Ga direct naar inhoud

De Ondernemershypotheek die past bij het leven van nu

  • Voor ondernemers en zzp’ers
  • Ook mogelijkheden zonder jaarcijfers van de afgelopen 3 jaren
  • Hypotheekadvies voor ondernemers

Maak een afspraak

Wat is een Ondernemershypotheek?

Ondernemen en een hypotheek. Het lijkt een lastige combinatie omdat je een flexibel inkomen hebt. Maar wist je dat je ook als ondernemer met personeel, zzp’er of freelancer bij Nationale-Nederlanden in aanmerking komt voor een hypotheek? Met de Ondernemershypotheek van Nationale-Nederlanden vraag je als ondernemer net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander. Ook als je een startende ondernemer of zzp’er bent.

Voordelen Ondernemershypotheek

Hypotheek al mogelijk als je 1 jaar ondernemer bent
Inkomen uit loondienst kun je meenemen
Rentevoorstel binnen 1 werkdag

Waarom Nationale-Nederlanden?

Direct de rente betalen die past bij een lagere tariefklasse
Volg online de status van je hypotheekaanvraag
24/7 inzicht en service via mijn.nn en de NN App

Direct de rente betalen die past bij een lagere tariefklasse

Sluit je een hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Dan sluit je een hypotheek met een rente die zich automatisch aanpast aan de tariefklasse die past bij jouw actuele hypotheekbedrag en de waarde van je woning. Los je (extra) af op je hypotheek of stijgt de waarde van je woning? Dan betaal je direct een lagere rente als je hypotheek daarvoor in aanmerking komt. Ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Meer over tariefklasse

Inkomensverklaring

Wil je bij je hypotheekaanvraag je inkomen uit onderneming mee laten tellen in de berekening van je maximale hypotheek? Dan heb je een inkomensverklaring nodig waaruit je toetsinkomen blijkt. Dit toetsinkomen bepaalt wat je maximaal mag lenen voor de aankoop van een woning en wordt niet door ons, maar door een onafhankelijke partij vastgesteld. Voor het bepalen van je toetsinkomen kijken we naar de gemiddelde winst van de laatste drie jaren, behalve als in het laatste jaar de winst lager was dan daarvoor. Dan geldt de winst over het afgelopen jaar als je maximale inkomen. Ook cijfers van eventuele gebroken boekjaren worden meegenomen.

Meer over inkomensverklaring

Inkomen uit loondienst

Ben je korter dan drie jaar, maar minimaal één jaar als ondernemer of zzp’er werkzaam? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek bij Nationale-Nederlanden af te sluiten. Bij het beoordelen kijken we niet alleen naar de cijfers van je onderneming. We tellen ook de inkomsten uit loondienst in de afgelopen drie jaren mee. Dit doen we ook als je niet meer in loondienst bent. Je toetsinkomen wordt berekend op basis van je gemiddelde inkomen uit loondienst en uit je onderneming over de laatste drie kalenderjaren. Als je in het laatste jaar minder hebt verdiend dan dit gemiddelde inkomen, dan geldt het totaalinkomen van het laatste jaar.


Hypotheekadvies nodig?

Zoek je een hypotheek voor je eerste huis of volgend huis? Of wil je je bestaande hypotheek aanpassen of oversluiten naar Nationale-Nederlanden? Het is belangrijk dat de hypotheek past bij jou als ondernemer.

Gesprek met adviseur

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur