Ga direct naar inhoud

Verbouwen

  • Kosten van verbouwen
  • Hoe financier ik mijn verbouwing?
  • Verbouwen of verhuizen

Een nieuwe woning, uitbouw, dakkapel, badkamer of keuken? Een verbouwing in of aan je huis kan je niet alleen meer woongenot opleveren. Het kan ook de waarde van je woning sterk doen stijgen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar bij een verbouwing komt veel kijken en het kost vaak veel geld.

Wij leggen je graag meer uit over hoe je de kosten van je verbouwing zelf kan berekenen en de mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

De kosten van verbouwen

Bij een verbouwing komen veel kosten kijken. Denk aan kosten voor een aannemer en materiaal voor je nieuwe badkamer of keuken. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal m2 en je eigen wensen. Een verbouwing kan je zo duur maken als je zelf wilt. Het is belangrijk dat je van tevoren een goede berekening van de kosten maakt en ook de onvoorziene kosten. Bij een verbouwing zijn er standaard kosten waar je rekening mee kan houden.

Wat kost een verbouwing

Verbouwing financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden om je verbouwing te financieren. Denk aan spaargeld, een lening of financiering vanuit je hypotheek. Om je wegwijs te maken, hebben wij de financieringsopties voor je op een rij gezet.

Heb je plannen om je huis duurzaam te verbouwen en wil je energiezuinige verbeteringen doen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor aanvullende financieringsmogelijkheden voor een energiezuinige verbouwing.

Lees meer over financieren van een verbouwing

Verbouwen of verhuizen

Weet je niet zeker of je wel wilt verbouwen? De afweging tussen verbouwen of toch op zoek gaan naar een nieuw huis kan lastig zijn. In je eigen huis en buurt blijven wonen maar dan wel een aannemer inhuren of de spullen inpakken en op zoek naar een nieuwe buurt. Naast de praktische vragen zijn er ook financiƫle afwegingen.

Lees meer over verbouwen of verhuizen

Tips voor verbouwing van je huis

  • Stel van tevoren een budget vast, houd hierbij rekening met onvoorziene kosten.
  • Check of je vergunningen nodig hebt.
  • Vraag meerdere offertes op bij verschillende aannemers. Ga niet meteen voor de goedkoopste, maar let ook op referenties.
  • Onderhandel, niet alleen over de prijs maar ook over leveringsvoorwaarden/materialen/afwerkingsniveau.
  • Laat je niet opjagen, maar neem de tijd. Ook bij de oplevering.
  • Houd rekening met extra kosten en laat eventueel meerwerk tijdig melden.
  • Maak een zo gedetailleerd mogelijk verbouwingsplan. Zorg dat het bij alle partijen duidelijk is wat je wensen zijn.

Wat is een bouwdepot?

Je kunt een verbouwing ook via je hypotheek financieren. Bijvoorbeeld als je een nieuwbouwhuis koopt of als je gaat verbouwen. Hiervoor kun je gebruik maken van een bouwdepot.

Lees meer over wat een bouwdepot is

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur