Ga direct naar inhoud

Ondernemen doe je samen

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen en inspireren wij jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan. Kom maar op met dat ondernemen!

“Met andere ondernemers praten had me een hoop leed kunnen besparen”

Zelf de boodschappen bezorgen met de bakfiets. En er achter komen dat je business case niet werkt. Zó verandert Pieter Pot een dal in een piek.

Lees meer

Hoe een bedrijf gericht op autisme de IT-wereld verandert

Een succesvol IT-bedrijf met alleen mensen met een vorm van autisme in dienst. Sjoerd van der Maaden ziet hun kwaliteiten én behoeften. Lees meer.

Lees meer


Nu live: de podcast Ondernemerslust

In de podcastserie Ondernemerslust spreekt Harmen van der Veen met ondernemers over wat ze drijft en hoe ze omgaan met continue verandering. Experts met een achtergrond in organisatiepsychologie en ondernemerscoaching analyseren de situaties van de ondernemers. Ze geven praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw onderneming.


Luister de podcast
uniqueid

Ondernemersverhalen

“Als ik strakke doelen had gesteld, was ik misschien mijn carrière misgelopen”

Janneke Niessen is succesvol tech-onderneemster en founder van CapitalT. Ze deelt haar belangrijkste ondernemerslessen in deze De Grote Drie.

Lees meer

Project Cece kiest voor duurzaam voor én achter de schermen

Marcella, Melissa en Noor bouwen aan een duurzaam modeplatform. Ze volgen hun idealen, maar zijn ook zakelijk. Hoe blijven ze trouw aan hun duurzame visie?

Lees meer

"Je krijgt niet altijd iedereen mee, en dat is oké"

In De Grote Drie vraagt Nationale-Nederlanden succesvolle ondernemers om tips en tricks die ze in hun bedrijf en carrière geholpen hebben. Deze keer: Marieke Aantjes.

Lees meer


Cyber

Cyber security? Dat zit zo

Vrijwel dagelijks zijn er berichten over datalekken en gehackte bedrijfsnetwerken. De cyber security was niet goed op orde. Maar wat is dat precies?

Lees meer

De enige manier om een cyberaanval te voorkomen

Twee keer gehackt in twee jaar tijd. Het overkwam Harko de Vlaming. Wat voor impact heeft dit? Om een derde hack te voorkomen neemt hij deze maatregelen.

Lees meer

Zo beperk je de schade van een cyberaanval

Lees hier welke verzekering je bedrijf dekt voor schade door cybercriminaliteit én ervoor zorgt dat de hack snel is opgelost zodat je weer door kunt.

Lees meerPersoneel

8 tips voor een goed 55-plus beleid in je organisatie

Door de stijging van de pensioenleeftijd blijven werknemers langer aan het werk. Maar hoe zorg je dat werknemers van 55-plus gezond en betrokken blijven?

Lees meer

Goed werkgeverschap? Dat zit zo

De wereld om ons heen verandert razendsnel. In deze serie praten we je bij. Zo ben jij snel weer up-to-date. Deze keer: wat is goed werkgeverschap?

Lees meer

4 leiderschapsstijlen: welke soort leiderschap kies je wanneer

Met deze 4 leiderschapsstijlen speel je in op de behoeftes van je werknemers. Welke stijl past bij jou en je personeel?

Lees meer


Innovatie

Duurzaam ondernemen: op welke wetswijzigingen kun je nu al inspelen?

Ontdek welke wetswijzigingen duurzaamheid eraan komen en wat jij als ondernemer kunt doen om jouw bedrijf erop voor te bereiden.

Lees meer

5 duurzame investeringen om direct mee te besparen

Duurzaam ondernemen én besparen. Deze blog bewijst dat het kan. Ontdek vijf manieren om met duurzame investeringen te besparen.

Lees meer

Zo maak je écht duurzaamheidsimpact als ondernemer

‘Impact Innovator’ Menno van Leeuwen legt uit hoe ondernemers in een veranderende wereld meer duurzaamheidsimpact kunnen maken.

Lees meer


Nationale-Nederlanden gelooft in de kracht van ondernemers. Daarom zijn wij partner van MKB-Nederland.

Partnerschap MKB-Nederland en Nationale-Nederlanden

De kracht van samen ondernemen

Nieuwsbrief

Als ondernemer ben je continu in beweging. De wereld om je heen verandert, en jij en je onderneming ook. Met onze tips, achtergrondartikelen en interviews helpen we jou om die veranderingen vol vertrouwen aan te gaan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief