Ga direct naar inhoud

Uit elkaar? Dit moet je regelen

Gaan jullie uit elkaar en sta je samen met je (ex-)partner op de polis? Dan heeft dat gevolgen voor je verzekering. Ontdek wat er verandert en wat je zelf kunt regelen.

Ben je verzekeringnemer?

Voor jou verandert er niets. Je houdt je huidige verzekering. Per 1 januari van het volgende jaar mag je jouw verzekering opzeggen of wijzigen.

Ben je medeverzekerde?

Je krijgt een eigen verzekering en kunt een andere aanvullende verzekering kiezen. Je premie betaal je zelf. Kreeg je collectiviteitskorting via je ex-partner? Dan vervalt deze korting. Misschien kun je via een andere collectiviteit korting krijgen op je premie.

Heeft de meeverzekerde kinderen?

Als jullie het er allebei mee eens zijn, kiezen jullie zelf bij wie de kinderen op de polis komen. Die ouder ontvangt de vergoedingen en betaalt de premie als de kinderen ouder zijn dan 18 jaar.

Komen jullie er samen niet uit? Dan blijven de kinderen op de polis van de ouder die al verzekeringnemer was. Wil je dat niet? Dan hebben we extra informatie nodig:
• een bewijs waaruit blijkt wie het ouderlijk gezag heeft (zoals een rechterlijke beslissing), of
• een bewijs waaruit blijkt dat jullie samen het ouderlijk gezag hebben, maar waarin afspraken zijn gemaakt wie voor de kinderen zorgt (zoals een ouderschapsplan).

Wat moet je doen?

1. Geef de scheiding aan ons door

Dit kan schriftelijk, telefonisch, of via Mijn NN Zorgverzekering. Jij en je ex mogen dit allebei doen.

2. Je bepaalt de datum

Jij of je ex bepaalt zelf wanneer je de scheiding aan ons doorgeeft. Dit is niet afhankelijk van de officiële datum. Wil je dat de wijziging meteen ingaat? Laat ons dan binnen 30 dagen na je scheiding weten dat jullie uit elkaar zijn. Ontvangen wij de wijziging later? Dan gaat de wijziging in op de eerste dag van de volgende maand.

3. Je krijgt een nieuwe polis

Jij en je ex ontvangen allebei een bevestigingsbrief en een nieuwe polis.