Ga direct naar inhoud

Zorgkosten declareren

Je kunt op verschillende manieren je zorgkosten zelf declareren: Via de NN App, via Mijn NN Zorgverzekering of met het declaratieformulier.

Via de NN App

Heb je een rekening van je zorgverlener ontvangen? Je kunt deze zorgkosten dan eenvoudig declareren met de NN App.

 • Log in in de App (makkelijk met je vingerafdruk of Face ID).
 • Klik op je Zorgverzekering en Declareren.
 • Vul een aantal vragen in en maak foto's van de rekening met je mobiele telefoon of tablet.

Heb je de App nog niet geïnstalleerd? Download deze dan gratis. Voor het activeren van je NN App heb je een mijn.nn-account nodig. Heb je deze nog niet? Vraag dan eerst een mijn.nn-account aan.

Via Mijn NN Zorgverzekering

Via Mijn NN Zorgverzekering kun je volledig online jouw zorgverzekering beheren. Ook kun je hier je rekening(en) declareren.

 • Log in op Mijn NN Zorgverzekering met uw DigiD.
 • Klik op 'Een declaratie indienen'.
 • Scan de rekening of maak er een digitale foto van.
 • Vul een aantal vragen in en druk op Versturen.
 • Je krijgt van ons een bevestigingsmail dat wij je declaratie hebben ontvangen.

Mijn NN Zorgverzekering

Via declaratieformulier

Je vult het gepersonaliseerde declaratieformulier in dat je via de post van ons heeft ontvangen. Heb je geen formulier meer? Dan kun je online je declaratieformulier invullen via Mijn NN Zorgverzekering en het daarna printen. Stuur je rekeningen altijd samen met een volledig ingevuld declaratieformulier naar ons toe. Zo kunnen wij je rekening gemakkelijk en snel verwerken en heb je sneller je geld terug. Stuur ons altijd de originele rekening en maak een kopie voor je eigen administratie. Kopie├źn van rekeningen accepteren en verwerken wij niet.

uniqueid

De voordelen van online declareren

 • Jouw declaratie staat binnen een uur voor je klaar in Mijn NN Zorgverzekering.
 • Wij verwerken je declaratie binnen 5 werkdagen. Papieren declaraties verwerken wij binnen 10 werkdagen. Je krijgt je geld dus sneller terug.
 • Je vult alle gegevens zelf in en controleert deze zelf. Hierdoor wordt de kans op fouten kleiner.
 • Ook je eigen vervoerskosten declareer je via Mijn NN Zorgverzekering. Je hoeft hierbij geen declaratieformulier uit te printen of aan te vragen, maar verwerkt alles direct online.

Beoordeling en uitbetaling declaratie

Op het declaratieformulier vul je voor elke rekening de verzekerde en de zorgverlener in. Wij bekijken de rekening(en) en beoordelen of je recht hebt op een vergoeding van de kosten. Wordt je rekening vergoed? Dan betalen wij de vergoeding (na aftrek van het eventuele eigen risico) aan de persoon die de verzekering heeft afgesloten. Hier lees je meer over de reactietermijnen.

Stuurt je zorgverlener de rekening rechtstreeks naar Nationale-Nederlanden? Dan betaalt Nationale-Nederlanden de vergoeding rechtstreeks aan de zorgverlener. Heb je te maken met een eigen risico? Dan brengt Nationale-Nederlanden het eigen risico rechtstreeks bij jou in rekening.

Declareren als je niet meer verzekerd bent bij Nationale-Nederlanden?

Ben je niet meer verzekerd bij Nationale-Nederlanden, maar heb je nog wel een rekening die je wilt declareren? Dat kan. Ben je per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar? Dan kun je nog een heel kalenderjaar inloggen in Mijn NN Zorgverzekering.

Ben je gedurende het jaar overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan kun je het lopende jaar (het jaar waarin je bent overgestapt) plus het volgende kalenderjaar nog inloggen op Mijn NN Zorgverzekering en je rekening bij ons indienen. Declareren via de NN App is helaas niet meer mogelijk als je niet meer bij ons verzekerd bent.

Wil je deze rekeningen liever per post declareren? Ook dat is mogelijk. Helaas kan dit niet meer met het declaratieformulier. Stuur deze rekeningen dan zonder declaratieformulier naar Nationale-Nederlanden, samen met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Relatienummer van je oude Nationale-Nederlanden Zorgverzekering.
 • Rekeningnummer waar wij de uitkering op kunnen storten.
 • Geef duidelijk aan of wij de rekening aan jou betalen of rechtstreeks aan de zorgverlener.

Stuur de rekeningen met je gegevens naar:
Nationale-Nederlanden Zorgverzekering
Postbus 370
5000 AJ Tilburg

Declaratieformulieren voor bijzondere zorgkosten

Voor sommige bijzondere zorgkosten heb je een speciaal declaratieformulier nodig. Deze speciale formulieren vind je bij de aanvraag- en declaratieformulieren.

Wat is de UZOVI-code van Nationale-Nederlanden?

De UZOVI-code van Nationale-Nederlanden is 9664. De UZOVI-code wordt gebruikt door zorgverleners en zorgverzekeraars om kosten te verrekenen.