Ga direct naar inhoud

Hogere inschrijving
hypotheekbedrag

  • U voorkomt extra notariskosten
  • Maar één keer naar de notaris
  • Na verhoging hypotheek pas rente betalen

Ik wil hypotheekadvies

Voorkom extra notariskosten bij verhoging van het hypotheekbedrag

Voor een verhoging van uw bestaande hypotheek - bijvoorbeeld omdat u wilt verbouwen – moet u opnieuw naar de notaris. Dit kan u veel geld kosten, tenzij u bij de aankoop van uw huis al een hoger hypotheekbedrag laat registreren dan u op dat moment nodig heeft.

Zo werkt het

Waarom een hogere inschrijving

U sluit een hypotheek in eerste instantie af om een huis te kopen. Maar misschien heeft u later extra geld nodig voor uw huis. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Met een hogere inschrijving bij aanvang van de hypotheek hoeft u geen tweede keer naar de notaris om het nieuwe bedrag te laten registreren. U kunt uw hypotheek zonder extra notariskosten verhogen tot het bedrag waarvoor de hypotheek is ingeschreven.

Ik wil hypotheekadvies

Past dit bij u?

Geen extra notariskosten

Heeft u uw hypotheek in eerste instantie hoger ingeschreven? Dan hoeft u voor een verhoging van uw lening niet opnieuw naar de notaris. U bespaart zich de tijd én de extra notariskosten.

Rente alleen over het geleende bedrag

U betaalt pas rente over het extra hypotheekbedrag wanneer u dat geld opneemt. Uw hypotheek wordt dan verhoogd en vanaf dat moment betaalt u ook rente over de verhoging.

Aandachtspunten

Hypotheekaanvraag

De hogere inschrijving in het hypotheekregister betekent geen garantie dat u dat extra hypotheekbedrag ook van de bank kunt lenen. Als u uw hypotheek wilt verhogen, zal Nationale-Nederlanden dit als een gewone hypotheekaanvraag beoordelen. Zo wordt er opnieuw naar onder andere uw inkomen en de waarde van de woning gekeken.

Hogere kosten bij hogere inschrijving?

Bij sommige notariskantoren zijn de notariskosten gebaseerd op de hoogte van het in te schrijven hypotheekbedrag. U moet dan meer betalen voor een hogere inschrijving. Vraag dit na bij uw notaris.

Ik wil hypotheekadvies

Ook interessant

Aanvullende producten

uniqueid

Historisch lage hypotheekrente

Profiteer van de historisch lage hypotheekrente.

Bekijk de actuele hypotheekrente