Ga direct naar inhoud

Hypotheek oversluiten naar Nationale-Nederlanden

  • Lagere maandlasten door lagere rente
  • Oversluiten naar NHG
  • Rentedaling mogelijk door aflossing of stijging woningwaarde

Bereken je besparing

Lagere maandlasten door lagere rente

Een hypotheek oversluiten betekent dat je je bestaande hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dat kan je voordeel opleveren wanneer je nieuwe rente lager is dan de rente die je eerst betaalde. Je maandlasten gaan dan omlaag.

Waarom oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Automatische rentedaling na aflossing
  • 24/7 inzicht en service via mijn.nn en de NN App

Een hypotheek bij een andere bank?

Met de OversluitCheck bereken je in een paar stappen of oversluiten naar Nationale-Nederlanden voor jou voordelig is.

Check je besparing

Een hypotheek bij Nationale-Nederlanden?

Naast het oversluiten van je hypotheek heb je bij Nationale-Nederlanden ook andere mogelijkheden om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor rentemiddeling.

Bekijk je mogelijkheden

Wanneer is oversluiten interessant?

Je rentevaste periode loopt af

Als je rentevaste periode afloopt, dan kun je je hypotheek vaak vergoedingsvrij aflossen.

Je wilt de huidige lage rente

Is je huidige rente hoger dan de actuele hypotheekrente? Door het oversluiten naar een hypotheek met een lagere rente kun je besparen op je maandlasten. Hou wel rekening met het bedrag dat oversluiten kost. Er kan namelijk een vergoeding voor vervroegd aflossen in rekening worden gebracht. Dat is een vergoeding voor de rente-inkomsten die de bank misloopt omdat je je hypotheek eerder aflost. Daarnaast maak je kosten voor bijvoorbeeld de notaris en taxatie.

Je wilt verbouwen

Wil je een extra hypotheek afsluiten om je verbouwing te financieren? Dan kun je ervoor kiezen om je bestaande hypotheek over te sluiten en met een verhoogd bedrag een nieuwe hypotheek af te sluiten. Op die manier kun je profiteren van een lagere rente.

Je wilt een hypotheek met NHG

Kwam je bij de aankoop van je woning niet in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? De NHG-grens is inmiddels verhoogd naar € 405.000 (2023). En als je energiebesparende maatregelen meefinanciert, is de grens zelfs € 429.300 (2023). Wanneer je hypotheek onder dit bedrag ligt, dan kun je nu mogelijk oversluiten naar een hypotheek met NHG en profiteren van de voordelen die dit biedt.

Je persoonlijke situatie is gewijzigd

Ben je meer gaan verdienen? Of is je uitgavenpatroon gewijzigd door bijvoorbeeld een verandering in je gezinssituatie? Dan is het tijd om uit te zoeken of je hypotheek nog wel bij je past.

Je wilt een andere hypotheek

Op het gebied van wetgeving voor hypotheken is er de afgelopen tijd veel veranderd. En misschien zijn jouw wensen ook gewijzigd. Het is dan verstandig om te checken of je huidige hypotheekvorm nog wel bij je past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bankspaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek over te sluiten naar een hypotheekvorm waarbij je tijdens de looptijd van de hypotheek aflost.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Bij het oversluiten van je hypotheek krijg je te maken met verschillende kosten:

Vergoeding
Bij het afsluiten van een hypotheek bepaal je hoe lang je de rente ‘vastzet’. Dit noemen we de rentevaste periode. Als je vervroegd wilt aflossen missen we rente-inkomsten. Daarom betaal je soms een vergoeding, eerder werd dit ‘boeterente’ genoemd. Je bank kan je precies vertellen hoe hoog de vergoeding is die je moet betalen.

Advieskosten
Je betaalt een hypotheekadviseur voor advies en bemiddeling. Dit kan een vast bedrag zijn of een vergoeding per uur. Deze kosten verschillen per adviseur.

Taxatie- en notariskosten
Net als bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek krijg je te maken met kosten voor de notaris en meestal ook met kosten voor een taxatie van je woning.

Wil je advies over jouw situatie?

Denk je dat oversluiten naar Nationale-Nederlanden interessant voor je is? Een hypotheekadviseur denkt graag met je mee.

Hypotheekadvies van een adviseur

Meenemen opgebouwd vermogen

Heb je vermogen opgebouwd met je huidige hypotheek en wil je je hypotheek oversluiten naar Nationale-Nederlanden? Dat kan bij Nationale-Nederlanden met Fiscaal Voortzetten. Hiermee neem je het opgebouwd vermogen mee en behoud je de fiscale voordelen. Je hypotheekadviseur vertelt je hier graag meer over.

Rentedaling mogelijk door aflossing of stijging woningwaarde

Sluit je een hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Dan sluit je een hypotheek met een rente die zich automatisch aanpast aan de tariefklasse die past bij je actuele hypotheekbedrag en de waarde van je woning. Los je (extra) af op je hypotheek of stijgt de marktwaarde van je woning? Dan betaal je direct een lagere rente als je hypotheek daarvoor in aanmerking komt. Ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Lees meer over de tariefklassen van Nationale-Nederlanden

Download het stappenplan en het e-book Hypotheek oversluiten

Je hypotheek in mijn.nn

Zodra je een hypotheek bij Nationale-Nederlanden hebt, kun je de meeste wijzigingen gemakkelijk zelf aan ons doorgeven via mijn.nn, je persoonlijke en beveiligde online omgeving. Hieronder een kort overzicht van de vele mogelijkheden.


Hypotheekgesprek met een adviseur?

Wil je je mogelijkheden voor het oversluiten van je hypotheek bespreken met een adviseur?

Maak een afspraak

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur