Ga direct naar: inhoud

Een hypotheek voor ouderen die past bij het leven van nu

  • Verhuizen naar een kleinere of goedkopere woning
  • Ook met een lager (pensioen)inkomen
  • Nu meer mogelijkheden met óf zonder NHG

Bereken uw maximale hypotheek

Met pensioen en een hypotheek

Bent u met pensioen of gaat u binnen tien jaar met pensioen? En wilt u graag verhuizen? Dan heeft u bij Nationale-Nederlanden verschillende mogelijkheden voor een hypotheek met óf zonder NHG. Wij zetten de mogelijkheden graag voor u op een rij. U kunt ook vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Die kan u precies vertellen wat bij uw persoonlijke situatie past.


Hypotheek op basis van uw maandlasten

Als u 57 jaar of ouder bent, wordt bij het berekenen van uw maximale hypotheek rekening gehouden met uw AOW- en pensioeninkomen. Dat inkomen kan lager zijn dan u gewend bent. Om uw woonwensen toch mogelijk te maken, kijken wij ook naar de werkelijke maandlasten voor uw nieuwe woning. Op basis van uw situatie beoordelen wij of de nieuwe hypotheek verantwoord is.

Meer over de Senioren Verhuisregeling

Overwaarde op uw huidige woning?

Wanneer u nu al in een koophuis woont, dan heeft u wellicht overwaarde op uw huis. Dat betekent dat de waarde van uw woning hoger is dan uw hypotheek. Dit is ook het geval als u helemaal geen hypotheek meer heeft. Door uw huis te verkopen, komt er een bedrag vrij. Dit bedrag kunt u gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning.

De voordelen van Nationale-Nederlanden voor een hypotheek na uw 57e

Ruimere financieringsmogelijkheden op basis van werkelijke maandlasten
Hypotheek afsluiten met óf zonder NHG
Overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning
Overwaarde benutten voor een extra hypotheek

Een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie voor het terugbetalen van de hypotheek. Ook als u 57 jaar of ouder bent, kunt een hypotheek met NHG afsluiten. Dit is mogelijk wanneer u onder de grens van € 290.000,- blijft voor de aankoop of verbouwing van een woning. En om het huis energiezuiniger te maken kunt u tot € 307.400,- met NHG lenen, zo lang het extra bedrag geheel in energiebesparende maatregelen gestoken wordt.

Lees meer over NHG


Hypotheekgesprek?

Er zijn veel mogelijkheden om op latere leeftijd uw woonwensen waar te maken. Laat u adviseren door een hypotheekadviseur. Wilt u niet verhuizen? Dan kunt u bij ons op basis van uw overwaarde ook een extra hypotheek afsluiten. Bijvoorbeeld om uw huidige woning te verbouwen, een grote aankoop te doen of om uw (klein)kinderen financieel te ondersteunen.

Maak een afspraak