Ga direct naar inhoud

Motorverzekering

 • Premiekorting voor tweede motor
 • Helm en kleding verzekerd voor € 500,- (Casco)
 • Een jaar verzekerd voor nieuwwaarde (Casco)
 • Tot 8% korting binnen het ZekerheidsPakket Particulieren

Goed verzekerd de weg op

Met de motor ben je kwetsbaar in het verkeer. Met onze Motorverzekering ben je verzekerd tegen de belangrijkste risico’s.

Motorverzekering afsluiten

Je kunt deze verzekering afsluiten via je verzekeringsadviseur.

Meer over onafhankelijk advies

Heb je al een ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij ons afgesloten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Nog meer zekerheid

Voor jouw motor kun je kiezen uit de dekkingen WA, WA Extra en WA Casco. Met de dekking WA ben je verzekerd voor schade die je met jouw motor veroorzaakt bij anderen.
Kies je voor WA Extra? Dan ben je verzekerd voor schade zoals diefstal, brand, storm, hagel en joyriding. Met de dekking WA Casco ben je het meest uitgebreid verzekerd.

Nieuwwaarde een jaar verzekerd

Als je een nieuwe motor verzekert, dan is deze bij onze Cascodekking het eerste jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Is je motor total loss? Dan kijken wij wat een vergelijkbare motor op dat moment kost en krijg je dat bedrag uitgekeerd. Dit geldt voor alle nieuwe motoren tot € 17.500,-.

Ook accessoires verzekerd

Kies je voor de Extra dekking? Dan is schade aan jouw geluidsapparatuur voor maximaal € 500,- meeverzekerd. Bij de Cascodekking is ook schade aan jouw helm en kleding tot € 500,- gedekt.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering sluit je in het ZekerheidsPakket Particulieren waarin je ook nog andere verzekeringen kunt sluiten. Pakketkorting kan oplopen tot 8% en voor de autoverzekering zelfs tot 12%. Lees meer over het Verzekeringspakket.

Ook als je bij ons twee motoren verzekert, kun je rekenen op premiekorting.

Dekking

Uitgebreide dekking

Voor jouw motor kun je kiezen uit de dekkingen WA, WA Extra en WA Casco. Hieronder vind je de verschillen tussen de dekkingen.

Je dekking WA WA
Extra
WA
Casco
Verwondingen die je met jouw motor aan een ander toebrengt of schade aan de spullen van iemand anders
24 uur per dag hulp bij een ongeval in binnen- en buitenland
Dekking in het buitenland
Schade aan jouw eigen motor door diefstal, ruitbreuk, brand, botsing met dieren, storm, hagel en joyriding
Schade aan jouw eigen motor door een botsing met een ander voertuig
Je geluidsapparatuur verzekerd tot € 500,-
Je helm, kleding en geluidsapparatuur verzekerd tot € 500,-
Je nieuwe motor één jaar verzekerd voor nieuwwaarde
Hulpverlening bij een mechanisch defect aan de motor in het buitenland

Diefstalpreventie

Kies je voor Extra- of Cascodekking voor een motor die nog geen zeven jaar oud is en waarvan de cataloguswaarde boven € 10.000,- ligt? Dan gelden er bij ons speciale regels voor de beveiliging. Jouw motor moet dan beveiligd zijn met een SCM-goedgekeurd beveiligingssysteem.

Is jouw motor ouder dan zes jaar, of ligt de cataloguswaarde lager dan € 10.000,-? Dan gelden geen speciale beveiligingseisen.

Een jaar verzekerd voor nieuwwaarde

Bij de dekking Casco is een nieuwe motor het eerste jaar verzekerd voor de nieuwwaarde. Is jouw motor total loss? Dan keren we het bedrag uit dat een vergelijkbare motor op dat moment kost. Dit geldt voor alle nieuwe motoren tot € 17.500,-.

Is de schade na het eerste jaar ontstaan? Dan trekken we per maand 1% van de nieuwwaarde af. Dit is het bedrag waarvoor jouw motor dan verzekerd is.

Premie

Wat bepaalt de hoogte van je premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • je leeftijd;
 • de cataloguswaarde van de motor;
 • het aantal kilometers dat je rijdt per jaar;
 • het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Als je een jaar geen schade hebt, dan krijg je korting op de premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting. Als je schade veroorzaakt, dan wordt je korting het volgende jaar lager. In de tabel in de polisvoorwaarden zie je hoe dit werkt;
 • het eigen risico dat je kiest (bij de dekkingen WA Extra en WA Casco).

Eigen risico

Bij de dekking WA Casco is het eigen risico standaard € 150,-. Maar je kunt ook voor een eigen risico kiezen van € 300,-, € 400,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000,-. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt op de premie.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten en profiteer je van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als je in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvang je 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin je een verzekering afsluit, krijg je 2% extra korting op de totaalpremie. Als je in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt je pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij betaling

Je kunt de Motorverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren afsluiten via je verzekeringsadviseur. Je betaalt één totaalpremie voor alle verzekeringen in het pakket. Je kunt deze per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaal je per kwartaal of per jaar? Dan profiteert je van de volgende karting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Tweede verzekering: korting op de premie

Heb je onze Autoverzekering ook in je ZekerheidsPakket? Dan betaal je een lagere premie voor jouw Motorverzekering. Je krijgt ook premiekorting als je twee motoren bij ons verzekert.

Aanvullende Verzekeringen

Kies voor nog meer zekerheid

Naast de Motorverzekering zijn er nog een paar verzekeringen die belangrijk zijn voor motorbezitters. Wil je meer zekerheid? Kies dan voor een van deze aanvullende verzekeringen.

Soort verzekering Je dekking
Rechtsbijstand Motorrijtuigen Met de Rechtsbijstandverzekering bieden wij je uitgebreide rechtshulp. Bijvoorbeeld bij letselschade, het verhalen van schade aan jouw motor, waardevermindering van jouw motor en de kosten van een huurmotor. Wij helpen je ook bij inbeslagname van jouw motor of rijbewijs en geschillen over koop, onderhoud of reparatie. Soms is rechtsbijstand bij strafvervolging mogelijk.
Ongevallenverzekering voor opzittenden Blijvende invaliditeit: € 25.000,- per zitplaats

Service en Contact

Heb je een vraag over deze verzekering of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact op met een onafhankelijke adviseur.

Zoek een onafhankelijk adviseur


Heb je schade? Meld je schade dan meteen bij je adviseur. Je kunt schade voor deze verzekering niet rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden melden.