Ga direct naar inhoud
Meer dan pensioen

Meer dan pensioen

Er gebeurt veel op het gebied van pensioen. Werknemers krijgen steeds meer verantwoordelijkheid en pensioenoplossingen worden individueler en persoonlijker. Daarnaast groeit voor medewerkers de uitdaging om zo gezond en financieel fit mogelijk hun pensioen te bereiken en mee te blijven doen op de arbeidsmarkt. In dit veranderende speelveld ontstaan er voor jou als werkgever ook nieuwe uitdagingen.

We helpen je graag met oplossingen die eraan bijdragen dat jouw werknemers zo gezond mogelijk en financieel fit hun pensioenleeftijd bereiken. En kunnen blijven meedoen op de arbeidsmarkt. Deze oplossingen gaan verder dan alleen een goede pensioenregeling. We helpen jou, samen met je adviseur, zo goed mogelijk invulling te geven aan goed werkgeverschap. Wij wijzen je daarom op langer doorwerken en de wettelijke mogelijkheden van duurzame inzetbaarheid.


Langer doorwerken

Steeds meer mensen werken door na hun officiële pensioendatum. Ook werkgevers willen steeds vaker werknemers, na pensioendatum, beschikbaar houden om zo vakkennis, klantenervaring of ander specialisme aan boord te houden. Doorwerkgever biedt hiervoor een oplossing met de Doorwerkregeling. Doorwerkgever is een aanbieder die niet gelieerd is aan NN Group of NN Leven. Natuurlijk ben je geheel vrij om voor deze of soortgelijke diensten van een andere aanbieder te kiezen.

Doorwerkregeling

Met de Doorwerkregeling regel je de nieuwe vorm van samenwerking met je gepensioneerde ex-werknemer die je graag aan boord houdt, maar niet meer op de loonlijst. Het biedt je de mogelijkheid om flexibele afspraken op het gebied van inzet, uren en aard van het werk met deze ex-werknemer te maken. Lees meer…

Lees meer over Doorwerkregeling


Wettelijke mogelijkheden Duurzame Inzetbaarheid (DI)

Een hogere levensverwachting, latere AOW-leeftijd maar ook individualisering en de roep om keuzevrijheid, zijn ontwikkelingen die ervoor zorgen dat mensen hun loopbaan willen afstemmen op hun persoonlijke situatie. Deze trend is ook de wetgever niet ontgaan. Daarom zijn er verschillende voorzieningen die jou als werkgever helpen je werknemer te faciliteren in de persoonlijke invulling van zijn/haar loopbaan. Veel werknemers hebben bijvoorbeeld moeite om (gezond) de steeds hogere pensioengerechtigde leeftijd te halen. Uit onderzoek blijkt dat ‘minder werken’ één van de belangrijkste oplossingen is. Dit is iets waar steeds meer werknemers behoefte aan hebben.

Faciliteren wensen werknemers

Verlofsparen

Je kunt extra verlof toezeggen door bijvoorbeeld overwerk of ploegendiensten (deels) te belonen met extra verlofopbouw. Spaarde een werknemer meer dan vijftig verlofweken, dan moest de werkgever direct loonheffing afdragen. Deze grens is nu verhoogd naar honderd weken. Dit geeft werknemers meer mogelijkheden om eerder te stoppen met werken of tussentijds langere periodes niet te werken.

Laat je hierover adviseren door je adviseur.

De Regeling Vervroegde Uitdiensttreding (RVU)

Met RVU laat je je werknemers eerder met pensioen gaan zonder fiscale boete. Het gaat hier om een tijdelijke regeling t/m 2025 en de vrijstelling van de heffing is tot een bepaald bedrag (dus niet onbeperkt). Laat je adviseren door je adviseur of deze regeling van toepassing is op jouw bedrijf.

Generatieregeling

Vanaf 10 jaar voor de in de pensioenregeling vastgestelde ingangsdatum mag je jouw werknemer een generatieregeling aanbieden. Dit is een regeling waarbij je werknemer minder uren gaat werken, tegen een relatief hoger salaris en met behoud van pensioen.

Laat je hierover adviseren door je adviseur.

Lees meer over de Generatieregeling


Samen Sterker: samen werken aan een duurzame pensioenregeling

René Kauwen en Jan Lieuwe Wijbenga werken bijna tien jaar samen. René is eigenaar van advieskantoor 100%helder, Jan Lieuwe financieel directeur bij Friesland Lease. Een leasemaatschappij met oog voor duurzaamheid.

Lees hoe Friesland Lease met hulp van 100%helder, overstapte naar een beschikbare premieregeling van Nationale-Nederlanden.

Lees meer


Samen sterker: soepel naar een toekomstbestendig pensioen

Kennis, samenwerken en een ondernemende houding. Volgens salesmanager Rob Liefting zorgen deze pijlers ervoor dat veel mensen meer dan 10 jaar bij Busch werken.

Lees in dit interview hoe een goede pensioenregeling daar ook aan bijdraagt.

Lees meer


Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook goed voor je personeel zorgen

Marcel Alberts, de oprichter van de duurzame scale-up Healix is liever met de inhoud bezig, en met zijn maatschappelijke missie.

Lees hoe hij toch werk heeft gemaakt van het pensioen van zijn werknemers.

Lees meer

Goed werkgeverschap is ook: een goed pensioen

Ingenieursbureau Coenradie besteedt veel aandacht aan goed werkgeverschap om de juiste mensen binnen te halen én te houden.

Lees het interview en de tips om zelf direct aan de slag te gaan

Lees meer

Het werk van pensioenadviseurs in onzekere tijden

Pensioenadviseurs Joep Trienekens en Janna Schenk van het Rotterdamse adviesbedrijf Ecclesia EBC geven een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.

Lees in dit interview hoe zij omgaan met de hoge inflatie en onzekere tijden. “Inzicht geeft mensen al zoveel rust.”

Lees meer

Innoveren als woningbouwer én werkgever

Werkgeluk van medewerkers is een voorwaarde voor succes voor bouwonderneming Van Wijnen. Tahlvik Leung, HR-directeur bij Van Wijnen: “Aandacht voor de mens achter de medewerker noem ik ‘Vitamine A’.”

Lees het hele interview en tips om zelf met pensioencommunicatie aan de slag te gaan.

Lees meer