Ga direct naar inhoud

Actuele hypotheekrente

Nationale-Nederlanden biedt scherpe tarieven. Op deze pagina vind je de actuele hypotheekrente

Een klein verschil in de hypotheekrente kan veel schelen in je portemonnee. Ga je een hypotheek afsluiten of oversluiten? Bekijk hieronder de actuele hypotheekrente en de rentevoorwaarden. Of bereken je maandlasten.

Bereken je maandlasten

Goed om te weten

De tariefklasse van je hypotheek

Een hypotheek valt in een bepaalde tariefklasse. We kijken daarvoor naar de verhouding tussen je actuele hypotheekbedrag en de waarde van je huis. Bij een tariefklasse hoort een risico-opslag. Er is een risico dat je huis niet genoeg waard is om je hele hypotheek af te betalen. Bijvoorbeeld als je je huis plotseling moet verkopen. De opslag hangt af van dat risico. Hoe lager het risico is, des te lager is de risico-opslag op je rente. Op deze pagina lees je meer over de tariefklassen.

Veelgestelde vragen

Wanneer loopt de rentevaste periode van mijn hypotheek af?

In je hypotheekakte, of in je laatste rentewijzigingsvoorstel, zie je wanneer je rentevaste periode afloopt. .In mijn.nn staat ook wanneer je rentevaste periode afloopt

Wat moet ik doen als mijn rentevaste periode afloopt?

Dan moet je opnieuw je rente en rentevaste periode kiezen. Bekijk het renteoverzicht voor bestaande hypotheken waarvan de rentevaste periode afloopt.

Adviseert Nationale-Nederlanden op dit moment een korte of een lange rentevaste periode?

De keuze voor een korte of lange rentevaste periode is persoonlijk. Kies je voor een lange rentevaste periode, dan kies je voor meer zekerheid. Bij een korte rentevaste periode loop je het risico dat de lasten van je hypotheek op korte termijn kunnen stijgen, maar kun je op langere termijn toch goedkoper uit zijn. Voor meer informatie en een advies over de rentevaste periode die bij je past, kun je het beste contact opnemen met je hypotheekadviseur.

Kan ik in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG-tarief)?

Om voor NHG in aanmerking te komen, moet aan de volgende NHG-voorwaarden zijn voldaan:

  • Er geldt een maximum hypotheekbedrag;
  • Je voldoet aan bepaalde normen van het Nibud.

Bekijk de website van de Nationale Hypotheek Garantie voor alle voorwaarden. In sommige situaties gelden naast de NHG-voorwaarden nog aanvullende voorwaarden van Nationale-Nederlanden. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Waarom staan er op www.nn.nl andere tarieven dan het tarief dat ik aangeboden heb gekregen?

De hypotheektarieven op de website zijn algemeen. Het kan zijn dat er voor je lening in combinatie met het onderpand (de woning) bepaalde opslagen of kortingen gelden. Iedere offerte is daarom maatwerk. Daarnaast staan op onze website de actuele tarieven. Het kan zijn dat je tarief op een ander moment vastgesteld is.

Waarom verschilt de hypotheekrente per hypotheekverstrekker?

Voor het verstrekken van een hypotheek moeten hypotheekverstrekkers meestal zelf ook geld lenen. De kosten hiervan zijn onder andere afhankelijk van waar het geld wordt ingekocht. Bijvoorbeeld bij centrale bank of andere banken. En hoeveel rente daarvoor moet worden betaald. Die rente kan variëren per aanbieder; iedere aanbieder hanteert eigen rentetarieven. De rente die de hypotheekverstrekker moet betalen, is ook afhankelijk van de kredietwaardigheid.

Kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag. Je kunt ook direct hypotheekadvies aanvragen.

Ik wil hypotheekadvies

Nationale-Nederlanden streeft ernaar dat alle informatie over de rentetarieven op deze site correct is. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen als deze informatie niet correct is. De rente in de offerte is de hypotheekrente die je gaat betalen.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur