Ga direct naar inhoud

10% korting*

Module Buitenshuis

Extra dekking voor je Inboedelverzekering

 • Waardevolle spullen buiten je huis verzekerd
 • Het hele gezin is meeverzekerd
 • Af te sluiten bij de Inboedelverzekering All risk

Bereken je premie

Waardevolle spullen buitenshuis verzekerd

Je camera die uit je handen glipt en op straat kapot valt. Of de gitaar van je zoon die wordt gestolen. Het kan iedereen overkomen. Door je Inboedelverzekering All risk uit te breiden met de module Buitenshuis ben je hiervoor verzekerd.


Nu 10% korting* op de Woonverzekering

Kies zelf welke verzekeringen en modules je met korting afsluit:

 • De Opstalverzekering
 • De Inboedelverzekering
 • Alle modules (Mobiele elektronica, Glas, Buitenshuis)

Bereken je premie

*De actie loopt t/m 31 mei 2024. Er gelden actievoorwaarden.

Wat is verzekerd?

Je waardevolle spullen zijn in huis verzekerd met een Inboedelverzekering. Maar wat als je je koptelefoon onderweg naar de trein laat vallen? Of je fotocamera wordt bij een uitstapje gestolen? Daarvoor is er de module Buitenshuis. Met deze module zijn je persoonlijke bezittingen en die van andere gezinsleden ook in Nederland buiten de deur verzekerd.De module Buitenshuis sluit je af met onze Inboedelverzekering All risk.

Wel verzekerd

 • Schade door brand, rook, schroeien en blusschade
 • Schade door diefstal
 • Schade door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen
 • Waterschade
 • Schade door vandalisme of rellen
 • Schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld door vallen of stoten

Niet verzekerd

 • Schade door normaal gebruik (zoals krassen, barsten en vlekken)
 • Schade die geleidelijk is ontstaan (bijvoorbeeld door slijtage, veroudering of roest)
 • Het kwijtraken van waardevolle spullen
 • Diefstal van waardevolle spullen die zijn achtergelaten in een auto;
 • Schade door opzet

We geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. In de polisvoorwaarden van de Woonverzekering lees je in hoofdstuk 4.12 precies wat wel en niet gedekt is.

Welke waardevolle bezittingen vallen onder de module Buitenshuis?

Dit zijn de waardevolle spullen die je verzekert tegen schade en diefstal met de module Buitenshuis:

 • sieraden en horloges;
 • muziekinstrumenten;
 • sportuitrusting en sportattributen (geen kleding en schoenen);
 • optische instrumenten, zoals een verrekijker;
 • identiteitsbewijzen en rijbewijzen (we vergoeden alleen de vervangingskosten);
 • medische instrumenten en hulpmiddelen, bijvoorbeeld een rolstoel of bloeddrukmeter;
 • audiovisuele- en computerapparatuur. Let op: geen smartphones, tablets, laptops en wearable devices .

Welke waardevolle spullen zijn met deze module Buitenshuis niet verzekerd?

 • (elektrische) fietsen, inclusief onderdelen en accessoires zoals accu’s en fietstassen;
 • motorrijtuigen;
 • luchtvaartuigen (zoals drones en (zweef)vliegtuigen);
 • sportwapens en munitie;
 • spullen die eigendom zijn van derden (personen en bedrijven);
 • overige inboedel.

Wat is de maximale vergoeding bij diefstal of schade?

Je kunt zelf kiezen voor welk bedrag je waardevolle spullen wilt verzekeren. Je hebt de keuze uit een maximale vergoeding van € 5.000, € 15.000 of € 30.000 per gebeurtenis. Voor sieraden en horloges is de maximale vergoeding nooit meer dan € 5.000,- per schade.

Let op! Wil je je mobiele elektronica (zoals smartphones, laptops, tablets en wearable devices) buitenshuis verzekeren? Dan kun je hiervoor de module Mobiele elektronica bij je Inboedelverzekering afsluiten.


Wat is een buiten-de-deur-verzekering?

Met een Buiten-de-deur-verzekering of Buitenshuis module verzeker je jouw waardevolle spullen ook buitenshuis. Via ons sluit je eenvoudig de module Buitenshuis af bij je Inboedelverzekering All risk.

Wat kost de module Buitenshuis?

De premie hangt af van het maximaal verzekerde bedrag dat je kiest. Je kunt kiezen uit de volgende bedragen: € 5.000,-, € 15.000,- of € 30.000,-.

Direct geregeld

Heb je al een Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden en wil je deze uitbreiden met de module Buitenshuis? Neem contact op via de chat of telefoon: 088 663 06 63. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Je bemiddelaar

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van deze verzekering. Je sluit de Inboedelverzekering eenvoudig online via ons af zonder advies. Wij brengen deze verzekering onder bij de verzekeraar Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Wijzigingen regel je ook via ons. Wij ontvangen een vast percentage van je premie als provisie.

Lees meer over je bemiddelaar

Belangrijke informatie over je Inboedelverzekering

Bekijk polisvoorwaarden

Hieronder vind je de meest recente voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Woonverzekering. Op je polisblad en in mijn.nn vind je terug welke voorwaarden en dekkingen voor jou gelden.

Bekijk verzekeringskaart

In de verzekeringskaart staan de belangrijkste kenmerken van de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden. Deze kaart helpt je om de voorwaarden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Inboedelverzekering

Afschrijvingslijst

Download hieronder de afschrijvingslijst.

Bedenktijd, contractduur en opzegtermijn

Na ontvangst van je polisblad heb je 14 dagen bedenktijd. Je kunt dan zonder reden je verzekering opzeggen en hoeft ook geen premie te betalen. Na deze 14 dagen bedenktijd is je verzekering dagelijks opzegbaar. Als je je verzekering niet opzegt, geldt er een contracttermijn van een jaar die stilzwijgend wordt verlengd.

Aanpassing van premie en voorwaarden

Soms is het nodig om de premie en/of de voorwaarden voor deze verzekering of voor alle of een deel van de klanten aan te passen. Dit kan per de verlengingsdatum van je verzekering.

Dit gebeurt bijvoorbeeld:

 • als de premie-inkomsten niet meer voldoende zijn om de schades te betalen of als de verzekering verlies oplevert;
 • als de verzekering en/of de manier waarop de premie berekend wordt verandert;
 • door rekening te houden met de de concurrentiepositie;
 • in geval van veranderingen in wet- en regelgeving;
 • in geval van economische en/of maatschappelijke ontwikkelingen.

De aanpassing kan ook tussentijds worden doorgevoerd, bijvoorbeeld omdat dit vanuit wetgeving verplicht is.

Als de premie en/of de voorwaarden van een verzekering veranderen, dan informeren wij je van tevoren. Bij een aanpassing per verlengingsdatum ontvang je minimaal één maand van tevoren bericht van ons. Ook leggen wij uit waarom de premie en/of voorwaarden wijzigen, wat er gewijzigd wordt en per wanneer.

Ben je het eens met de verandering? Dan hoef je niets te doen. De verzekering loopt dan vanaf de wijzigingsdatum automatisch door met de veranderde premie en/of voorwaarden. Ben je het niet eens met de verandering? Dan kan de persoon die de verzekering heeft afgesloten de verzekering stoppen. Dit kan tot één maand nadat de verandering is medegedeeld via nn.nl of door ons een brief of e-mail te sturen. De verzekering loopt dan tot de dag waarop de verandering zou ingaan.

Wat gebeurt er bij schade

Schade meld je eenvoudig online via mijn.nn. Hier geef je alle informatie door die nodig is om je schade te beoordelen. Naast informatie over de schade zelf, kunnen dit ook aanvullende documenten zijn. Denk aan aankoopnota’s of een getuigenverklaring. Per schade zie je welke informatie we van je nodig hebben. Als er informatie, wordt er contact met je opgenomen om deze op te vragen.

