Ga direct naar inhoud

Woonverzekering

 • Je woning en spullen goed verzekerd
 • Je woonverzekering sluit je eenvoudig online af
 • Beoordeeld met een 8,2 door onze klanten

Direct afsluiten

Bereken je premie

Wat is een woonverzekering?

Een Woonverzekering bestaat uit een Opstalverzekering, een Inboedelverzekering en een Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen dekken schades die veel voorkomen aan je woning (ook wel ‘opstal’ genoemd). En de spullen die erin staan (ook wel ‘inboedel’ genoemd). Denk hierbij aan brand, inbraak of diefstal, storm en waterschade. Met de Aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je aan spullen van anderen veroorzaakt. Of schade aan andere mensen.


Deze verzekeringen vallen onder een Woonverzekering:


Opstalverzekering:
je woning

De Opstalverzekering (soms ook ‘woonhuisverzekering’ genoemd) vergoedt de meest voorkomende schades aan je woning. Zoals brand, water, blikseminslag of storm. Heb je aan je huis een garage of heb je een schuur of tuinhuisje in je tuin? Met de Opstalverzekering verzeker je dit ook.

 • Tot € 600.000,- verzekerd
 • Uit te breiden met: Glasdekking
 • Beoordeeld met een 8,2 door onze klanten

Meer over onze Opstalverzekering

Inboedelverzekering:
je spullen

De Inboedelverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan de spullen in je woning, tuin en schuur. Zoals brand of diefstal. Onder je inboedel vallen onder andere je meubels, woonaccessoires, televisie en kleding.

 • Tot € 100.000,- verzekerd
 • Uit te breiden met: Buitenshuisdekking
 • Beoordeeld met een 8,1 door onze klanten

Meer over onze Inboedelverzekering

Aansprakelijkheids­verzekering

Voor een klein bedrag kun je je Woonverzekering aanvullen met een Aansprakelijkheidsverzekering. Dan verzeker je jezelf voor schade die je aan spullen van anderen of aan andere mensen veroorzaakt.

 • Tot € 2.500.000,- verzekerd
 • Gelijk het hele gezin én huisdieren meeverzekerd
 • Beoordeeld met een 8,3 door onze klanten

Meer over onze Aansprakelijkheidsverzekering

Wij geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. In de voorwaarden lees je precies wanneer je wel en niet bent verzekerd.

Weet je dat?

De Consumentenbond adviseert de woonverzekeringen (opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering) onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. Zo handel je schade snel af en ontstaat er geen gedoe over wie de schade vergoedt.


Woonverzekering: basis of all-in

Kies bij de Opstal- en de Inboedelverzekering tussen de dekking Basis of All-in. Kies je voor de Basisdekking? Dan verzeker je jezelf tegen de meest voorkomende schades. Zoals brand, inbraak of diefstal, storm- en waterschade.

Kies je voor All-in? Dan ben je ook verzekerd tegen schade die jij of je gezin per ongeluk zelf veroorzaakt. De dekking kies je per verzekering.

Bekijk dekking Inboedelverzekering

Bekijk dekking OpstalverzekeringInboedelverzekering of opstalverzekering

Een woonverzekering bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee verzekeringen? Met een inboedelverzekering verzeker je je voor diefstal en schade aan de spullen in je huis. Deze verzekering is niet verplicht, maar biedt wel extra zekerheid als er iets misgaat in huis.

Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis. Deze verzekering hoef je alleen af te sluiten als je een koophuis hebt. Sommige banken verplichten een opstalverzekering als je een hypotheek afsluit. Heb je een appartement gekocht? Dan is de opstalverzekering soms al voor het hele gebouw geregeld via de VvE.


Pakketkorting: zo werkt het

Kies je ervoor om je woonverzekeringen bij ons onder te brengen? Dan ben je niet alleen erg goed verzekerd, maar profiteer je óók van pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je ontvangt op de totale premie.

Bereken je premie met pakketkorting


Eigen risico

Kies zelf je eigen risico. Wil je per gebeurtenis de volledige schade vergoed krijgen, dan is het verstandig geen eigen risico te nemen. Kies je wel voor een eigen risico? Dan krijg je korting op je premie.

Wat is het eigen risico op de Inboedelverzekering?

Bij onze Inboedelverzekering kun je kiezen uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,-? En kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je tóch geen eigen risico.

Wat is het eigen risico op de Opstalverzekering?

Bij onze Opstalverzekering kies je uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,-? En kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je geen eigen risico. Dit geldt niet voor schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens). Dan geldt altijd een eigen risico van € 250,-.

Wat is het eigen risico op de Aansprakelijkheidsverzekering?

Onze Aansprakelijkheidsverzekering heeft geen eigen risico.Overstappen naar Nationale-Nederlanden

Overstappen naar de Woonverzekering van Nationale-Nederlanden? Met onze online overstapservice regel je het eenvoudig zelf.

 • Helemaal gratis
 • Direct alles geregeld
 • Gemakkelijk en snel overstappen

Bekijk de gratis overstapservice


Veelgestelde vragen

Ik zit in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Moet ik een eigen Opstalverzekering regelen?

De VvE hoort een Opstalverzekering te sluiten. Heeft jouw VvE dit niet gedaan, dan blijft het advies gezamenlijk één verzekering te sluiten. Mocht dat niet lukken dan kun je zelf een Opstalverzekering afsluiten. Heb je een luxere keuken of badkamer in je appartement geplaatst? Dan is deze soms niet verzekerd via de VvE.

Met onze Inboedelverzekering is dit risico standaard verzekerd. Met de Basisdekking ben je verzekerd tot € 10.000,- en bij de All-in dekking tot € 20.000,-. We noemen dit je eigenarenbelang. Wil je zeker weten of het eigenarenbelang verzekerd is? Kijk dan op je polisblad. Deze ontvang je bij het afsluiten en verlengen van je verzekeringen.

Is mijn inboedel tijdens mijn verhuizing ook verzekerd?

Bij een verhuizing is je inboedel tot 3 maanden lang verzekerd, zowel in de oude als in de nieuwe woning. De dekking gaat in zodra je inboedel in de woning staat waar je naartoe verhuist. Tijdens de verhuizing is schade door een ongeval gedekt tot maximaal € 5.000,-.

Is een Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel is het verstandig om deze verzekering te hebben. Jij en je gezin zijn dan verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade die je onbedoeld veroorzaakt aan spullen van anderen. Of veroorzaakt aan andere mensen. Ook schade die je huisdier veroorzaakt, is standaard gedekt.


Kunnen wij je helpen?


Onze Woonverzekeringen

Je sluit bij Nationale-Nederlanden zelf gemakkelijk en snel je woonverzekeringen af. Kies een losse opstal- of inboedelverzekering af. Of sluit de woonverzekeringen af in een pakket.

Opstalverzekering

 • Ook verzekerd bij verhuur via Airbnb
 • Tot € 600.000,- verzekerd
 • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Inboedelverzekering

 • Vijf jaar de nieuwwaarde vergoed
 • Tot € 100.000,- verzekerd
 • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Alles in 1 pakket

 • Al je verzekeringen in 1 overzichtelijk pakket
 • Profiteer van pakketkorting
 • Kies zelf je verzekeringen

Bereken je premie