Ga direct naar inhoud

Een hypotheek voor senioren die past bij het leven van nu

  • Verhuizen naar een kleinere of goedkopere woning
  • Uw woning verbouwen met geld uit uw overwaarde
  • Nu meer mogelijkheden met óf zonder NHG

Hypotheekgesprek?

Met pensioen en een hypotheek

Bent u met pensioen of gaat u binnen tien jaar met pensioen? En wilt u graag verhuizen, uw overwaarde opnemen of uw hypotheek oversluiten? Dan heeft u bij Nationale-Nederlanden verschillende mogelijkheden. Wij zetten de opties graag voor u op een rij. U kunt ook vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Die kan u precies vertellen wat bij uw persoonlijke situatie past.

Ik wil verhuizen

Wilt u uw eigen huis verkopen en een (kleinere) woning in een andere buurt zoeken? Een hypotheek kan dan een prima oplossing zijn. Maar hoe zit dat met de hypotheek? Want de regels voor financiering zijn anders wanneer u 57 jaar of ouder bent. Nationale-Nederlanden heeft met de Senioren Verhuisregeling een hypotheek speciaal voor senioren. Om uw woonwensen mogelijk te maken, kijken wij ook naar de werkelijke maandlasten voor uw nieuwe woning. Zijn die lager dan uw huidige hypotheeklasten? Dan is de hypotheek vaak mogelijk. Op basis van uw situatie beoordelen wij of de nieuwe hypotheek verantwoord is.

Meer over de Senioren Verhuisregeling

Ik wil mijn overwaarde opnemen

Het kan ook zo zijn dat u al naar uw zin woont. En voorlopig ook niet weg wilt. Misschien wilt u uw woning dan verbouwen en aanpassingen doen voor als u op latere leeftijd wat minder mobiel wordt. Denk aan een verhoogd toilet, een traplift of een nieuwe keuken. Of heeft u andere wensen? Denk aan de aankoop van een nieuwe caravan of boot, uw (klein)kinderen financieel ondersteunen of het creëren van maandelijks extra bestedingsruimte. In die gevallen kunt u bij Nationale-Nederlanden op basis van uw overwaarde een extra hypotheek aanvragen. Hiermee ontvangt u een bedrag dat u vrij kunt besteden.

Meer over het opnemen van uw overwaarde

Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten betekent dat u uw hypotheek bij uw huidige hypotheekverstrekker aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij een andere geldverstrekker. Dat kan voordelig zijn wanneer u een lagere rente gaat betalen en uw maandlasten dus omlaag gaan.
Sluit u uw hypotheek over naar Nationale-Nederlanden? Dan sluit u een hypotheek met een aantrekkelijke rente die zich automatisch aanpast aan de tariefklasse die past bij uw actuele hypotheekbedrag en de waarde van uw woning. Lost u (extra) af op uw hypotheek of stijgt uw woningwaarde? Dan betaalt u een lagere rente als uw hypotheek daarvoor in aanmerking komt. Ook als uw rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Meer over oversluiten naar Nationale-Nederlanden

De voordelen van Nationale-Nederlanden voor een hypotheek na uw 57e

Ruimere financieringsmogelijkheden op basis van werkelijke maandlasten
Overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning
Overwaarde opnemen voor een verbouwing, schenking of grote aankoop
Hypotheek oversluiten kan lagere maandlasten opleveren

Hoogste score van MoneyView

MoneyView geeft 5 sterren aan de prijs van de Annuïteiten en Lineaire Hypotheek van Nationale-Nederlanden. We verlagen namelijk automatisch uw rente als uw hypotheek door aflossingen hiervoor in aanmerking komt.

Een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie voor het terugbetalen van de hypotheek. Ook als u 57 jaar of ouder bent, kunt een hypotheek met NHG afsluiten. Dit is mogelijk wanneer u onder de grens van € 290.000,- blijft voor de aankoop of verbouwing van een woning. En om het huis energiezuiniger te maken kunt u tot € 307.400,- met NHG lenen, zo lang het extra bedrag geheel in energiebesparende maatregelen gestoken wordt.

Lees meer over NHG


Hypotheekgesprek?

Er zijn veel mogelijkheden om op latere leeftijd uw woonwensen waar te maken. Laat u in ieder geval goed voorlichten door een hypotheekadviseur over wat het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Maak een afspraak