Bankspaarhypotheek

  • Verdien loyaliteitsbonussen tijdens de looptijd
  • Je spaarrente is gelijk aan je hypotheekrente
  • Zekerheid over aflossing hypotheek

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Met een bankspaarhypotheek sparen voor de aflossing van je hypotheek

De BankSpaar Plus Hypotheek is de bankspaarhypotheek van Nationale-Nederlanden. Hiermee weet je precies waar je aan toe bent. Je betaalt hypotheekrente over je lening en je spaart tegelijkertijd op een geblokkeerde spaarrekening. Met de ‘spaarpot’ die je zo opbouwt, los je aan het einde van de looptijd je hypotheek (gedeeltelijk) af.

Let op: Je kunt de BankSpaar Plus Hypotheek alleen afsluiten als je al een bestaande spaarhypotheek of bankspaarhypotheek hebt.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Geen aflossing tijdens looptijd

De BankSpaar Plus Hypotheek bestaat uit twee delen: een aflossingsvrije lening en een geblokkeerde spaarrekening. Over de aflossingsvrije lening betaal je alleen hypotheekrente. Je lost gedurende de looptijd van maximaal 30 jaar niets af.

Sparen voor je hypotheek­aflossing

Je legt elke maand geld in op een geblokkeerde spaarrekening. De spaarrente is gelijk aan je hypotheekrente. Je bouwt precies genoeg vermogen op om je BankSpaar Plus Hypotheek aan het einde van de looptijd af te lossen. Die zekerheid heb je.

Wij sparen met je mee

Je spaart om je hypotheek af te kunnen lossen en Nationale-Nederlanden spaart met je mee. Als trouwe klant ontvang je een loyaliteitsbonus. Die kan oplopen tot wel 10% van het bedrag dat je bij elkaar gaat sparen. Je hoeft daardoor zelf minder in te leggen. Je maandlasten vallen zo lager uit.

Duidelijk waarvoor en hoeveel je betaalt

Bij de BankSpaar Plus Hypotheek weet je precies waarvoor je betaalt. Je betaalt tijdens iedere rentevaste periode:

  • een vast bedrag voor de hypotheekrente
  • een vast spaarbedrag voor de spaarrekening

Daarnaast betaal je eventueel een premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Die moet je apart afsluiten.

Je betaalt geen kosten voor de spaarrekening.

Maandlasten BankSpaar Plus Hypotheek

Je maandlasten bestaan uit rente en een vast spaarbedrag. Dat stort je op een geblokkeerde spaarrekening. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag binnen de gekozen rentevaste periode. De BankSpaar Plus Hypotheek betaal je pas aan het einde van de looptijd (gedeeltelijk) terug met het opgebouwde spaarbedrag.

Oversluiten naar de BankSpaar Plus Hypotheek

Heb je op dit moment al een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek? Dan kun je zonder problemen oversluiten naar de BankSpaar Plus Hypotheek. De waarde van je opgebouwde vermogen komt direct op de spaarrekening van je BankSpaar Plus Hypotheek. Je betaalt geen belasting door dit oversluiten, als je je daarbij aan de fiscale regels houdt. Het spaarbedrag op de spaarrekening blijft belastingvrij. Vraag je hypotheekadviseur om meer informatie.

Hypotheken combineren

Je hypotheekadviseur zoekt voor jou de hypotheek die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat een combinatie van verschillende hypotheken voor jou de beste oplossing is. Ook de BankSpaar Plus Hypotheek is prima te combineren met een andere hypotheekvorm.

Aantrekkelijke rente

Het rentepercentage van je bankspaarrekening is even hoog als het rentepercentage van je lening. Bij een ‘gewone’ spaarrekening is de rente vaak veel lager. Door de aantrekkelijke gegarandeerde rente spaar je sneller.

Belastingvrij sparen

Als je veel spaargeld hebt, betaal je daar belasting over. Maar dat geldt niet voor de BankSpaar Plus Hypotheek. Het spaartegoed op de rekening van je BankSpaar Plus Hypotheek is belastingvrij als je je aan de hiervoor geldende regels houdt.

Loyaliteitsbonus

Je kunt vier bonussen verdienen zolang je de BankSpaar Plus Hypotheek en bijbehorende spaarrekening voortzet. Iedere bonus is 2,5% van je spaardoel. De momenten waarop je de bonussen verdient zijn:

  • 2,5% na 11 jaar
  • 2,5% na 16 jaar
  • 2,5% na 21 jaar
  • 2,5% na 30 jaar

Let op! Je kunt alleen maximaal vier bonussen verdienen als je nu al een BankSpaar Plus Hypotheek van Nationale-Nederlanden hebt. Sluit je nu voor het eerst een BankSpaar Plus Hypotheek? Dan kun je vanwege fiscale regels niet meer voor een looptijd van dertig jaar kiezen. Je kunt dan geen vier bonussen meer verdienen. Een voorbeeld:

Je hebt een bestaande (bank)spaarhypotheek die 12 jaar geleden is ingegaan. Als je die oversluit naar de BankSpaar Plus Hypotheek kan die nog maximaal 18 jaar lopen. Je kunt dan alleen de bonus na 11 en 16 jaar verdienen.

Een verdiende bonus is niet rentedragend en staat op een geblokkeerde rekening. De bonus wordt uitgekeerd als de rekening wordt beëindigd.

Je BankSpaar Plus Hypotheek en het depositogarantiestelsel

Het spaartegoed van je BankSpaar Plus Hypotheek valt niet onder het depositogarantiestelsel. Als Nationale-Nederlanden Bank niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen (bijvoorbeeld bij een faillissement), dan wordt het spaartegoed verrekend met je hypotheekschuld. Wanneer je hypotheekschuld bijvoorbeeld € 300.000,- is en het spaartegoed € 60.000,- dan wordt je hypotheekschuld verlaagd naar € 240.000,-.

Meer informatie over het depositogarantiestelsel

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Aandachtspunten

Hypotheekrenteaftrek

De voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek zijn per 1 januari 2013 veranderd. Sindsdien moet je een nieuwe hypotheek in maximaal 30 jaar annuïtair of lineair aflossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Toch kun je nog wel een BankSpaar Plus Hypotheek met hypotheekrenteaftrek afsluiten. Namelijk als je al een bestaande (bank)spaar hypotheek hebt en die oversluit naar de BankSpaar Plus Hypotheek. Dit zit zo:

Als je op 31 december 2012 al een hypotheek had waarvan de rente aftrekbaar was, blijven de fiscale regels van 2012 voor je gelden. Er verandert dan niets aan je hypotheekrenteaftrek of de manier van aflossen. Als je een (bank)spaar hypotheek hebt, kan deze dus ook in 2013 en verder ongewijzigd blijven bestaan. Je behoudt dan je hypotheekrenteaftrek. Ook als je je (bank)spaar hypotheek oversluit naar een nieuwe (bank)spaar hypotheek bij een andere geldverstrekker.

Alleen voor je hypotheek

De spaarrekening van de BankSpaar Plus Hypotheek is speciaal bedoeld voor de aflossing van je hypotheek. Daarom is de spaarrekening geblokkeerd. Je kunt dus geen bedragen van de spaarrekening opnemen. Aan het einde van de looptijd wordt je hypotheek (gedeeltelijk) met het gespaarde bedrag afgelost.

Onzekerheid bij korte rentevaste periode

Misschien wil je de hypotheekrente voor bijvoorbeeld 5 jaar vastzetten. Na afloop van deze rentevaste periode kan je vaste maandbedrag veranderen. Als de rente op dat moment hoger is, stijgt je hypotheekrente. Doordat dan ook je spaarrente stijgt, daalt de inleg op de spaarrekening. Is de rente gedaald, dan daalt je hypotheekrente, maar stijgt je spaarinleg.

Rentevormen

Het is bij een BankSpaar Plus Hypotheek niet mogelijk om voor variabele rente te kiezen.

Zekerheid voor nabestaanden

Een hypotheek sluit je af voor een lange tijd. Maar wat als je in die periode komt te overlijden? Hebben je nabestaanden dan nog voldoende inkomen om de maandlasten te betalen? Daarvoor kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zo kunnen je nabestaanden in de woning blijven wonen.

Tariefklasse

Met een BankSpaar Plus Hypotheek bouw je spaarwaarde op. Hierdoor wijzigt de verhouding hypotheek/woningwaarde en kan je hypotheek in een lagere tariefklasse vallen. Nationale-Nederlanden past de risico-opslag niet automatisch aan. Bij een BankSpaar Plus Hypotheek is het namelijk niet altijd gunstig wanneer de hypotheekrente daalt. Want door een lagere rente wordt je spaarinleg hoger. Wil je weten of het gunstig is om je risico-opslag en daarmee je rente aan te passen? Vraag dan advies aan je adviseur.

Kosten

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de wijze waarop je zaken met ons doet.

Kies zelf hoe je geholpen wilt worden

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur