Ga direct naar inhoud

Een hypotheek voor senioren die past bij het leven van nu

  • Verhuizen naar een kleinere of goedkopere woning
  • Uw woning verbouwen met geld uit uw overwaarde
  • Nu meer mogelijkheden met óf zonder NHG

Hypotheekgesprek?

Met pensioen en een hypotheek

Bent u met pensioen of gaat u binnen tien jaar met pensioen? En wilt u graag verhuizen, uw overwaarde opnemen of uw hypotheek oversluiten? Dan heeft u bij Nationale-Nederlanden verschillende mogelijkheden. Wij zetten de opties graag voor u op een rij. U kunt ook vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Die kan u precies vertellen wat bij uw persoonlijke situatie past.

Regelingen voor senioren

Wilt u uw eigen huis verkopen en een (kleinere) woning in een andere buurt zoeken? Een hypotheek kan dan een prima oplossing zijn. Ook als u al met pensioen bent of bijna met pensioen gaat heeft u verschillende hypotheekmogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden

Ook interessant voor u:

Overwaarde opnemen

Het kan zo zijn dat u al naar uw zin woont. Misschien wilt u uw woning wel verbouwen en aanpassingen doen voor als u op latere leeftijd wat minder mobiel wordt. De overwaarde op uw huis kunt u hiervoor gebruiken.

Uw overwaarde gebruiken

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten betekent dat u uw hypotheek bij uw huidige hypotheekverstrekker aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij een andere geldverstrekker. Dat kan voordelig zijn als uw maandlasten daardoor omlaag gaan.

Uw hypotheek naar ons oversluiten?

De voordelen van Nationale-Nederlanden voor een hypotheek na uw 57e

Ruimere financieringsmogelijkheden op basis van werkelijke maandlasten
Overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning
Overwaarde opnemen voor een verbouwing, schenking of grote aankoop
Hypotheek oversluiten kan lagere maandlasten opleveren

Een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie voor het terugbetalen van de hypotheek. Ook als u 57 jaar of ouder bent, kunt een hypotheek met NHG afsluiten. Dit is mogelijk wanneer u onder de grens van € 325.000,- (2021) blijft voor de aankoop of verbouwing van een woning. En om het huis energiezuiniger te maken kunt u tot € 344.500,- (2021) met NHG lenen, zo lang het extra bedrag geheel in energiebesparende maatregelen gestoken wordt.

Lees meer over NHG


Hypotheekgesprek?

Er zijn veel mogelijkheden om op latere leeftijd uw woonwensen waar te maken. Laat u in ieder geval goed voorlichten door een hypotheekadviseur over wat het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Maak een afspraak