Ga direct naar inhoud

5% korting

Woonverzekering

 • 5% korting bij combinatie Opstal- en Inboedelverzekering
 • Je woning en spullen goed verzekerd
 • Kies zelf hoe je verzekerd wilt zijn: Basis of All risk

Bereken je premie

Sluit meteen af

Woonverzekering

Een Woonverzekering bestaat uit een Opstalverzekering en een Inboedelverzekering. Deze verzekeringen dekken schades die veel voorkomen aan je woning (ook wel ‘opstal’ genoemd). En de spullen die erin staan (ook wel ‘inboedel’ genoemd). Denk hierbij aan brand, inbraak of diefstal, storm en waterschade.


Deze verzekeringen vallen onder de Woonverzekering van Nationale-Nederlanden:


Opstalverzekering:
je koopwoning

De Opstalverzekering (soms ook ‘woonhuisverzekering’ genoemd) vergoedt de meest voorkomende schades aan je koopwoning. Zoals brand, water, blikseminslag of storm. Heb je aan je huis een garage of heb je een schuur of tuinhuisje in je tuin? Met de Opstalverzekering verzeker je dit ook.

 • Inclusief garantie tegen onderverzekering
 • Uit te breiden met de module Glas
 • Dekking All risk Beste uit de Test april 2023 Consumentenbond

Bereken je premie

Meer over de Opstalverzekering

Inboedelverzekering:
je spullen

De Inboedelverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan de spullen in je (koop- of huur)woning, tuin en schuur. Zoals brand of diefstal. Onder je inboedel vallen onder andere je meubels, woonaccessoires, televisie en kleding.

 • Tot € 150.000,- verzekerd
 • Uit te breiden met o.a.: Buitenshuisdekking voor schade onderweg
 • Kies zelf hoe je verzekerd wilt zijn: Basis of All risk

Bereken je premie

Meer over de Inboedelverzekering

We geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. In de polisvoorwaarden van de Woonverzekering lees je precies wat wel en niet gedekt is.


Verschil inboedelverzekering en opstalverzekering

De Woonverzekering van Nationale-Nederlanden bestaat uit de Inboedelverzekering en de Opstalverzekering. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Met een inboedelverzekering verzeker je je voor diefstal en schade aan de spullen in je koop- of huurhuis. Deze verzekering is niet verplicht, maar biedt wel extra zekerheid als er iets misgaat in huis.

Met de Opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis. Deze verzekering hoef je alleen af te sluiten als je een koophuis hebt. Sommige banken verplichten een opstalverzekering als je een hypotheek afsluit. Heb je een appartement gekocht? Dan is de opstalverzekering soms al voor het hele gebouw geregeld via de VvE.


Eigen risico

Je kiest zelf het eigen risico. Wil je per gebeurtenis de volledige schade vergoed krijgen? Dan is het verstandig geen eigen risico te nemen (€ 0,-). Kies je wel voor een eigen risico? Dan krijg je korting op je premie. Let op: Bij de Inboedel- en Opstalverzekering geldt een eigen risico bij schade door extreem weer.

Wat is het eigen risico op de Inboedelverzekering?

Bij de Inboedelverzekering kun je kiezen uit een eigen risico van € 0,- of € 100,- per gebeurtenis.

€ 100,- eigen risico
Kies je voor een eigen risico van € 100,-? Dan krijg je korting op je premie. En wordt de schade hersteld door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je geen eigen risico.

Eigen risico bij schade door extreem weer
Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortbui) aan huurdersbelang of eigenaarsbelang geldt € 250,- eigen risico. Met andere woorden: Dat eigen risico geldt bij schade door extreem weer aan veranderingen die je zelf deed als huurder van een woning of eigenaar van een appartement binnen een VvE. Of veranderingen die je overnam van de vorige huurder of eigenaar van je appartement. Denk aan een nieuwe schutting in de tuin van je huurhuis. Of een nieuwe keuken die je zelf kocht en niet via de VvE is verzekerd.

Gaat het niet om huurders- of eigenaarsbelang? Dan geldt bij schade door extreem weer het eigen risico dat je kiest (€ 0,- of € 100,-).

Wat is het eigen risico op de Opstalverzekering?

Bij de Opstalverzekering kies je uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

€ 100,- eigen risico
Kies je voor een eigen risico van € 100,-? Dan krijg je korting op je premie. En wordt de schade hersteld door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je geen eigen risico.

Eigen risico bij schade door extreem weer
Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortbui) geldt altijd een eigen risico van € 250,-.

Je bemiddelaar

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van deze verzekering. Je sluit de Woonverzekering eenvoudig online via ons af zonder advies. Wij brengen deze verzekering onder bij de verzekeraar Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Wijzigingen regel je ook via ons. Wij ontvangen een vast percentage van je premie als provisie.

Lees meer over je bemiddelaar

Wil of heb je een adviseur?

Voor advies kun je terecht bij een onafhankelijk adviseur. Dit is een andere Woonverzekering van Nationale-Nederlanden dan op nn.nl wordt aangeboden met andere dekkingen en voorwaarden.

Lees over verzekeringen via een adviseur

Overstappen naar Nationale-Nederlanden

Overstappen naar de Woonverzekering van Nationale-Nederlanden? Met de online overstapservice regel je het eenvoudig zelf.

 • Helemaal gratis
 • Direct alles geregeld
 • Gemakkelijk en snel overstappen

Bekijk de gratis overstapservice

Kunnen wij je helpen?

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Nationale-Nederlanden Bank is de bemiddelaar voor je schadeverzekering bij Nationale-Nederlanden. Om je goed te helpen, brengen we je in contact met een medewerker van Nationale-Nederlanden Schadeverzekeringen.