Ga direct naar inhoud

Arbodienstverlening binnen het Verzuimpakket Werkgever

  • Gemak: maar één keer ziek/beter melden van je werknemer
  • Helder: volledige regie/casemanagement bij één arbodienst
  • Prijsvoordeel: aantrekkelijkere tarieven dan een los abonnement voor arbodienstverlening

Hoe ziet de arbodienstverlening eruit van de arbodiensten waar je uit kunt kiezen binnen het Verzuimpakket Werkgever? Op deze pagina introduceren de arbodienstverleners zich waar Nationale-Nederlanden mee samenwerkt. Ook vind je de overzichten en voorwaarden die horen bij de verschillende dekkingen.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.


Dekking mkb uitgebreid

Vanaf 1 januari 2020 kun je de mkb uitgebreid dekking sluiten. Onze oplossing voor de mkb verzuim-ontzorgverzekering.

Keuze uit vier arbodienstverleners

Nationale-Nederlanden werkt met vier partners waaruit je kunt kiezen: HCS, ArboNed, ArboDuo of Zorg van de Zaak.

Verzuimloketten (brancheafspraken)

In diverse sectoren bieden wij speciaal ingerichte Verzuimloketten met extra kennis over de branche en aantrekkelijke tarieven.

Arbodiensten vergelijken

Onze partners voor arbodienstverlening stellen zich voor. Wat maakt onze partners uniek?

Meer informatie over arbodienstverlening

Arbodienstverlening verzuimloketten en specifieke brancheafspraken

Overzichtskaarten verzuimloketten en specifieke brancheafspraken

Binnen verschillende branches en doelgroepen hebben we specifieke verzuimloketten met een arbodienst ingericht. De casemanagers die hierbij betrokken zijn, hebben de specifieke kennis van de branche. Daardoor weten ze welke problemen je kunt krijgen bij (dreigende) ziekte van je personeel. De tarieven van de loketten zijn extra aantrekkelijk geprijsd. Dit komt omdat Nationale-Nederlanden vaak de casemanagementkosten op zich neemt.

Balieplus

Bouw- en infrabedrijven

Detailhandel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) Zorg van de Zaak

Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) HCS

Novak

Religieus welzijn

Arbodiensten vergelijken

HCS

HCS is een bekende speler als het gaat om re-integratiebegeleiding van langdurig zieke werknemers. Maar wist je dat HCS sinds 2012 ook gecertificeerd arbodienstverlener is? Als arbodienst begeleiden onze hoogopgeleide re-integratiespecialisten de werkgever én de werknemer al vanaf dag één. Of het nu gaat om het voorkomen van ziekte óf langdurig verzuim. Daarnaast werken we branchegericht voor onder andere de horeca en retail.

Onze persoonlijke benadering is wat ons zo sterk maakt. Onze re-integratiespecialisten zijn zowel empathisch als analytisch en kijken verder dan alleen regelgeving, symptomen en het proces. Zo kunnen we effectiever handelen en zijn we jou nog beter van dienst. En door de recente overname van de Bedrijfsartsen Groep kunnen we bedrijfsartsen nu nóg sneller inzetten. Werkgevers waarderen onze dienstverlening daarom ook met een 8,5!

Kijk op HCS.services voor meer informatie


ArboNed

Elke ondernemer heeft een doel voor ogen. Jij ook. Je wilt een succesvol bedrijf, samen met mensen die er, net als jij, voor willen gaan. Maar wat als het werk of de persoonlijke situatie van een werknemer zorgt voor verzuim? Met ArboNed ben je verzekerd van de beste verzuimbegeleiding. Ons werkproces is helder en signaleert voor jou de belangrijke momenten en activiteiten binnen de Wet verbetering poortwachter.

De procesregisseur is je vaste contactpersoon bij wie je terecht kunt met al je vragen over verzuim, preventie, werk en wetgeving. Deze persoon is de spil tussen jou en je werknemer. Ook heeft de procesregisseur contact met een lokaal team van bedrijfsartsen en professionals. En voorkomen is belangrijker dan genezen. Samen met werkgevers minimaliseren we arbeidsrisico’s en werken we aan het duurzaam inzetbaar houden van jouw werknemers. Zo ontzorgt ArboNed je bij al je (preventieve) arbozaken, zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen.

Kijk op arboned.nl voor meer informatie


ArboDuo

ArboDuo is de branchespecialist en samenwerkingspartner in de bouw- en transportsector. Onze kennis en expertise zijn gebundeld in specifieke oplossingen voor mkb-bedrijven. We richten ons op preventie, verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. We doen onderzoek naar de specifieke (verzuim)kenmerken in de branche. Daarna pakken we de knelpunten samen met onze samenwerkingspartners, aan. Dit zorgt vaker voor een lager verzuimpercentage dan het branchegemiddelde. We kijken samen met jou of je bedrijf voldoet aan alle verplichtingen volgens de Arbowet. Ook brengen we de arbeidsrisico’s in kaart zodat je deze gericht kunt aanpakken.

Een procesregisseur is je vaste contactpersoon die klaar staat voor al jouw vragen. Deze persoon is de spil tussen werkgever en werknemer. Maar ook tussen de bedrijfsarts en een team van professionals bij jou in de buurt. Vanuit onze lokale vestigingen door het hele land zijn we altijd dichtbij. Je profiteert daarbij van de voordelen van een grote achterliggende organisatie die altijd continuïteit biedt.

Kijk op arboduo.nl voor meer informatie


Zorg van de Zaak

Zorg van de Zaak is een gecertificeerde arbodienstverlener en actief rond verzuim, preventie en re-integratie. Dankzij kennis en ervaring weten de professionals van Zorg van de Zaak met welke problemen werkgevers te maken hebben. Samen met de werkgever is ons streven ervoor te zorgen werknemers gezond en duurzaam inzetbaar te houden. Dit bereiken we onder andere door een uitstekende bereikbaarheid voor werkgever en werknemer. Ter ondersteuning hebben we ook een speciale desk voor verzekeringsadviseurs die vanuit hun rol werkgevers ondersteunen.

Het netwerk van specialisten van Zorg van de Zaak helpt om werknemers gezond en duurzaam in te blijven zetten. Zo is onze innovatieve slagkracht groot dankzij de aanwezigheid van veel kennis van verschillende specialisten.

Alle dienstverlening bij elkaar zorgt voor snelle doorverwijzing en goede samenwerking. Via ons eigen Snelverwijspunt kunnen bedrijfsartsen snel doorverwijzen binnen het netwerk. Daarbij zijn interventies en aanvullende dienstverlening direct beschikbaar. Uiteraard werken wij ook nauw samen met dienstverleners buiten ons netwerk.

Kijk op zorgvandezaak.nl voor meer informatie

Preventiepakket

Met de huidige krappe arbeidsmarkt en de stijgende (loon)kosten, is het voor jou als werkgever nóg belangrijker om ziekteverzuim te voorkomen. Daarom komen we nu met een nieuw preventiepakket voor het mkb. Met het preventiepakket werk je aan het voorkomen van ziekteverzuim.

Lees meer over het preventiepakket