Ga direct naar inhoud

Een nieuwe hypotheek

Als u een huis wilt kopen, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe gaat het in zijn werk en waar moet u rekening mee houden.


Eerste huis kopen

Spannend, uw eerste huis kopen! Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Hier leest u hoe het kopen van een huis in zijn werk gaat en waar u rekening mee moet houden.

Lees meer

Hypotheek berekenen

Als u een nieuw huis op het oog heeft, wilt u zich geen zorgen maken over het verkrijgen van een hypotheek. En u wilt geen onnodige kosten maken.

Lees meer


Hoe werkt de financiering?

Naast de hypotheek, heeft u ook eigen geld nodig omdat de maximale hypotheek beperkt is. Misschien is uw koopwoning nog beter haalbaar met een starterslening of een schenking? Een studieschuld vermindert het bedrag dat u mag lenen.

Lees meer

Hypotheekvormen

Welke hypotheekvorm het beste bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Lees meer


Mijn hypotheekaanvraag

Bij het aanvragen van een hypotheek doorloopt u een aantal stappen. Bekijk wat u kunt verwachten.

Lees meer

Bestaand of nieuwbouw

Als u een huis koopt, maakt het veel verschil of dit nieuwbouwhuis of een bestaande woning is. Niet alleen voor de staat van het huis, maar ook voor uw kosten en de wijze van betalen.

Lees meer


Belastingen

Met een eigen huis betaalt u verschillende belastingen, zoals de
Overdrachtsbelasting en de Onroerende Zaakbelasting. Ook moet u voor de Belastingdienst een extra bedrag bij uw bruto inkomen optellen. Maar u mag ook bepaalde kosten weer van uw bruto inkomen aftrekken.

Lees meer