Ga direct naar inhoud

Hypotheek voor medici

 • Ook met tijdelijk contract zonder intentieverklaring
 • Voor medici in opleiding en/of tijdens specialisatie
 • Voor medici die werken als zelfstandige en/of waarnemer

Maak een afspraak

Hoe werkt een hypotheek voor een medicus (in opleiding)?

Bent u een medicus of medicus in opleiding en op zoek naar uw droomhuis? Of heeft u uw droomhuis al gevonden? Dan wilt u natuurlijk een hypotheek die bij u past!

Bij Nationale-Nederlanden houden wij rekening met uw unieke situatie als medisch deskundige. Zo heeft u wellicht een tijdelijk contract (met of zonder intentieverklaring) of bent u zelfstandig ondernemer. We bieden u daarom maatwerk. Hierdoor vraagt u net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander. U krijgt bijvoorbeeld de volgende werkdag al een rentevoorstel. Ook als u freelancer, zzp’er of ondernemer bent.

Hoogste score van MoneyView

MoneyView geeft 5 sterren aan de prijs van de Annuïteiten en Lineaire Hypotheek van Nationale-Nederlanden. We verlagen namelijk automatisch uw rente als uw hypotheek door aflossingen hiervoor in aanmerking komt.

Voor wie is deze hypotheek geschikt?

U komt in aanmerking als u bijvoorbeeld een van onderstaande beroepen uitoefent:

 • Arts in opleiding tot specialist (AIOS)
 • Arts niet in opleiding tot specialist (ANIOS)
 • Medisch specialist
 • Basisarts
 • Huisarts
 • Verloskundige
 • Tandarts
 • Apotheker

Staat uw beroep er niet bij en vraagt u zich af of u ook in aanmerking kan komen voor deze hypotheek, neem dan contact op met een hypotheekadviseur.


Tijdelijk contract met of zonder intentieverklaring werkgever

Een intentieverklaring is een verklaring van uw werkgever waarin hij aangeeft dat hij van plan is om u na afloop van uw tijdelijk contract en met ingang van een exacte datum, in vaste dienst te nemen.

Bent u een medicus zonder vast contract, maar met intentieverklaring en wilt u een hypotheek aanvragen? Dat werkt als volgt. Om te bepalen wat u maximaal mag lenen voor uw droomhuis stellen wij eerst uw toetsinkomen vast. Dit inkomen wordt gebaseerd op het inkomen volgend uit uw werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht. Deze verklaring levert u bij uw hypotheekaanvraag aan.

Maar bent u bijvoorbeeld een arts in opleiding met een tijdelijk contract en zonder intentieverklaring en wilt u een hypotheek aanvragen? Dan stellen wij uw toetsinkomen op een andere wijze vast. Neem hierover contact op met een hypotheekadviseur.


Maak een afspraak


Startende zzp’er in de medische wereld

Natuurlijk kunt u ook als zelfstandig ondernemer werkzaam zijn in de medische wereld. Geldt dit voor u en bent u korter dan drie jaar, maar minimaal één jaar als zzp’er werkzaam? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek bij Nationale-Nederlanden af te sluiten. Met óf zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als startende zzp’er kunt u niet de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar aanleveren. Daarom vragen wij u voor het beoordelen van uw hypotheekaanvraag om een inkomensverklaring, waaruit uw toetsinkomen blijkt.

Lees meer over inkomensverklaring

Nouk (8) legt voor alle zzp’ers uit wat een inkomensverklaring is en waar je deze voor nodig hebt.


Bent u langer dan drie jaar medisch ondernemer?

En wilt u bij uw hypotheekaanvraag uw inkomen uit uw onderneming mee laten tellen in de berekening van uw maximale hypotheek? Dan heeft u een inkomensverklaring nodig waaruit uw toetsinkomen blijkt. Voor het bepalen van uw toetsinkomen kijken we naar de gemiddelde winst van de laatste drie jaren, behalve als in het laatste jaar de winst lager was dan daarvoor. Dan geldt de winst over het afgelopen jaar als uw maximale inkomen.

Bent u langer dan drie jaar medisch ondernemer, maar beschikt u nog niet over de jaarcijfers van uw bedrijf van de afgelopen drie kalenderjaren? Dan worden bij het vaststellen van uw toetsinkomen ook de cijfers van de gebroken boekjaren meegenomen.

Lees meer over inkomensverklaring


Hypotheekadvies voor medici

Een huis kopen doet u niet iedere dag en als medicus heeft u misschien ook veel vragen over uw situatie en uw mogelijkheden. Een hypotheekadviseur kan zowel voor als na het afsluiten van uw hypotheek veel voor u betekenen.

Bij Nationale-Nederlanden bieden wij alle medici maatwerk en zijn er verschillende financiële mogelijkheden. Onze hypotheekadviseurs kunnen u hier goed over adviseren en zij gaan graag voor u op zoek naar de oplossing die het beste bij uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden past. U kunt ook kiezen voor onafhankelijk advies.

Maak een afspraak