Ga direct naar inhoud

Verbouwing financieren

  • Vanuit je hypotheek
  • Met een persoonlijke lening
  • Met spaargeld of een schenking
  • Energiezuinig verbouwen

Maak een afspraak

Je kunt je verbouwing op verschillende manieren betalen. Bijvoorbeeld door je spaargeld in te zetten, een lening aan te gaan of te financieren vanuit je hypotheek. Bekijk de mogelijkheden en bepaal welke financieringsoptie het beste past.


Verbouwing financieren vanuit je hypotheek

Hypotheek verhogen

Je kunt je hypotheek verhogen als je bij het afsluiten van de hypotheek gekozen hebt voor een hogere inschrijving. Je hoeft in dit geval niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt tijd en geld. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten hoger worden, want met een extra lening betaal je extra rente en aflossing.

Tweede hypotheek

Je kunt je verbouwing ook financieren met een tweede hypotheek. Dit gebeurt meestal als je eerste hypotheek geen hogere inschrijving heeft in de notariële akte. Je moet hiervoor naar de notaris. De minimale hoogte van de extra lening is € 10.000,-.

Meer over een verbouwing financieren vanuit je hypotheek


Andere financieringsmogelijkheden

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening leen je geld voor een eenmalige uitgave en heb je zekerheid over wat je maandelijks betaalt. Bovendien weet je vooraf binnen welke periode je het geld moet terugbetalen. Gebruik je het bedrag volledig en met nota’s aantoonbaar voor de verbouwing van je woning? Dan is de rente ook nog eens aftrekbaar.

Spaargeld

Heb je spaargeld? De spaarrente is op dit moment laag. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om je spaargeld niet op de rekening te laten staan maar te gebruiken voor de verbouwing.

Schenking

Heb je een huis op het oog dat je ook wilt verbouwen? Dan kan een schenking een uitkomst bieden. Ben je nog geen 40 jaar? Dan mag je in 2023 belastingvrij € 28.947,- ontvangen, als je dit bedrag aan je eigen woning besteedt.

Lees meer financieren van je verbouwing met een lening, spaargeld of schenking


Energiezuinige verbouwing

Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel het milieu als je portemonnee. Het treffen van energiebesparende maatregelen is ook aantrekkelijk omdat je hiervoor meer mag lenen, namelijk maximaal 106% van de nieuwe woningwaarde. Normaal gesproken is dit 100%. Koop je een energiezuinige woning of wil je je toekomstige huis energiezuiniger maken? Dan kun je tot € 9.000,- extra financieren binnen je hypotheek. Voor deze extra financiering heb je een minimuminkomen van € 33.000,- per jaar nodig. Voor een NulOpdeMeter-woning kun je tot € 25.000,- extra lenen.

Bekijk de mogelijkheden voor het financieren van je energiezuinige verbouwing

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur