Ga direct naar inhoud

Bromfietsverzekering

 • Accessoires standaard meeverzekerd tot € 250,-
 • Helm is standaard meeverzekerd
 • Ook geschikt voor snorfietsen en scooters
 • Tot 8% korting binnen het ZekerheidsPakket Particulieren

Goed verzekerd de weg op

Met de bromfiets of scooter ben je kwetsbaar in het verkeer. Met onze Bromfietsverzekering ben je standaard verzekerd voor schade die je met de bromfiets aan anderen (letsel) en hun spullen toebrengt. Schade aan je eigen bromfiets is mee te verzekeren.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Nog meer zekerheid

Voor jouw bomfiets kun je kiezen uit de dekkingen WA, Extra en Casco. Met de dekking WA ben je verzekerd voor schade die je met jouw bromfiets veroorzaakt bij anderen.
Kies je voor Extra? Dan ben je verzekerd voor schade zoals diefstal, brand, storm en botsing met dieren. Met de dekking Casco ben je het meest uitgebreid verzekerd. Zoals voor schade aan je eigen bromfiets door een aanrijding of een andere onvoorziene, plotselinge gebeurtenis.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering sluit je in het ZekerheidsPakket Particulieren waarin je ook nog andere verzekeringen kunt sluiten. Pakketkorting kan oplopen tot 8% en voor de autoverzekering zelfs tot 12%. Lees meer over ons Verzekeringspakket.

Bromfietsverzekering afsluiten

Je kunt deze verzekering afsluiten via je verzekeringsadviseur.

Heb je nog geen adviseur? Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Vind een adviseur

Dekking

Wat verzekeren we?

Voor jouw bromfiets kun je kiezen uit de dekkingen WA, Extra en Casco. Hieronder vind je de verschillen tussen de dekkingen.

Wat is er verzekerd WA Extra Casco
Schade die je met de eigen bromfiets aan (spullen van) anderen toebrengt en waarvoor je aansprakelijk bent. Verzekerd bedrag letsel € 7.500.000,- en materieel € 2.500.000,-
Schade door diefstal, brand, storm en botsing met dieren
Schade aan je eigen bromfiets door aanrijding
Schade door onvoorziene, plotselinge en gebeurtenissen van buitenaf
Accessoires en de helm tot € 250,- gratis meeverzekerd

Wat verzekeren we niet?

De verzekering keert niet altijd uit. De klant is bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade die:

 • door opzet is ontstaan;
 • is veroorzaakt door een bestuurder zonder (geldig) rijbewijs;
 • ontstaat door een bestuurder die onder invloed is van alcohol en/of drugs;
 • tijdens een snelheidswedstrijd is ontstaan;
 • is ontstaan door verhuur van de bromfiets.

Accessoires nog beter verzekeren?

Kies je voor Extra- of Cascodekking voor je bromfiets? Dan is het mogelijk om de dekking op schade aan accessoires te verhogen met € 1.000,-.

Premie

Wat bepaalt de hoogte van je premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere je leeftijd en de cataloguswaarde van de bromfiets.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten en profiteer je van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als je in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvang je 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin je een verzekering afsluit, krijg je 2% extra korting op de totaalpremie. Als je in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt je pakketkorting dus op tot 8%.

Korting bij betaling

Je kunt de Bromfietsverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren afsluiten via je verzekeringsadviseur. Je betaalt één totaalpremie voor alle verzekeringen in het pakket. Je kunt deze per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaal je per kwartaal of per jaar? Dan profiteert je van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Tweede verzekering: korting op de premie

Heb je onze Autoverzekering ook in je ZekerheidsPakket? Dan betaal je een lagere premie voor jouw Bromfietsverzekering.

Aanvullende Dekkingen

Kies voor nog meer zekerheid

Naast de Bromfietsverzekering zijn er nog een paar dekkingen waarmee je de verzekering kan uitbreiden.
Wil je meer zekerheid? Kies dan voor een van deze aanvullende dekkingen.

Uitbereiding Je dekking
Ongevallen voor Opzittenden Deze dekking zorgt na een verkeersongeval voor een uitkering als jij of je passagier blijvend invalide raakt of overlijdt. Voor overlijden geldt een verzekerd bedrag van € 7.500,-. Bij blijvende of gedeeltelijke invaliditeit wordt een uitkering verleend in overeenstemming met het percentage invaliditeit, tot maximaal € 25.000,-.
Schade voor Opzittenden Deze dekking verzekert tot maximaal € 1.000.000,- de materiële schade en letselschade (inclusief smartengeld) die jij en andere opzittenden van de bromfiets door bijvoorbeeld een verkeersongeval lijden. Deze dekking is alleen mogelijk voor bestuurders van 24 jaar en ouder.
Verhaalsbijstand Met een Verhaalsbijstanddekking krijg je juridische hulp bij het verhalen van schade aan de bromfiets en eventuele bagage.

Service en Contact

Heb je een vraag over deze verzekering of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact op met een onafhankelijke adviseur.

Zoek een onafhankelijk adviseur


Heb je schade? Meld je schade dan meteen bij je adviseur. Je kunt schade voor deze verzekering niet rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden melden.