Ga direct naar inhoud

Annuïteiten Hypotheek

  • Je begint meteen al met aflossen
  • Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag
  • Je lost je hypotheek volledig af

Hoeveel kan ik maximaal lenen

Stap voor stap je hypotheek aflossen

Met de Annuïteiten Hypotheek begin je meteen met aflossen. Dat doe je al tijdens de looptijd van de hypotheek. Je betaalt een vast maandbedrag, dus je weet precies waar je aan toe bent. Vooral in de eerste jaren betaal je meer hypotheekrente, die je kunt aftrekken van je belastbaar inkomen.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Vast maandbedrag

Je betaalt iedere maand een vast bedrag voor je hypotheek. Een deel van dat bedrag is aflossing, het andere deel is de rente. In het begin is het aflossingsdeel klein en het rentedeel groot.

Netto maandlasten

Je maandbedrag bestaat in het begin voor een groot deel uit rente. Als je recht hebt op hypotheekrenteaftrek krijg je geld terug van de Belastingdienst. Je bruto maandbedrag min de teruggave vormen je netto maandlasten.

Volledige aflossing

Stap voor stap los je meer af en wordt het rentedeel kleiner. Aan het einde van de looptijd van maximaal 30 jaar, heb je je hypotheek helemaal afbetaald.

Gunstige hypotheekrente

Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen uit verschillende rentevaste periodes met een gunstig rentepercentage.

Bekijk de actuele hypotheekrente

Profiteer van onze tariefklassen

Wij berekenen iedere maand in welke tariefklasse je hypotheek valt op basis van je hypotheekschuld en de waarde van je woning. Omdat je tijdens de looptijd aflost, valt je hypotheek bij ons automatisch in een lagere tariefklasse. Je betaalt dan direct de rente die past bij de lagere tariefklasse. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Dit geldt voor Annuïteiten Hypotheken zonder NHG.

Lees op de pagina ‘tariefklasse’ meer over de invloed van onze tariefklassen op je maandlasten.

Maandlasten Annuïteiten Hypotheek

Zoals de grafiek laat zien, verandert de verhouding tussen rente en aflossing in de loop van de tijd. Rente is fiscaal aftrekbaar. Omdat je steeds minder rente gaat betalen, kun je steeds minder rente aftrekken. Je bruto maandlasten blijven gelijk, maar omdat je minder rente kunt aftrekken van de belasting zullen je netto maandlasten stijgen.

Aandachtspunten

Hypotheken combineren

Je hypotheekadviseur zoekt voor jou de hypotheek die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat een combinatie van verschillende hypotheken voor jou de beste oplossing is. Ook de Annuïteiten Hypotheek is prima te combineren met een andere hypotheekvorm.

Onzekerheid bij korte rentevaste periode

Misschien wil je de hypotheekrente voor bijvoorbeeld 5 jaar vastzetten. Na afloop van deze rentevaste periode kan je vaste maandbedrag veranderen. Als de rente op dat moment hoger is, stijgen ook je maandlasten. Is de rente gedaald, dan zullen je maandlasten juist afnemen.

Zekerheid voor nabestaanden

Een hypotheek sluit je af voor een lange tijd. Maar wat als je in die periode komt te overlijden? Hebben je nabestaanden dan nog voldoende inkomen om de maandlasten te betalen? Met een overlijdensrisicoverzekering kun je die zorg wegnemen. Zo kunnen je nabestaanden in de woning blijven wonen. De overlijdensrisicoverzekering sluit je aanvullend af bij je hypotheek.

Ik wil hypotheekadvies

Zoek een onafhankelijk adviseur

Kosten

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de manier waarop je zaken met ons doet.

Kies zelf hoe je geholpen wilt worden

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur