Ga direct naar inhoud

Zorgkosten declareren

U kunt op verschillende manieren uw zorgkosten zelf declareren: Via de NN App, via Mijn NN Zorgverzekering of met het declaratieformulier.

Via de NN App

Heeft u een rekening van uw zorgverlener ontvangen? U kunt deze zorgkosten dan eenvoudig declareren met de NN App.

 • Log in in de App (makkelijk met uw fingerprint).
 • Klik op uw Zorgverzekering en Declareren.
 • Vul een aantal vragen in en maak foto's van de rekening met uw mobiele telefoon of tablet.

Heeft u de App nog niet geïnstalleerd? Download deze dan gratis. Voor het activeren van uw NN App heeft u een mijn.nn-account nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst een mijn.nn-account aan.

Via Mijn NN Zorgverzekering

Via Mijn NN Zorgverzekering kunt u volledig online uw zorgverzekering beheren. Ook kunt u hier uw rekening(en) declareren.

 • Log in op Mijn NN Zorgverzekering met uw DigiD.
 • Klik op "Een declaratie indienen".
 • Scan de rekening of maak er een digitale foto van.
 • Vul een aantal vragen in en druk op Versturen.

Mijn NN Zorgverzekering

Via declaratieformulier

U vult het gepersonaliseerde declaratieformulier in dat u via de post van ons heeft ontvangen. Heeft u geen formulier meer? Dan kun u online uw declaratieformulier invullen via Mijn NN Zorgverzekering en het daarna printen. Stuur uw rekeningen altijd samen met een volledig ingevuld declaratieformulier naar ons toe. Zo kunnen wij uw rekening gemakkelijk en snel verwerken en heeft u sneller uw geld terug. Stuurt u ons altijd de originele rekening en maak een kopie voor uw eigen administratie. Kopie├źn van rekeningen accepteren en verwerken wij niet.

uniqueid

De voordelen van online declareren

 • Uw declaratie staat binnen een uur voor u klaar in Mijn NN Zorgverzekering.
 • Wij verwerken uw declaratie binnen 5 werkdagen. Papieren declaraties verwerken wij binnen 10 werkdagen. U krijgt uw geld dus sneller terug.
 • U vult alle gegevens zelf in en u controleert deze zelf. Hierdoor wordt de kans op fouten kleiner.
 • Ook uw eigen vervoerskosten declareert u via Mijn NN Zorgverzekering. U hoeft hierbij geen declaratieformulier uit te printen of aan te vragen, maar verwerkt alles direct online.
 • U krijgt van ons een bevestigingsmail dat wij uw declaratie hebben ontvangen.

Beoordeling en uitbetaling declaratie

Op het declaratieformulier vult u voor elke rekening de verzekerde en de zorgverlener in. Wij bekijken de rekening(en) en beoordelen of u recht heeft op een vergoeding van de kosten. Wordt uw rekening vergoed? Dan betalen wij de vergoeding (na aftrek van het eventuele eigen risico) aan de persoon die de verzekering heeft afgesloten. Hier leest u meer over de reactietermijnen.

Stuurt uw zorgverlener de rekening rechtstreeks naar Nationale-Nederlanden? Dan betaalt Nationale-Nederlanden de vergoeding rechtstreeks aan de zorgverlener. Heeft u te maken met een eigen risico? Dan brengt Nationale-Nederlanden het eigen risico rechtstreeks bij u in rekening.

Declareren als u niet meer verzekerd bent bij Nationale-Nederlanden?

Bent u niet meer verzekerd bij Nationale-Nederlanden, maar heeft u nog wel een rekening die u wilt declareren? Dat kan. Bent u per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar? Dan kunt u nog een heel kalenderjaar inloggen in Mijn NN Zorgverzekering.

Bent u gedurende het jaar overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan kunt u het lopende jaar (het jaar waarin u bent overgestapt) plus het volgende kalenderjaar nog inloggen op Mijn NN Zorgverzekering en uw rekening bij ons indienen. Declareren via de NN App is helaas niet meer mogelijk als u niet meer bij ons verzekerd bent.

Wilt u deze rekeningen liever per post declareren? Ook dat is mogelijk. Helaas kan dit niet meer met het declaratieformulier. Stuur deze rekeningen dan zonder declaratieformulier naar Nationale-Nederlanden, samen met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Relatienummer van uw oude Nationale-Nederlanden Zorgverzekering.
 • Rekeningnummer waar wij de uitkering op kunnen storten.
 • Geef duidelijk aan of wij de rekening aan u betalen of rechtstreeks aan de zorgverlener.

Stuur de rekeningen met uw gegevens naar:
Nationale-Nederlanden Zorgverzekering
Postbus 370
5000 AJ Tilburg

Declaratieformulieren voor bijzondere zorgkosten

Voor sommige bijzondere zorgkosten heeft u een speciaal declaratieformulier nodig. Deze speciale formulieren vindt u bij de aanvraag- en declaratieformulieren.

Wat is de UZOVI-code van Nationale-Nederlanden?

De UZOVI-code van Nationale-Nederlanden is 9664. De UZOVI-code wordt gebruikt door zorgverleners en zorgverzekeraars om kosten te verrekenen.