Ga direct naar inhoud

Actuele hypotheekrente

  • Kleine verschillen, grote gevolgen
  • Nationale-Nederlanden biedt scherpe tarieven

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

‘Hoe hoog is de hypotheekrente?’ Dit is een belangrijke vraag als u een hypotheek wilt afsluiten. Een klein verschil achter de komma voelt u maandelijks al gauw in uw portemonnee. Maar waar hangt de hoogte van de hypotheekrente eigenlijk vanaf? En welke voorwaarden gelden voor verschillende rentetarieven?

Meer over hypotheekrente

Hypotheekrente

Bereken uw maandlasten

Weten wat u per maand kwijt bent aan uw hypotheek?

Direct berekenen

De tariefklasse van uw hypotheek

Een hypotheek valt in een bepaalde tariefklasse. We bepalen die tariefklasse door te kijken naar de verhouding tussen uw actuele hypotheekbedrag en de waarde van uw huis. Bij een tariefklasse hoort een risico-opslag. Die opslag hangt af van het risico dat de waarde van uw huis niet genoeg is om uw hele hypotheek af te lossen als u uw huis moet verkopen. Hoe lager dat risico is, hoe lager de risico-opslag op uw rente wordt.

Ik wil meer weten over tariefklassen

Wat is een tariefklasse?

Rentevaste periode

Uw maandlasten worden voor een groot deel bepaald door de hoogte van de rente. Bij het afsluiten van een hypotheek kiest u de rentevaste periode. U kunt bij ons kiezen uit rentevaste perioden van 1, 2, 5, 6, 7, 10, 12, 15, 20 en 30 jaar en voor variabele rente waarbij de rente maandelijks kan wijzigen. Meer over variabele rente leest u hier. Tijdens de rentevaste periode weet u precies wat uw maandlasten zijn. Als de rentevaste periode afloopt, kan de rente veranderen. Uw maandlasten kunnen dan dus ook veranderen.

Ik wil advies