Ga direct naar: inhoud

De Ondernemershypotheek die past bij het leven van nu

  • Voor ondernemers en zzp’ers
  • Ook mogelijkheden zonder jaarcijfers van de afgelopen 3 jaren
  • Hypotheekadvies voor ondernemers

Maak een afspraak

Wat is een Ondernemershypotheek?

Ondernemen en een hypotheek. Het lijkt een lastige combinatie omdat u een flexibel inkomen heeft. Maar wist u dat u ook als ondernemer met personeel, zzp’er of freelancer bij Nationale-Nederlanden in aanmerking komt voor een hypotheek? Zoekt u een hypotheek voor uw eerste huis of een volgend huis? Of wilt u uw bestaande hypotheek aanpassen of oversluiten naar Nationale-Nederlanden? Het is belangrijk dat de hypotheek past bij u als ondernemer.

Nationale-Nederlanden biedt daarom de Ondernemershypotheek. Hiermee vraagt u als ondernemer net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander. U krijgt bijvoorbeeld de volgende werkdag al een Rentevoorstel. Ook als u een startende ondernemer of zzp’er bent.

Afspraak maken

Hypotheek berekenen

Een hypotheek zonder jaarcijfers?

Bent u korter dan drie jaar, maar minimaal één jaar als ondernemer of zzp’er werkzaam? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek bij Nationale-Nederlanden af te sluiten. Met óf zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als startende ondernemer of zzp’er kunt u niet de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar aanleveren. Daarom vragen wij u voor het beoordelen van uw hypotheekaanvraag om een inkomensverklaring, waaruit uw toetsinkomen blijkt. Bij het beoordelen kijken we niet alleen naar de cijfers van uw onderneming. We tellen ook de inkomsten uit loondienst in de afgelopen drie jaren mee. Dit doen we ook als u niet meer in loondienst bent.

Uw toetsinkomen wordt berekend op basis van uw gemiddelde inkomen uit loondienst en uit uw onderneming over de laatste 3 kalenderjaren. Als u in het laatste jaar minder heeft verdiend dan dit gemiddelde inkomen, dan geldt het totaalinkomen van het laatste jaar.

Lees meer over de inkomensverklaring

De voordelen van onze Ondernemershypotheek als u tenminste 1 of 2 jaar ondernemer bent:

Hypotheek zonder jaarcijfers van de afgelopen drie jaren
Inkomen uit loondienst kunt u meenemen
Rentevoorstel binnen 1 werkdag

Nouk (8) legt uit wat een inkomensverklaring is en waar je deze voor nodig hebt

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven


Bent u langer dan drie jaar ondernemer of zzp'er?

En wilt u bij uw hypotheekaanvraag uw inkomen uit onderneming mee laten tellen in de berekening van uw maximale hypotheek? Dan heeft u een inkomensverklaring nodig waaruit uw toetsinkomen blijkt. Dit toetsinkomen bepaalt wat u maximaal mag lenen voor de aankoop van een woning en wordt niet door ons, maar door een onafhankelijke partij vastgesteld. Voor het bepalen van uw toetsinkomen kijken we naar de gemiddelde winst van de laatste drie jaren, behalve als in het laatste jaar de winst lager was dan daarvoor. Dan geldt de winst over het afgelopen jaar als uw maximale inkomen.

Bent u langer dan drie jaar ondernemer, maar beschikt u nog niet over de jaarcijfers van uw bedrijf van de afgelopen drie kalenderjaren? Dan worden bij het vaststellen van uw toetsinkomen voor de inkomensverklaring ook de cijfers van de gebroken boekjaren meegenomen. Daarnaast bevat de inkomensverklaring aanvullende informatie over de toekomstbestendigheid van uw inkomen.

Lees meer over de inkomensverklaring


Wat kunt u maximaal lenen?

Bent u op zoek naar een koopwoning? Dan is het handig om te weten wat u kunt lenen voor een hypotheek.

Met de rekentool van Nationale-Nederlanden berekent u als ondernemer of zzp’er eenvoudig en snel wat u maximaal kunt lenen. Heeft u al een huis op het oog? Ook dan ziet u snel of u de woning kunt financieren, wat de maandlasten zijn en hoeveel eigen geld u nodig heeft voor de aankoop van het huis

Maximale hypotheek berekenen

Lees meer over financiering voor ondernemers


Het verhaal van Mascha, ondernemer

Wat is hij als eigenaar van een restaurant tegengekomen in zijn zoektocht naar een woning en een hypotheek? Bekijk het filmpje waarin hij vertelt over zijn eigen ervaring.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven


Checklist voor uw hypotheek

Met deze checklist komt u goed voorbereid op het gesprek met uw hypotheekadviseur. Verzamel alvast de volgende documenten. Deze zijn nodig om uw hypotheekaanvraag te kunnen beoordelen.

Bent u zzp’er of freelancer?
Kijk dan ter voorbereiding ook eens op www.flexibelwerkenenwonen.nl


Download e-book Een huis kopen als ondernemer

In het e-book leest u hoe u als ondernemer net zo makkelijk een hypotheek aanvraagt als ieder ander. Ook krijgt u inzicht in wat u als ondernemer kunt verwachten bij het aanvragen van een hypotheek en krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom is een hypotheek voor een ondernemer nooit standaard?
  • Welke hypotheek past het beste bij mij als ondernemer?
  • Kan ik als ondernemer ook een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten?

Vul hiernaast uw gegevens in en u ontvangt direct gratis het e-book per e-mail óf u kunt het e-book direct downloaden.

Vul hier uw gegevens in en ontvang direct het e-book per e-mail

Er is helaas een fout opgetreden. Probeert u het later alstublieft nog eens.

* verplichte velden
De kenmerken van een hypotheek bij Nationale-Nederlanden

Een hypotheek is meer dan alleen onze aantrekkelijke rente. Wij bieden ook voordelen die bij het afsluiten van een hypotheek, maar zeker ook daarna belangrijk zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld online de status van uw hypotheekaanvraag volgen. Na het afsluiten van uw hypotheek kunt u deze gemakkelijk zelf wijzigen en beheren in mijn.nn.

Wij staan voor u klaar met onze eigen hypotheekadviseurs die graag met u bepalen welke hypotheek het beste bij uw situatie past. Dit kan op kantoor, maar ook ’s avonds bij u thuis of via de webcam. Maar we maken ook gebruik van een netwerk van onafhankelijk adviseurs bij u in de buurt.

Aantrekkelijke hypotheekrente

De hoogte van de rente is belangrijk als u een hypotheek wilt afsluiten. Uit welke rentetarieven kunt u kiezen? En waar hangt de hoogte van de hypotheekrente eigenlijk vanaf?


Vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek

U kunt zich online al uitgebreid oriënteren. Maar bij het kopen van uw eerste huis wilt u niet over één nacht ijs gaan. Kies voor persoonlijk hypotheekadvies afgestemd op uw mogelijkheden en uw wensen, zodat u de hypotheek afsluit die het beste bij uw situatie past.

Het eerste oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur is gratis en vrijblijvend. U kunt voor een afspraak terecht bij een adviseur van Nationale-Nederlanden of bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Maak een afspraak


Uw hypotheek wijzigen en beheren in mijn.nn

Zodra u een hypotheek heeft bij Nationale-Nederlanden kunt u de meeste wijzigingen gemakkelijk aan ons doorgeven via mijn.nn, uw persoonlijke en beveiligde online omgeving. Hieronder een kort overzicht van de vele mogelijkheden.

Download de App

Via onze App op uw tablet of smartphone heeft u altijd inzicht in uw hypotheek.Een adviseur van Nationale-Nederlanden

Een adviseur van Nationale-Nederlanden kan bij u thuis, op locatie of via een webcamgesprek hypotheekadvies geven. Hij of zij adviseert u en geeft aan welk product van Nationale-Nederlanden het beste bij u past.

Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek

Een onafhankelijk adviseur

U kunt voor hypotheekadvies ook terecht bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Deze adviseert u en bekijkt producten van verschillende aanbieders. Deze adviseur kan u vertellen of een product van Nationale-Nederlanden een goede keuze is voor u.

Vind een adviseur bij u in de buurt