Hypotheek voor medici

 • Ook met tijdelijk contract zonder intentieverklaring
 • Voor medici in opleiding en/of tijdens specialisatie
 • Voor medici die werken als zelfstandige en/of waarnemer

Maak een afspraak

Hoe werkt een hypotheek voor een medicus (in opleiding)?

Ben je een medicus of medicus in opleiding en op zoek naar je droomhuis? Of heb je je droomhuis al gevonden? Dan wil je natuurlijk een hypotheek die bij jou past!

Bij Nationale-Nederlanden houden wij rekening met jouw unieke situatie als medisch deskundige. Zo heb je misschien een tijdelijk contract (met of zonder intentieverklaring) of ben je zelfstandig ondernemer. We bieden je daarom maatwerk. Hierdoor vraag je net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander. Je krijgt bijvoorbeeld de volgende werkdag al een rentevoorstel. Ook als je freelancer, zzp’er of ondernemer bent.

Voor wie is deze hypotheek geschikt?

Je komt in aanmerking als je bijvoorbeeld een van onderstaande beroepen uitoefent:

 • Arts in opleiding tot specialist (AIOS)
 • Arts niet in opleiding tot specialist (ANIOS)
 • Medisch specialist
 • Basisarts
 • Huisarts
 • Verloskundige
 • Tandarts
 • Apotheker

Staat jouw beroep er niet bij en vraag je je af of je ook in aanmerking kan komen voor deze hypotheek, neem dan contact op met een hypotheekadviseur.


Tijdelijk contract met of zonder intentieverklaring werkgever

Een intentieverklaring is een verklaring van je werkgever waarin hij aangeeft dat hij van plan is om je na afloop van je tijdelijk contract en met ingang van een exacte datum, in vaste dienst te nemen.

Ben je een medicus zonder vast contract, maar met intentieverklaring en wil je een hypotheek aanvragen? Dat werkt als volgt. Om te bepalen wat je maximaal mag lenen voor jouw droomhuis stellen wij eerst je toetsinkomen vast. Dit inkomen wordt gebaseerd op het inkomen volgend uit je werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht. Deze verklaring lever je bij je hypotheekaanvraag aan.

Maar ben je bijvoorbeeld een arts in opleiding met een tijdelijk contract en zonder intentieverklaring en wil je een hypotheek aanvragen? Dan stellen wij je toetsinkomen op een andere wijze vast. Neem hierover contact op met een hypotheekadviseur.


Maak een afspraak


Startende zzp’er in de medische wereld

Natuurlijk kun je ook als zelfstandig ondernemer werkzaam zijn in de medische wereld. Geldt dit voor jou en ben je korter dan drie jaar, maar minimaal één jaar als zzp’er werkzaam? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek bij Nationale-Nederlanden af te sluiten. Met óf zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als startende zzp’er kun je niet de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar aanleveren. Daarom vragen wij je voor het beoordelen van je hypotheekaanvraag om een inkomensverklaring, waaruit je toetsinkomen blijkt.

Lees meer over inkomensverklaring

Nouk (8) legt voor alle zzp’ers uit wat een inkomensverklaring is en waar je deze voor nodig hebt.


Ben je langer dan drie jaar medisch ondernemer?

En wil je bij je hypotheekaanvraag je inkomen uit je onderneming mee laten tellen in de berekening van je maximale hypotheek? Dan heb je een inkomensverklaring nodig waaruit je toetsinkomen blijkt. Voor het bepalen van je toetsinkomen kijken we naar de gemiddelde winst van de laatste drie jaren, behalve als in het laatste jaar de winst lager was dan daarvoor. Dan geldt de winst over het afgelopen jaar als je maximale inkomen.

Ben je langer dan drie jaar medisch ondernemer, maar beschik je nog niet over de jaarcijfers van je bedrijf van de afgelopen drie kalenderjaren? Dan worden bij het vaststellen van je toetsinkomen ook de cijfers van de gebroken boekjaren meegenomen.

Lees meer over inkomensverklaring


Hypotheekadvies voor medici

Een huis kopen doe je niet iedere dag en als medicus heb je misschien ook veel vragen over jouw situatie en mogelijkheden. Een hypotheekadviseur kan zowel voor als na het afsluiten van je hypotheek veel voor je betekenen.

Bij Nationale-Nederlanden bieden wij alle medici maatwerk en zijn er verschillende financiële mogelijkheden. Onze hypotheekadviseurs kunnen je hier goed over adviseren en zij gaan graag voor je op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden past. Je kunt ook kiezen voor onafhankelijk advies.

Maak een afspraak


Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur