Ga direct naar: inhoud

Actuele hypotheekrente

  • Kleine verschillen, grote gevolgen
  • Nationale-Nederlanden biedt scherpe tarieven

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

‘Hoe hoog is de hypotheekrente?’ Dit is een belangrijke vraag als u een hypotheek wilt afsluiten. Een klein verschil achter de komma voelt u maandelijks al gauw in uw portemonnee. Maar waar hangt de hoogte van de hypotheekrente eigenlijk vanaf? En welke voorwaarden gelden voor verschillende rentetarieven?


Hypotheekrente

Dit overzicht is geldig vanaf 13 juli 2019.

Rentevastperiode Nationale Hypotheek Garantie (NHG) t/m 90% marktwaarde boven 90% marktwaarde
Variabel 1,56% 1,86% 2,06%
1 jaar 1,42% 1,72% 1,92%
2 jaar 1,52% 1,82% 2,02%
5 jaar 1,61% 1,91% 2,11%
6 jaar 1,62% 1,92% 2,12%
7 jaar 1,62% 1,92% 2,12%
10 jaar 1,62% 1,92% 2,12%
12 jaar 2,04% 2,34% 2,54%
15 jaar 2,05% 2,35% 2,55%
20 jaar 2,20% 2,50% 2,70%
30 jaar 2,40% 2,70% 2,90%
  • Deze rentepercentages gelden voor de Annuïteiten Hypotheek en de Lineaire Hypotheek.
  • Voor de Aflossingsvrije Hypotheek en BankSpaar Plus Hypotheek gelden de bovenstaande tarieven plus 0,20%. Voor deze hypotheken kunt u niet kiezen voor een rentevastperiode van 30 jaar.
  • Variabele rente is niet mogelijk bij de BankSpaar Plus Hypotheek.
  • Nationale-Nederlanden streeft ernaar dat alle informatie over de rentetarieven op deze site correct is. U kunt ons niet aansprakelijk stellen als deze informatie niet correct is. De rente in de offerte is de hypotheekrente die u gaat betalen.

Delta Lloyd hypotheekrente

Bekijk hier de actuele rente van uw Delta Lloyd hypotheek.

Aparte tarieven

  • Het percentage van het Overbruggingskrediet is 2,47%.
  • Bij nieuwbouwwoningen hanteren we het tarief tot en met 90% van de marktwaarde. We doen dit omdat de woning nog gebouwd wordt en er op dat moment een exacte marktwaarde lastiger is vast te stellen. Dit geldt alleen voor de eerste rentevastperiode. Aan het einde van de rentevastperiode kijken we wat de waarde van de woning ten opzichte van de lening is en welk tarief op dat moment voor u geldt. Als er sprake is van een hypotheek met NHG, geldt het tarief NHG.
  • De rentepercentages in de tabellen geven de nominale rente weer. De jaarlijkse kostenpercentages kunt u hieronder downloaden.
  • De actuele productopslag voor de Verhuurhypotheek is 1,0%.

Wat moet ik weten over rente?

Een hypotheek is een lening en dus betaalt u daar rente over. De hoogte van de rente is onder meer afhankelijk van het geldende rentepercentage en de marktwaarde van uw woning. Ook speelt mee of de hypotheek wordt afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de periode waarover u de rente vast zet: de ‘rentevastperiode’.

Opbouw hypotheekrente

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Rentevastperiode

Uw maandlasten worden voor een groot deel bepaald door de hoogte van de rente. Bij het afsluiten van een hypotheek kiest u de rentevastperiode. U kunt bij ons kiezen uit rentevastperioden van 1, 2, 5, 6, 7, 10, 12, 15, 20 en 30 jaar en voor variabele rente waarbij de rente maandelijks kan wijzigen. Meer over variabele rente leest u hier. Tijdens de rentevastperiode weet u precies wat uw maandlasten zijn. Als de rentevastperiode afloopt, kan de rente veranderen. Uw maandlasten kunnen dan dus ook veranderen.

Ik wil advies

Uw rentevastperiode loopt af

Dan moet u opnieuw uw rente en rentevastperiode kiezen.

Bekijk het renteoverzicht voor bestaande hypotheken waarvan de rentevastperiode afloopt

Bereken uw maandlasten

Weten wat u per maand kwijt bent aan uw hypotheek?

Direct berekenen


Veelgestelde vragen