Ga direct naar inhoud

Hogere inschrijving
hypotheekbedrag

  • Je voorkomt extra notariskosten
  • Maar één keer naar de notaris
  • Na verhoging hypotheek pas rente betalen

Ik wil hypotheekadvies

Voorkom extra notariskosten bij verhoging van het hypotheekbedrag

Voor een verhoging van je bestaande hypotheek - bijvoorbeeld omdat je wilt verbouwen – moet je opnieuw naar de notaris. Dit kan je veel geld kosten, tenzij je bij de aankoop van je huis al een hoger hypotheekbedrag laat registreren dan je op dat moment nodig hebt.

Zo werkt het

Waarom een hogere inschrijving

Je sluit een hypotheek in eerste instantie af om een huis te kopen. Maar misschien heb je later extra geld nodig voor je huis. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Met een hogere inschrijving bij aanvang van de hypotheek hoef je geen tweede keer naar de notaris om het nieuwe bedrag te laten registreren. Je kunt je hypotheek zonder extra notariskosten verhogen tot het bedrag waarvoor de hypotheek is ingeschreven.

Ik wil hypotheekadvies

Past dit bij je?

Geen extra notariskosten

Heb je je hypotheek in eerste instantie hoger ingeschreven? Dan hoef je voor een verhoging van je lening niet opnieuw naar de notaris. Je bespaart jezelf de tijd én de extra notariskosten.

Rente alleen over het geleende bedrag

Je betaalt pas rente over het extra hypotheekbedrag wanneer je dat geld opneemt. Je hypotheek wordt dan verhoogd en vanaf dat moment betaal je ook rente over de verhoging.

Aandachtspunten

Hypotheekaanvraag

De hogere inschrijving in het hypotheekregister betekent geen garantie dat je dat extra hypotheekbedrag ook van de bank kunt lenen. Als je je hypotheek wilt verhogen, zal Nationale-Nederlanden dit als een gewone hypotheekaanvraag beoordelen. Zo wordt er opnieuw naar onder andere je inkomen en de waarde van de woning gekeken.

Hogere kosten bij hogere inschrijving?

Bij sommige notariskantoren zijn de notariskosten gebaseerd op de hoogte van het in te schrijven hypotheekbedrag. Je moet dan meer betalen voor een hogere inschrijving. Vraag dit na bij je notaris.

Ik wil hypotheekadvies

Ook interessant

Aanvullende producten


Actuele hypotheekrente

Bekijk de actuele hypotheekrente

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur