Ga direct naar inhoud

De Ondernemershypotheek die past bij het leven van nu

  • Voor ondernemers en zzp’ers
  • Ook mogelijkheden zonder jaarcijfers van de afgelopen 3 jaren
  • Hypotheekadvies voor ondernemers

Maak een afspraak

Wat is een Ondernemershypotheek?

Ondernemen en een hypotheek. Het lijkt een lastige combinatie omdat u een flexibel inkomen heeft. Maar wist u dat u ook als ondernemer met personeel, zzp’er of freelancer bij Nationale-Nederlanden in aanmerking komt voor een hypotheek? Met de Ondernemershypotheek van Nationale-Nederlanden vraagt u als ondernemer net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander. Ook als u een startende ondernemer of zzp’er bent.

Voordelen Ondernemershypotheek

Hypotheek al mogelijk als u 1 jaar ondernemer bent
Inkomen uit loondienst kunt u meenemen
Rentevoorstel binnen 1 werkdag

Waarom Nationale-Nederlanden?

Direct de rente betalen die past bij een lagere tariefklasse
Volg online de status van uw hypotheekaanvraag
24/7 inzicht en service via mijn.nn en de NN App

Direct de rente betalen die past bij een lagere tariefklasse

Sluit u een hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Dan sluit u een hypotheek met een rente die zich automatisch aanpast aan de tariefklasse die past bij uw actuele hypotheekbedrag en de waarde van uw woning. Lost u (extra) af op uw hypotheek of stijgt de waarde van uw woning? Dan betaalt u direct een lagere rente als uw hypotheek daarvoor in aanmerking komt. Ook als uw rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Meer over tariefklasse

Inkomensverklaring

Wilt u bij uw hypotheekaanvraag uw inkomen uit onderneming mee laten tellen in de berekening van uw maximale hypotheek? Dan heeft u een inkomensverklaring nodig waaruit uw toetsinkomen blijkt. Dit toetsinkomen bepaalt wat u maximaal mag lenen voor de aankoop van een woning en wordt niet door ons, maar door een onafhankelijke partij vastgesteld. Voor het bepalen van uw toetsinkomen kijken we naar de gemiddelde winst van de laatste drie jaren, behalve als in het laatste jaar de winst lager was dan daarvoor. Dan geldt de winst over het afgelopen jaar als uw maximale inkomen. Ook cijfers van eventuele gebroken boekjaren worden meegenomen.

Meer over inkomensverklaring

Inkomen uit loondienst

Bent u korter dan drie jaar, maar minimaal één jaar als ondernemer of zzp’er werkzaam? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek bij Nationale-Nederlanden af te sluiten. Bij het beoordelen kijken we niet alleen naar de cijfers van uw onderneming. We tellen ook de inkomsten uit loondienst in de afgelopen drie jaren mee. Dit doen we ook als u niet meer in loondienst bent. Uw toetsinkomen wordt berekend op basis van uw gemiddelde inkomen uit loondienst en uit uw onderneming over de laatste 3 kalenderjaren. Als u in het laatste jaar minder heeft verdiend dan dit gemiddelde inkomen, dan geldt het totaalinkomen van het laatste jaar.


Hypotheekadvies nodig?

Zoekt u een hypotheek voor uw eerste huis of volgend huis? Of wilt u uw bestaande hypotheek aanpassen of oversluiten naar Nationale-Nederlanden? Het is belangrijk dat de hypotheek past bij u als ondernemer.

Gesprek met adviseur