor krijg je korting op de premie voor jouw basisverzekering. Hieronder zie je de korting per bedrag dat bovenop het verplicht eigen risico komt.

Extra eigen risico Totaal eigen risico Korting per maand
€ 200,- € 585,- € 6,-
€ 500,- € 885,- € 15,-

Bereken je premie

Zo vraag je onze zorgverzekering aan:

1. Vraag verzekering aan

Je vraagt een Nationale-Nederlanden Zorgverzekering aan via onze website of telefonisch. Tijdens de aanvraag geef je onder andere aan of je aanvullende verzekeringen wil en of je een vrijwillig verhoogd eigen risico wil.

Aanvragen zorgverzekering

2. Behandeling aanvraag

Na je aanvraag krijg je van ons een bevestigingsmail. Je bent dan nog niet verzekerd. Eerst controleren we of je recht hebt op een zorgverzekering en of je geen betalingsachterstand hebt bij je huidige zorgverzekeraar. Voldoe je aan onze voorwaarden? Dan accepteren we de aanvraag.

3. Jouw zorg verzekerd

Je ontvangt binnen tien werkdagen je polisblad. Vanaf ingangsdatum van je polis, vind je de zorgpas in de NN App. Via Mijn NN Zorgverzekering heb je inzicht in jouw polis, kun je rekeningen declareren en wijzigingen doorgeven.

4. Correspondentie

Sluit je de zorgverzekering af via onze website? Dan regel je al je zorgzaken online en ontvang je geen post meer. Alles staat in jouw persoonlijke online omgeving Mijn NN Zorgverzekering.


Verzekeringskaart

Bekijk de zorgverzekeringskaart om te zien wat de Zorg Voordelig verzekering voor jou betekent. De kaart is een algemeen overzicht. Wil je meer weten? Bekijk onze polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Verzekeringskaart Zorg Voordelig basisverzekering

Vergoedingen basisverzekering

Formulieren, voorwaarden en andere documenten

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact