Ga direct naar inhoud

Nieuwe rentevaste periode kiezen

  • Bepaal je nieuwe looptijd
  • Vergelijk de rente bij verschillende looptijden
  • Je nieuwe maandlasten direct inzichtelijk

Log in

Nieuw renteaanbod

Je hypotheek is opgebouwd uit één of meerdere leningdelen. Elk leningdeel heeft een rentevaste periode. Dit is de periode waarin je hypotheekrente gelijk blijft. Je ontvangt 3 maanden voor het einde van je looptijd een renteaanbod. We zetten het aanbod voor je klaar in mijn.nn en informeren je hierover per e-mail. Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe alles werkt en helpen we je bij het vinden van de juiste informatie. We helpen je graag.

In 3 stappen een nieuwe looptijd kiezen

Stap 1: Je ontvangt je nieuwe renteaanbod

In dit renteaanbod staat onder meer:

  • De hypotheekrente per te kiezen rentevaste periode
  • De nieuwe inleg of premie voor je bankspaarrekening of spaarverzekering. (bij een (Bank)Spaarhypotheek)
  • Je nieuwe maandlasten voor de verschillende periodes

Stap 2: Keuze maken

Je hebt 3 maanden de tijd om je nieuwe keuze te maken. Deze keuze maak je in mijn.nn. Je ontvangt direct een bevestiging van je keuze per e-mail.

Je kunt je keuze zo vaak als je wilt wijzigen. Dit kan tot één dag voordat je nieuwe rentevaste periode ingaat.

Stap 3: De nieuwe rentevaste periode gaat in

De dag nadat je rentevaste periode eindigt, gaat je nieuwe rentevaste periode in.Vanaf dat moment rekenen wij de nieuwe rente. Je betaalt nog één keer je "oude" maandbedrag. Dit komt doordat je de rente achteraf betaalt.

Wat als de rente wijzigt voordat je nieuwe rentevaste periode start?

De rente kan veranderen. Dit kan hoger of lager zijn. Je krijgt het rentetarief zoals dat geldt op de datum van ons voorstel. Het renteaanbod wijzigt niet meer.

Uitzondering op deze regel is de NN Variant Hypotheek mét de voorwaarde dagrente.
Bekijk in dit overzicht of jouw NN Variant Hypotheek dagrente heeft.

Het rentepercentage is afhankelijk van de waarde van je woning.

Het rentepercentage is afhankelijk van een aantal factoren. Een van deze factoren is het risico van de lening. Wat is de hoogte van de lening tegenover de waarde van de woning. Dit bepaalt in welke tariefklasse je hypotheek valt.

Bij een renteherziening indexeren wij de bij ons bekende taxatiewaarde van je woning. Dit doen we op basis van cijfers van het Kadaster. Je vindt de door ons geïndexeerde waarde terug in je renteaanbod.


Is je woning meer waard dan de door ons geïndexeerde waarde? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een lagere risico-opslag.

Je kunt je woningwaarde zelf aanpassen. Toon je woningwaarde aan met een taxatierapport, een Calcasa-desktoptaxatie of de meest recente WOZ-beschikking. Valt je lening in een lagere tariefklasse? Dan krijg je van ons een nieuw renteaanbod.

Woningwaarde aanpassen

Tariefklassen

Wat gebeurt er als mijn rentevaste periode afloopt en ik niet verleng?

Reageer je niet op ons renteaanbod voor het einde van je rentevaste periode? Dan zetten wij de rente voor je vast. We kiezen dan dezelfde rentevaste periode die je de vorige keer hebt gekozen. Is de resterende looptijd van je hypotheek korter dan die periode? Dan zetten we de rente vast tot de einddatum van je hypotheek.

Wat kun je verder doen?

Wil je geen gebruik maken van ons renteaanbod om je huidige hypotheek voort te zetten? Dan kun je ervoor kiezen om je hypotheek aan te passen. Hypotheekvorm aanpassen, oversluiten of (extra) aflossen kan meestal zonder boete. Dit kan in de 3 maanden voorafgaand aan de datum einde rentevaste periode.

Bekijk jouw mogelijkheden in mijn.nn. Of maak een afspraak met je hypotheekadviseur.

Als je een extra aflossing doet, ontvang je automatisch een aangepast renteaanbod.

Helemaal aflossen

Extra aflossen

Hypotheekvorm aanpassen

Hypotheek oversluiten