Hoe gaat het verder?

Je kunt bij het melden van schade kiezen of je het laat herstellen door één van onze professionele herstellers, of dat je het zelf herstelt of laat herstellen. Kies je voor één van onze herstellers, dan wordt de betaling direct met de hersteller geregeld. Je hoeft niets voor de schieten en betaalt alleen een eventueel zelf gekozen eigen risico. Wil je de schade zelf (laten) repareren? Maak dan eerst hierover afspraken met Nationale-Nederlanden of de expert die wordt ingeschakeld. Je krijgt de materialen vergoed, en een bedrag voor je tijd.

Als alle benodigde informatie binnen is, wordt eerst gekeken of de schade onder de dekking valt. Soms doet iemand van Nationale-Nederlanden dat, en als het nodig is wordt er een expert ingeschakeld. De expert bepaalt dan het schadebedrag en de oorzaak van de schade. Is erkend dat Nationale-Nederlanden de schade aan jou gaat vergoeden? Dan wordt het schadebedrag bepaald.

Schadebedrag en je inboedel: nieuw- en dagwaarde

Heb je schade aan je inboedel? Dan krijg je de nieuwwaarde vergoed voor spullen tot en met 5 jaar oud, die niet kunnen worden hersteld of vervangen. Bij spullen ouder dan 5 jaar krijg je de dagwaarde vergoed. Bij tweedehands aangeschafte spullen krijg je ook de dagwaarde vergoed.

Bij onherstelbare schade aan mobiele elektronica tot en met 5 jaar oud ontvang je een vergelijkbaar als-nieuw toestel. Als je hiervan afziet, krijg je in het eerste jaar de nieuwwaarde vergoed. Daarna de dagwaarde.

Schadebedrag; wat als je het niet eens bent?

Als is vastgesteld dat de schade onder de dekking valt en de schade wordt vergoed, wordt het schadebedrag bepaald. Ben je het niet eens met het schadebedrag dat de expert vaststelt? Dan mag je ook zelf een expert inschakelen. Dit heet een contra-expert. Meer informatie hierover vind je in de polisvoorwaarden onder het hoofdstuk ‘Wat gebeurt er bij schade en wat keren wij uit?’.

Goed om te weten: Laat je de schade via ons herstelnetwerk herstellen? Dan regelt Nationale-Nederlanden de betaling rechtstreeks met de hersteller.

Duurzaam herstel van de schade

Bij elke schade aan je woning of inboedel wordt eerst gekeken of de schade kan worden gerepareerd. Of dat de beschadigde of gestolen spullen kunnen worden vervangen. Bijvoorbeeld je parketvloer, tapijt of meubels. We werken met een duurzaam en professioneel herstelnetwerk. Deze herstellers zijn in het bezit van het keurmerk GroenGedaan! Zo wordt je schade op een duurzame manier goed en snel hersteld, op een moment dat het jou uitkomt.

Lees meer over duurzaam herstellen

Schadeherstel van je woning

De omvang van de schade wordt vastgesteld op basis van het verschil in de waarde van je woning direct voor en direct na de gebeurtenis. Daarbij kan worden uitgegaan van de reparatiekosten, de herbouwwaarde (het bedrag wat nodig is om je woning in dezelfde staat weer opnieuw te bouwen) of de verkoopwaarde. Meer informatie over wat er bij schade gebeurt en wat je krijgt uitgekeerd, lees je in hoofdstuk 8 van de polisvoorwaarden.

Jouw polisvoorwaarden

Bekijk op je polisblad welke versie van de polisvoorwaarden je hebt. Je polisblad en de polisvoorwaarden vind je terug in mijn.nn en de NN App.

Doelgroepomschrijving

De Inboedelverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (inwoners van 18 jaar en ouder). En die hun vermogen willen beschermen voor de kosten bij schade aan de inboedel in hun koop- of huurwoning.


Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering afsluiten

Bereken je premie

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact