Ga direct naar inhoud

Annuïteiten Hypotheek

  • U begint meteen al met aflossen
  • U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag
  • U lost uw hypotheek volledig af
  • 5 sterren van MoneyView: hoogste score

Hoeveel kan ik maximaal lenen

Stap voor stap uw hypotheek aflossen

Met de Annuïteiten Hypotheek begint u meteen met aflossen. Dat doet u al tijdens de looptijd van de hypotheek. U betaalt een vast maandbedrag, dus u weet precies waar u aan toe bent. Vooral in de eerste jaren betaalt u meer hypotheekrente, die u kunt aftrekken van uw belastbaar inkomen.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Vast maandbedrag

U betaalt iedere maand een vast bedrag voor uw hypotheek. Een deel van dat bedrag is aflossing, het andere deel is de rente. In het begin is het aflossingsdeel klein en het rentedeel groot.

Netto maandlasten

Uw maandbedrag bestaat in het begin voor een groot deel uit rente. Als u recht heeft op hypotheekrenteaftrek krijgt u geld terug van de Belastingdienst. Uw bruto maandbedrag min de teruggave vormen uw netto maandlasten.

Volledige aflossing

Stap voor stap lost u meer af en wordt het rentedeel kleiner. Aan het einde van de looptijd van maximaal 30 jaar, heeft u uw hypotheek helemaal afbetaald.

Historisch lage hypotheekrente

Profiteer nu van de historisch lage hypotheekrente bij Nationale-Nederlanden.

Bekijk de actuele hypotheekrente

Profiteer van onze tariefklassen

Wij berekenen iedere maand in welke tariefklasse uw hypotheek valt op basis van uw hypotheekschuld en de waarde van uw woning. Omdat u tijdens de looptijd aflost, valt uw hypotheek bij ons automatisch in een lagere tariefklasse. U betaalt dan direct de rente die past bij de lagere tariefklasse. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Dit geldt voor Annuïteiten Hypotheken zonder NHG.

Lees op de pagina ‘tariefklasse’ meer over de invloed van onze tariefklassen op uw maandlasten.

Maandlasten Annuïteiten Hypotheek

Zoals de grafiek laat zien, verandert de verhouding tussen rente en aflossing in de loop van de tijd. Rente is fiscaal aftrekbaar. Omdat u steeds minder rente gaat betalen, kunt u steeds minder rente aftrekken. Uw bruto maandlasten blijven gelijk, maar omdat u minder rente kunt aftrekken van de belasting zullen uw netto maandlasten stijgen.

Aandachtspunten

Hypotheken combineren

Uw hypotheekadviseur zoekt voor u de hypotheek die goed past bij uw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat een combinatie van verschillende hypotheken voor u de beste oplossing is. Ook de Annuïteiten Hypotheek is prima te combineren met een andere hypotheekvorm.

Onzekerheid bij korte rentevastperiode

Misschien wilt u de hypotheekrente voor bijvoorbeeld 5 jaar vastzetten. Na afloop van deze rentevastperiode kan uw vaste maandbedrag veranderen. Als de rente op dat moment hoger is, stijgen ook uw maandlasten. Is de rente gedaald, dan zullen uw maandlasten juist afnemen.

Zekerheid voor nabestaanden

Een hypotheek sluit u af voor een lange tijd. Maar wat als u in die periode komt te overlijden? Hebben uw nabestaanden dan nog voldoende inkomen om de maandlasten te betalen? Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u die zorg wegnemen. Zo kunnen uw nabestaanden in de woning blijven wonen. De overlijdensrisicoverzekering sluit u aanvullend af bij uw hypotheek.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Kosten

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de wijze waarop u zaken met ons doet.

Lees meer

Veelgestelde vragen
_1405903_