Ga direct naar inhoud

Toercaravanverzekering

 • Vijf jaar tegen nieuwwaarde verzekerd
 • Gunstige afschrijfregeling
 • Vervangend vakantieverblijf vergoed
 • Tot 8% korting binnen het ZekerheidsPakket Particulieren

Goed verzekerd op reis

Met de caravan op vakantie: dat geeft een gevoel van vrijheid. Toch kan er onderweg of op de camping iets gebeuren. Met de Toercaravanverzekering van Nationale-Nederlanden kun je kiezen voor een uitgebreide dekking.

Toercaravanverzekering afsluiten

Je kan deze verzekering afsluiten via je verzekeringsadviseur.

Meer over onafhankelijk advies

Heb je al een ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij ons afgesloten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Voor welke caravan?

De Toercaravanverzekering geldt voor caravans:
- met een nieuwwaarde van maximaal € 30.000,-;
- die niet worden verhuurd;
- die particulier en recreatief worden gebruikt (dus geen stacaravans die permanent worden bewoond).

Is jouw caravan jonger dan vijf jaar en is de nieuwwaarde hoger dan € 12.000,-? Dan moet de caravan ook voldoen aan enkele beveiligingseisen.

Zelf je dekking kiezen

Bij onze Toercaravanverzekering kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen: Brand / Diefstal, Casco Beperkt en Casco Uitgebreid. Zo bepaal je zelf hoe uitgebreid je verzekerd bent.

Lees meer

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Met pech in het buitenland

Met de dekking Casco Uitgebreid krijg je hulp als er iets in het buitenland gebeurt. Wij vergoeden niet alleen de reparatiekosten van jouw caravan, maar ook de kosten voor het vervoer van de caravan terug naar Nederland. Kun je jouw caravan door schade niet meer gebruiken tijdens je vakantie? Dan vergoeden we de kosten voor een vervangend vakantieverblijf.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering is ook in een verzekeringspakket te sluiten, het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten, en daar krijg je pakketkorting voor die kan oplopen tot 8%.

Bekijk het verzekeringspakket

Dekking

Uitgebreide dekking

Voor alle caravans hebben we de dekking Brand / Diefstal. Als jouw caravan jonger is dan tien jaar, dan kun je jouw caravanverzekering uitbreiden naar Casco Beperkt of Casco Uitgebreid. In het overzicht hieronder zie je wat er precies onder jouw dekking valt:

Jouw dekking Brand / Diefstal* Casco
beperkt**
Casco
uitgebreid**
Aansprakelijkheid
Brand
Diefstal
Storm
Aanrijding
Vallende stenen
Schade door andere oorzaken
Vijf jaar verzekerd voor de nieuwwaarde
Zeven jaar verzekerd voor de nieuwwaarde
Wereldwijde dekking
Hulp in binnen- en buitenland
Inboedel: tot 20% van de nieuwwaarde
Aanbouw: tot 10% van de nieuwwaarde

* Deze dekking is bedoeld voor caravans die ouder zijn dan tien jaar. Je kan de dekking ook kiezen als je een lage premie wilt betalen en deze dekking voldoende vindt.
** Voor caravans jonger dan tien jaar.

Voor welke caravan?

De Toercaravanverzekering geldt alleen voor caravans:

 • met een nieuwwaarde van maximaal € 30.000,-;
 • die niet worden verhuurd;
 • die particulier en recreatief worden gebruikt. De verzekering is dus niet bedoeld voor stacaravans die permanent worden bewoond.

Beveiliging

Om je te kunnen verzekeren, stellen we soms speciale eisen aan de beveiliging van jouw caravan. Is jouw caravan jonger dan vijf jaar en is de nieuwwaarde hoger dan € 12.000,-? Dan moet je een wielklem en koppelingsslot gebruiken. Staat jouw caravan in de stalling? Dan vragen we je in ieder geval een koppelingsslot te gebruiken.

Is jouw caravan ouder dan vier jaar of is de nieuwwaarde minder dan € 12.000,-? Dan hoef je geen speciale sloten te gebruiken.

Premie

Wat bepaalt de hoogte van je premie?

De premie van jouw Toercaravanverzekering hangt af van:

 • de waarde van de caravan;
 • de waarde van de aanbouw;
 • de waarde van de inboedel;
 • het eigen risico dat je kiest.

Eigen risico

Je kan het eigen risico kiezen. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt als je schade hebt. Je kan kiezen tussen € 50,-, € 150,-, € 250,- en € 500,-. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten en profiteer je van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als je in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt je 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin je een verzekering afsluit, krijg je 2% extra korting op de totaalpremie. Als je in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt jouw pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij betaling

Je kan de Toercaravanverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren afsluiten via jouw verzekeringsadviseur. Je betaalt één totaalpremie voor alle verzekeringen in het pakket. Je kan deze per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaal je per kwartaal of per jaar? Dan profiteer je van de volgende korting:
- Betalen per jaar: 3% korting
- Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Service & Contact

Heb je een vraag over deze verzekering of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact op met een onafhankelijke adviseur.

Zoek een onafhankelijk adviseur

Heb je schade? Meld je schade dan meteen bij je adviseur. Je kunt schade voor deze verzekering niet rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden melden.