Ga direct naar inhoud

Bankgarantie

  • Je betaalt geen waarborgsom
  • Nationale-Nederlanden staat voor je garant
  • Bankgarantie voldoet voor voorlopig koopcontract

Ik wil hypotheekadvies

Zonder waarborgsom toch een voorlopig koopcontract

Als je een huis koopt vraagt de verkoper je meestal een waarborgsom te betalen. In plaats daarvan kan Nationale-Nederlanden een bankgarantie voor je afgeven. Daarmee voldoe je aan je verplichting en kun je het voorlopig koopcontract tekenen.

Zo werkt het

De bank staat voor je garant

Door een waarborgsom van je te vragen, beschermt de verkoper zich tegen mogelijke financiële gevolgen - bijvoorbeeld wanneer je als koper op het laatste moment van de koop afziet. De waarborgsom is meestal 10% van de koopsom. Als je dit geld niet hebt, kun je een bankgarantie aanvragen. Nationale-Nederlanden staat dan garant voor een bedrag ter grootte van de waarborgsom. In het geval dat de verkoper aanspraak maakt op de bankgarantie, zal Nationale-Nederlanden dit bedrag op je verhalen. Nationale-Nederlanden verstrekt alleen een bankgarantie als je ook je hypotheek bij Nationale-Nederlanden afsluit.

Ik wil hypotheekadvies

Kenmerken

Geen waarborgsom betalen

De waarborgsom bedraagt meestal 10% van de koopsom. Dat is doorgaans een groot bedrag, waar niet iedereen zomaar over beschikt. Rekenvoorbeeld: bij een huis van € 200.000,- betaal je al een waarborgsom van € 20.000,-. Met een bankgarantie van Nationale-Nederlanden hoef je die waarborgsom niet te betalen. Nationale-Nederlanden staat dan voor je garant.

Aandachtspunten

Wanneer je afziet van de koop

Zie je toch af van de koop? Dan kan de verkoper de bankgarantie bij Nationale-Nederlanden opeisen. Nationale-Nederlanden verhaalt dat bedrag vervolgens op jou. Op dat moment heb je een schuld bij Nationale-Nederlanden ter hoogte van het bedrag van de bankgarantie.

Kosten bankgarantie

Een bankgarantie kost 1% van het garantiebedrag.

Ook interessant

Actuele hypotheekrente

Bekijk de actuele hypotheekrente

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur