Ga direct naar inhoud

Lineaire Hypotheek

  • Maandlasten dalen geleidelijk
  • U gaat steeds minder rente betalen
  • U lost uw hypotheek volledig af
  • 5 sterren van MoneyView: hoogste score

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Dalende maandlasten en de hypotheek helemaal aflossen

Nu iets meer betalen voor uw hypotheek en later geld overhouden voor andere dingen? Dat kan met de Lineaire Hypotheek. U betaalt in de loop van de tijd steeds minder, maar u lost wel de hypotheekschuld af.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Huis kopen - Hypotheken - Nationale-Nederlanden

Geleidelijk minder betalen

U lost iedere maand een vast bedrag af. Daarnaast betaalt u hypotheekrente over uw lening. Aan het einde van de looptijd van maximaal 30 jaar is uw hypotheek helemaal afgelost.

Snel aflossen

Met een Lineaire Hypotheek begint u meteen al met aflossen. U betaalt daarvoor iedere maand een vast bedrag. Omdat u direct al begint met aflossen, daalt uw hypotheekschuld relatief snel.

Dalende maandlasten

Omdat uw hypotheekschuld kleiner wordt, betaalt u geleidelijk aan steeds minder rente. Het totale bedrag dat u aan rente betaalt, is daardoor een stuk lager dan bij de meeste andere hypotheekvormen. En dat merkt u aan uw maandlasten - die dalen maand na maand.

Historisch lage hypotheekrente

Profiteer nu van de historisch lage hypotheekrente bij Nationale-Nederlanden.

Bekijk de actuele hypotheekrente

Profiteer van onze tariefklassen

Wij berekenen iedere maand in welke tariefklasse uw hypotheek valt op basis van uw hypotheekschuld en de waarde van uw woning. Omdat u tijdens de looptijd aflost, valt uw hypotheek bij ons automatisch in een lagere tariefklasse. U betaalt dan direct de rente die past bij de lagere tariefklasse. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Dit geldt voor Annuïteiten Hypotheken zonder NHG.

Lees op de pagina ‘tariefklasse’ meer over de invloed van onze tariefklassen op uw maandlasten.

Maandlasten Lineaire Hypotheek

Uw maandlasten bestaan uit rente en een bedrag voor de aflossing van de hypotheek. U lost elke maand hetzelfde bedrag af. Omdat de schuld daardoor afneemt, gaat u in de loop van de tijd steeds minder rente betalen. Aan het eind van de looptijd heeft u de hele hypotheek terugbetaald.

Aandachtspunten

Onzekerheid bij korte rentevastperiode

Misschien wilt u de hypotheekrente voor bijvoorbeeld 5 jaar vastzetten. Na afloop van deze rentevastperiode kan uw vaste maandbedrag veranderen. Als de rente op dat moment hoger is, stijgen ook uw maandlasten. Is de rente gedaald, dan zullen uw maandlasten juist afnemen.

Zekerheid voor nabestaanden

Een hypotheek sluit u af voor een lange tijd. Maar wat als u in die periode komt te overlijden? Hebben uw nabestaanden dan nog voldoende inkomen om de maandlasten te betalen? Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u die zorg wegnemen. Zo kunnen uw nabestaanden in de woning blijven wonen. De overlijdensrisicoverzekering sluit u aanvullend af bij uw hypotheek.

Is het bedrag waarvoor u de Lineaire Hypotheek afsluit hoger dan 80% van de marktwaarde? Dan is voor het bedrag daarboven een overlijdensrisicoverzekering verplicht.

Hypotheken combineren

Uw hypotheekadviseur zoekt voor u de hypotheek die goed is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat een combinatie van verschillende hypotheken voor u de beste oplossing is. Ook de Lineaire Hypotheek is prima te combineren met een andere hypotheekvorm.

Steeds minder belastingvoordeel

Omdat uw schuld steeds kleiner wordt, betaalt u steeds minder rente. U kunt daardoor steeds minder hypotheekrente van uw belastbaar inkomen aftrekken – uw belastingvoordeel wordt geleidelijk aan kleiner. Na 30 jaar heeft u geen recht meer op hypotheekrenteaftrek.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Kosten

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de manier waarop u zaken met ons doet.

Lees meer

Veelgestelde vragen
_1406111_