Ga direct naar inhoud

Bekijk alles over duurzaam ondernemerschap

Met handige tips, interviews en achtergrondartikelen werken we samen om succesvol zaken te doen.

Maak het verschil als ondernemer en ontdek alles wat met duurzaam ondernemerschap te maken heeft

Hier vind je alles wat je nodig hebt om het beste uit je team en onderneming te halen. We bieden waardevolle inzichten en praktische adviezen om je te helpen aan een gezond bedrijf in de dynamische wereld van het ondernemen.

Thema's

Overzicht ondernemers

Eigenaren The Good Roll willen dat sociaal ondernemen de norm wordt

Met toiletpapier de wereld verbeteren? Vrienden en compagnons Sander de Klerk en Melle Schellekens laten met The Good Roll zien dat het kan.

Lees meer

“Ik leid m’n leven nu zoals ík dat wil, niet zoals ik denk dat het zou moeten”

Nina Hooimeijer zegt haar topbaan bij de overheid op en kiest voor het moederschap en een rustigere baan. Maar dan hoort ze over jazzpodium BIRD.

Lees meer

In 6 stappen een pensioen voor je medewerkers afsluiten

Een pensioenregeling is een goede arbeidsvoorwaarde. Je trekt medewerkers aan en behoudt ze. Met deze 6 stappen sluit je een regeling af.

Lees meer

“Met dit nieuwe kantoorpand werden we eindelijk serieus genomen”

Een verandering aangaan kan je helpen om succesvoller te zijn. Dat weet ook Sezer Duygulu, eigenaar van uitzendorganisatie Home of People.

Lees meer

In 9 stappen overstappen naar elektrisch rijden

Volg deze 9 stappen en ontdek hoe je als ondernemer kunt overstappen op elektrisch rijden - van een enkele bedrijfsauto tot een compleet wagenpark.

Lees meer

Workations maken een bedrijf extra sexy om voor te werken

Deborah Luetolf, eigenaresse van Workplayz, ondervond aan den lijve de kracht van werken op een andere locatie, en besloot daar iets mee te doen.

Lees meer


Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ondernemerslust

In deze podcast spreekt Harmen van der Veen met ondernemers over wat ze drijft en hoe ze omgaan met continue verandering.

Luister de podcast

Waarom een functioneringsgesprek belangrijk is

Een goed gesprek tussen werkgever en werknemer is in de huidige arbeidsmarkt, belangrijker dan ooit. Lees wat een functioneringsgesprek je oplevert.

Lees meer

“Door goed voor je personeel te zorgen, kan je bedrijf groeien”

Sociaal ondernemer Ilse zet vol in op het smeden van een hecht, tevreden team. Lees hoe het afsluiten van een pensioenregeling haar daar bij helpt.

Lees meer

Steeds meer duurzaamheid

Nationale-Nederlanden is de pensioenuitvoerder van Eternit en Etex Building Performance. Lees hier hoe zij bijdragen aan duurzaam ondernemerschap.

Lees meer

Duurzame oplossingen zijn de toekomst

Nationale-Nederlanden is pensioenuitvoerder van Tauw. Dit onafhankelijke adviesbureau is erg milieubewust. Ook bij het beleggen van het pensioengeld.

Lees meer

Zo maak je mentale gezondheid op de werkvloer luchtig, praktisch en positief

In veertien dagen positiever denken of beter slapen. Te ambitieus? Nee hoor, zeggen Estrella en Jordy van Toor. De oprichters van FullCharge geloven dat er helemaal geen grote veranderingen nodig zijn om je mentale gezondheid te verbeteren. Met luchtige challenges motiveren ze werknemers om gezondere keuzes te maken. Hoe help je daar als werkgever bij?

Lees meer

Checklist: dit moet je doen als je werknemer ziek is

Het liefst heb je nooit zieke werknemers. Maar helaas heb je daar als ondernemer wel mee te maken. Dit moet je doen als je werknemer ziek is.

Lees meer

In 10 stappen naar een duurzamer bedrijfspand

Voor veel bedrijfspanden is sinds 1 januari energielabel C verplicht. Lees hier hoe je in tien slimme stappen je pand verduurzaamt en energie bespaart.

Lees meer

"Jongeren en ouderen vullen elkaar aan"

Elske pleit niet alléén voor grijs op de werkvloer maar juist voor de mix tussen jong en oud. Stoppen met leeftijdsdenken levert haar veel successen op.

Lees meer

Zero-emissiezones? Dat zit zo

Vanaf 1 januari 2025 voert een aantal steden en gemeenten in Nederland zero-emissiezones in. Dit betekent het voor jou als ondernemer.

Lees meer

Drie hardnekkige mythes over elektrisch rijden

We zetten drie hardnekkige mythes over elektrisch rijden op een rij. En leggen je uit waarom het wél een goed idee is om elektrisch te rijden.

Lees meer

Checklist: zo ga je om met personeelstekort

Heb jij een tekort aan personeel? Dat zet je de hele organisatie onder druk. Lees onze checklist en ontdek hoe je je bedrijf zo goed mogelijk draaiende houdt.

Lees meer

10 essentiële duurzaamheidsbegrippen voor verantwoordelijke groei

Een duurzaam bedrijf dat blijft groeien? Het kan. Deze 10 begrippen over duurzaamheid en het klimaat helpen je op weg.

Lees meer

"Zo hard groeien is geweldig, maar ook een uitdaging"

In de podcast Ondernemerslust vertelt Teun van Leijsen van warmtekussenbedrijf Stoov over een stap opzij doen als CEO. Wat levert hem dat op? Luister nu.

Lees meer

Elektrisch rijden en de kosten? Dat zit zo

Op termijn verdient de investering in een elektrische bestelwagen of een elektrische personenauto bijna altijd terug. Weten hoe?

Lees meer

‘Laat werkgevers invloed houden bij begeleiding arbeidsongeschiktheid’

Commissie Octas kwam eind februari met aanbevelingen om het WIA stelsel toekomstbestendig te maken. Namens Nationale-Nederlanden geven directeur Inkomen Collectief Igno Schings en beleidsadviseur sociale zekerheid Anna-Marie Beerda hun visie op deze voorstellen.

Lees meer

"Doordat ik altijd dichtbij mezelf blijf, kom ik nooit in de knoei"

Duurzaamheid is voor ons echt het allerbelangrijkste. In Ondernemerslust vertelt Shirley Schijvens hoe ze haar familiebedrijf verduurzaamde. Luister nu.

Lees meer

"Ik wil groeien in impact, niet in omvang"

Ondernemer Douwe Snoek ontdekte zijn empathische kant. De band met zijn werknemers is veel beter en het verzuim lager dan ooit. Luister nu naar zijn verhaal.

Lees meer

"Gelukkig zet ik me vrij snel over teleurstellingen heen"

Na een blessure stopt Rocky Hehakaija bij Jong Oranje. Ze begint met ondernemen en zet een succesvolle stichting op. Luister haar verhaal nu.

Lees meer

In 10 stappen stress bespreekbaar maken op de werkvloer

Door regelmatig met werknemers te praten over stress, kun je verzuim voorkomen. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Lees meer

Waarom je een elektrisch voertuig wil rijden

Je bedrijf verduurzamen en voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving. Ontdek waarom je zou kiezen voor duurzaam transport met elektrische bestelauto's.

Lees meer

"Ik kies altijd voor mijn mensen, in plaats van voor de cijfers"

Ondernemer Laamia Elyounoussi koestert haar werknemers en hun ambities. En dat is te zien aan het lage ziekteverzuim. Luister naar haar verhaal.

Lees meer

“Als het niet op onze duurzame manier kan, doen we het niet"

Ondernemer Ruud Zanders van Kipster runt een duurzame pluimveehouderij. Zijn missie: laten zien dat het kippen houden ook anders kan. Luister nu.

Lees meer

8 tips om aan de slag te gaan met innovatie

In onzekere tijden als deze moeten ondernemers wendbaar en innovatief zijn. Innovatie-expert Jurgen Wildvank deelt 8 tips.

Lees meer


Oplossingen