Ga direct naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

 • Verzekerd bedrag tot € 2.500.000,-
 • Schade door huisdieren is meeverzekerd
 • Geen eigen risico

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je veroorzaakt aan spullen van anderen. Zoals de televisie die uit je handen glipt tijdens de verhuizing van een vriend. Of je kind die tegen de auto van de buren fietst. Of als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt. Met de Aansprakelijkheidsverzekering zijn grote en kleine schades aan anderen uitgebreid verzekerd. Wel zo’n fijn gevoel.

Met onze Aansprakelijkheidsverzekering worden grote en kleine schades aan anderen uitgebreid gedekt.

Waarvoor ben ik wel en niet verzekerd?

Met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.250.000,- of € 2.500.000,-. Hieronder vind je waar je dan onder andere tegen verzekerd bent.

Wel verzekerd

Je aansprakelijkheid voor:

 • verwondingen die je bij iemand anders veroorzaakt;
 • schade aan spullen van iemand anders;
 • schade die je huisdier aan (spullen van) iemand anders veroorzaakt;
 • schade die je veroorzaakt bij een vriendendienst. Je helpt een vriend verhuizen en je laat per ongeluk zijn televisie van de trap vallen. Je bent verzekerd tot € 25.000,- voor schade die je veroorzaakt.

Niet verzekerd

Je bent niet verzekerd voor:

 • schade aan spullen van jezelf of iemand anders in je gezin;
 • schade aan spullen die jij of je gezinslid huurt, leaset of een tijdje voor een ander bewaart;
 • schade die jij of je gezinslid veroorzaakt tijdens het werk;
 • schade veroorzaakt met motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen;
 • schade die jij of je gezinslid met opzet hebt veroorzaakt.

We geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. In de polisvoorwaarden van de Aansprakelijkheidsverzekering lees je precies wat wel en niet gedekt is.

Bereken je premie voor een Aansprakelijkheidsverzekering

Wie zijn er verzekerd?

Met de Aansprakelijkheidsverzekering kun je naast jezelf ook andere gezinsleden verzekeren. Jij en je gezin zijn dan verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade die je onbedoeld toebrengt aan anderen. Ook schade die je huisdier veroorzaakt, is standaard verzekerd. In het schema zie je wie er precies verzekerd zijn per gezinssituatie:

Gezinssituatie Jijzelf, je partner en je kinderen Jijzelf en je partner Jijzelf en kind(eren) Jijzelf
Je echtgenoot of partner
Ongetrouwde, minder- of meerderjarige kinderen die thuis of voor studie buitenshuis wonen
Kinderen in een verpleegtehuis
Inwonende (groot-)ouders
Inwonende schoonouders
Inwonende ongetrouwde familieleden
Iemand anders die in gezinsverband bij je woont
Huishoudelijk personeel, inwonende au pair
Je logés
Logés van iemand met wie je in gezinsverband samenwoont

Eenvoudig online afsluiten

In drie stappen sluit je eenvoudig online je verzekering af. Je premie voor de Aansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de dekking die je kiest. Na het beantwoorden van enkele vragen zie je direct wat je premie is.

Sluit direct af

Overstappen naar Nationale-Nederlanden

Wil je graag overstappen naar Nationale-Nederlanden? Wij helpen je bij het opzeggen van je oude verzekering! Met de overstapservice is dat zo geregeld.

Hulp bij overstappen

Je bemiddelaar

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van deze verzekering. Je sluit de Aansprakelijkheidsverzekering eenvoudig online via ons af zonder advies. Wij brengen deze verzekering onder bij de verzekeraar Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Wijzigingen regel je ook via ons. Wij ontvangen een vast percentage van je premie als provisie.

Lees meer over je bemiddelaar

Wil of heb je een adviseur?

Voor advies kun je terecht bij een onafhankelijk adviseur. Via de adviseur sluit je een andere Aansprakelijkheidsverzekering van Nationale-Nederlanden af dan op nn.nl. De dekkingen en voorwaarden zijn anders.

Lees over verzekeren via een adviseur

Veelgestelde vragen

Is een Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel is het verstandig deze verzekering te hebben. Wanneer iemand jou, je gezin of je huisdier aansprakelijk stelt voor het beschadigen van spullen of iemand raakt gewond, kan dit schadebedrag hoog oplopen. Met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd. Je kunt kiezen voor een dekking van € 1.250.000,- of € 2.500.000,- per schade.

Wat is het eigen risico op de Aansprakelijkheidsverzekering?

De Aansprakelijkheidsverzekering kent geen standaard eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt voor schade.

Is mijn Aansprakelijkheidsverzekering ook geldig in het buitenland?

Ja, met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd.

Ik ben gescheiden. Moet zowel ik als mijn ex-partner een Aansprakelijkheidsverzekering sluiten voor de kinderen?

Je Aansprakelijkheidsverzekering is gekoppeld aan je gezinssituatie. Heb je ervoor gekozen om je kinderen mee te verzekeren? Dan zijn je inwonende minderjarige kinderen meeverzekerd. Ook ongetrouwde, meerderjarige kinderen die bij je inwonen zijn verzekerd.

Als jij én je ex-partner de Aansprakelijkheidsverzekering bij Nationale-Nederlanden hebben, is het niet nodig dat jullie allebei de kinderen verzekeren. Zijn jij en je ex-partner niet bij dezelfde maatschappij verzekerd? Dan is het verstandig om allebei een Aansprakelijkheidsverzekering met dekking voor kinderen te sluiten.

Kan ik een aansprakelijkheidsverzekering aanvragen voor een ander?

Vraag je de aansprakelijkheidsverzekering niet voor jezelf aan, maar voor een ander (bijvoorbeeld bij bewindvoering)? Neem dan contact op via 088 663 06 63 of de chat.


Belangrijke informatie over de Aansprakelijkheidsverzekering

Bekijk polisvoorwaarden

Hieronder vind je de meest recente voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Aansprakelijkheidsverzekering. Op je polisblad en in mijn.nn vind je terug welke voorwaarden en dekkingen voor jou gelden.

Bekijk verzekeringskaart

In de verzekeringskaart staan de belangrijkste kenmerken van de Aansprakelijkheidsverzekering van Nationale-Nederlanden. Deze kaart helpt je om de voorwaarden te vergelijken met andere aanbieders.

Bekijk verzekeringskaart

Bedenktijd, contractduur en opzegtermijn

Na ontvangst van je polisblad heb je 14 dagen bedenktijd. Je kunt dan zonder reden je verzekering opzeggen en hoeft ook geen premie te betalen. Na deze 14 dagen bedenktijd is je verzekering dagelijks opzegbaar. Als je je verzekering niet opzegt, geldt er een contracttermijn van een jaar die stilzwijgend wordt verlengd.

Aanpassing van premie en voorwaarden

Soms is het vanuit de verzekeraar nodig om de premie en/of de voorwaarden voor deze verzekering of voor alle of een deel van de klanten aan te passen. Dit kan per de verlengingsdatum van je verzekering.

Dit gebeurt bijvoorbeeld:

 • als de premie-inkomsten niet meer voldoende zijn om de schades te betalen of als de verzekering verlies oplevert;
 • als de verzekering en/of de manier waarop de premie berekend wordt verandert;
 • door rekening te houden met de de concurrentiepositie;
 • in geval van veranderingen in wet- en regelgeving;
 • in geval van economische en/of maatschappelijke ontwikkelingen.

De aanpassing kan ook tussentijds worden doorgevoerd, bijvoorbeeld omdat dit vanuit wetgeving verplicht is.

Als de premie en/of de voorwaarden van een verzekering veranderen, dan informeert de verzekeraar je van tevoren. Bij een aanpassing per verlengingsdatum ontvang je minimaal één maand van tevoren bericht. Ook legt de verzekeraar uit waarom de premie en/of voorwaarden wijzigen, wat er gewijzigd wordt en per wanneer.

Ben je het eens met de verandering? Dan hoef je niets te doen. De verzekering loopt dan vanaf de wijzigingsdatum automatisch door met de veranderde premie en/of voorwaarden. Ben je het niet eens met de verandering? Dan kan de persoon die de verzekering heeft afgesloten de verzekering stoppen. Dit kan tot één maand nadat de verandering is medegedeeld via nn.nl of door een brief of e-mail te sturen. De verzekering loopt dan tot de dag waarop de verandering zou ingaan.

Wat gebeurt er bij schade

Als iemand je aansprakelijk stelt, stelt de verzekeraar vast wat er is gebeurd. En hoe groot de schade is. Hiervoor gebruikt de verzekeraar onder andere de gegevens die op het schadeformulier staan, inlichtingen die jij en de benadeelde de verzekeraar geven, en zo nodig verklaringen van getuigen.

De verzekeraar mag schade direct aan de benadeelde vergoeden of met hem een schikking treffen.

Let op! Heb je je tegenpartij laten weten dat je aansprakelijk bent? Of heb je toegezegd dat hij recht heeft op schadevergoeding? Dan is de verzekeraar daar niet aan gebonden.

Als de verzekeraar vaststelt hoe hoog de schadevergoeding moet zijn, baseert zij zich op wat in de wet staat. Dat betekent onder andere dat de verzekeraar rekening houdt met mogelijke eigen schuld van je tegenpartij.

De verzekeraar vergoedt per gebeurtenis nooit meer dan het verzekerde bedrag. Dit verzekerde bedrag staat op je polis.
Meer informatie over wat er bij schade gebeurt en wat de verzekeraar uitkeert, lees je in hoofdstuk 7 van de polisvoorwaarden.

Doelgroepomschrijving

De Aansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 18 jaar en ouder die hun vermogen willen beschermen voor schadeclaims van derden.


Nationale-Nederlanden Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact