Ga direct naar inhoud

Bankgarantie

  • U betaalt geen waarborgsom
  • Nationale-Nederlanden staat voor u garant
  • Bankgarantie voldoet voor voorlopig koopcontract

Ik wil hypotheekadvies

Zonder waarborgsom toch een voorlopig koopcontract

Als u een huis koopt vraagt de verkoper u meestal een waarborgsom te betalen. In plaats daarvan kan Nationale-Nederlanden voor u een bankgarantie afgeven. Daarmee voldoet u aan uw verplichting en kunt u het voorlopig koopcontract tekenen.

Zo werkt het

De bank staat voor u garant

Door een waarborgsom van u te vragen, beschermt de verkoper zich tegen mogelijke financiële gevolgen - bijvoorbeeld wanneer u als koper op het laatste moment van de koop afziet. De waarborgsom is meestal 10% van de koopsom. Als u dit geld niet heeft, kunt u een bankgarantie aanvragen. Nationale-Nederlanden staat dan garant voor een bedrag ter grootte van de waarborgsom. In het geval dat de verkoper aanspraak maakt op de bankgarantie, zal Nationale-Nederlanden dit bedrag op u verhalen. Nationale-Nederlanden verstrekt alleen een bankgarantie als u ook uw hypotheek bij Nationale-Nederlanden afsluit.

Ik wil hypotheekadvies

Kenmerken

Geen waarborgsom betalen

De waarborgsom bedraagt meestal 10% van de koopsom. Dat is doorgaans een groot bedrag, waar niet iedereen zomaar over beschikt. Rekenvoorbeeld: bij een huis van € 200.000,- betaalt u al een waarborgsom van € 20.000,-. Met een bankgarantie van Nationale-Nederlanden hoeft u die waarborgsom niet te betalen. Nationale-Nederlanden staat dan voor u garant.

Aandachtspunten

Wanneer u afziet van de koop

Ziet u toch af van de koop? Dan kan de verkoper de bankgarantie bij Nationale-Nederlanden opeisen. Nationale-Nederlanden verhaalt dat bedrag vervolgens op u. Op dat moment heeft u een schuld bij Nationale-Nederlanden ter hoogte van het bedrag van de bankgarantie.

Kosten bankgarantie

Een bankgarantie kost 1% van het garantiebedrag. Deze kosten kunnen worden meegefinancierd in de hypotheek.

Ook interessant
_1557722_

Historisch lage hypotheekrente

Profiteer van de historisch lage hypotheekrente.

Bekijk de actuele hypotheekrente