Ga direct naar inhoud

Hypotheken

Op 11 juli 2020 is uw hypotheek van Delta Lloyd of OHRA omgezet naar het administratiesysteem van Nationale-Nederlanden. Deze omzetting heeft een aantal gevolgen.

Een nieuwe hypotheeknaam, dezelfde voorwaarden

In het administratiesysteem van Nationale-Nederlanden heeft uw hypotheek een andere naam gekregen, de NN Variant Hypotheek. Uw productvoorwaarden blijven gewoon gelden en zijn dus niet veranderd. Wel geldt er nieuw beleid voor de tariefklasse van uw hypotheek. Meer hierover leest u hieronder.

Nieuw rekeningnummer

Maakt u uw hypotheektermijn zelf over? Dan is het goed om te weten dat het rekeningnummer dat u daarvoor gebruikt, is veranderd. In de bevestiging die u na de omzetting heeft gekregen, staat het nieuwe rekeningnummer waarop u de termijnen kunt overmaken.

U kunt er ook voor kiezen om, net als veel van onze andere klanten, via automatische incasso te betalen. Dit bespaart u tijd en u betaalt dan altijd op tijd naar het juiste rekeningnummer. Neem telefonisch contact met ons op als u wilt overstappen naar automatische incasso.

Ander incassomoment

Als u uw hypotheektermijn via automatische incasso betaalt, schreven we voor de omzetting het bedrag op de laatste werkdag van de maand af. Vanaf de omzetting schrijven we uw hypotheektermijn af op de eerste werkdag van de maand.

Uw bouwdepotdeclaraties indienen via mijn.nn

Voor de omzetting kon u declaraties voor uw bouwdepot via e-mail sturen. Nu uw hypotheek is overgezet, kan dat alleen via mijn.nn.

Tariefklasse

Nu uw hypotheek is omgezet, geldt er voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) nieuw beleid voor de tariefklasse van de hypotheek. Voortaan kan uw tariefklasse en risico-opslag tijdens de rentevaste periode dalen als uw hypotheek hiervoor in aanmerking komt. Als u nu geen risico-opslag heeft, verandert uw rente niet tijdens uw huidige rentevaste periode. Meer over tariefklassen leest u op nn.nl/tariefklasse.

U regelt het zelf in mijn.nn

Voortaan kunt u een aantal belangrijke zaken voor uw hypotheek alleen nog in mijn.nn regelen. Bijvoorbeeld extra aflossen, declaraties indienen voor uw bouwdepot, uw rente tussentijds aanpassen en een nieuwe rente kiezen als uw rentevaste periode bijna afloopt. U krijgt dan ook geen brieven meer van ons. Die krijgt u alleen nog in mijn.nn in ‘Mijn documenten’, uw eigen berichtenbox. Dat is niet alleen veiliger voor uw gegevens, maar zo besparen we samen ook papier. Om uw hypotheekzaken goed te kunnen regelen en geen informatie te missen, is het dus belangrijk dat u uw account activeert. Heeft u dat nog niet gedaan? Bekijk hoe u dit regelt.

Uw hypotheek in mijn.nn

In mijn.nn kunt u uw producten en uw persoonlijke gegevens inzien en beheren.

Inloggen mijn.nn

Vragen en antwoorden over de omzetting van uw hypotheek

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over het omzetten van uw hypotheek.

Moet ik zelf nog iets doen voor de omzetting van mijn hypotheek?
We zetten uw hypotheek automatisch om. U hoeft daar zelf niets voor te doen.
De incassodatum is veranderd. Schrijven jullie mijn hypotheektermijn van juli nu twee keer af?
Bij uw Delta Lloyd hypotheek schreven we uw hypotheektermijn aan het eind van de maand af. Voor de maand juli was dat op 31 juli geweest. Na de omzetting van uw hypotheek schrijven we uw hypotheektermijn af op de eerste werkdag van de volgende maand. U betaalt dus op 3 augustus uw hypotheektermijn voor de maand juli.
Ik wil mijn berichten per post blijven ontvangen en wil geen mijn.nn. Hoe regel ik dat?
Nu uw hypotheek is omgezet, kunt u een aantal belangrijke zaken voor uw hypotheek alleen nog in mijn.nn regelen. Bijvoorbeeld extra aflossen, declaraties indienen voor uw bouwdepot, uw rente tussentijds aanpassen en een nieuwe rente kiezen als uw rentevaste periode bijna afloopt. U krijgt ook geen brieven meer van ons. Die krijgt u alleen nog in mijn.nn in ‘Mijn documenten’, uw eigen berichtenbox. Dat is niet alleen veiliger voor uw gegevens, maar zo besparen we samen ook papier. Om uw hypotheekzaken goed te kunnen regelen en geen informatie te missen, is het dus belangrijk dat u uw account activeert. Dat doet u heel gemakkelijk op nn.nl met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heeft u eerder per brief van ons gekregen. Bent u die kwijt? Of heeft u problemen met inloggen? Op nn.nl/inloghulp helpen we u verder.
Ik ben het activatienummer om mijn mijn.nn account te activeren kwijt. Wat kan ik nu het beste doen?
Via nn.nl/inloghulp kunt u heel gemakkelijk uw account (opnieuw) activeren.
Word ik nog gecompenseerd voor de latere introductie van het nieuwe beleid voor tariefklassen?
De planning was om de hypotheken van Delta Lloyd en OHRA in 2019 over te zetten naar het systeem van Nationale-Nederlanden, maar dit kostte meer tijd dan verwacht. Toch kunnen klanten met een hypotheek van Delta Lloyd of OHRA vanaf 1 november 2019 alsnog profiteren van het automatisch dalen van de risico-opslag als ze hiervoor door aflossing in aanmerking komen.

Om te bepalen of uw risico-opslag en daarmee uw rente vanaf 1 november 2019 gedaald zou zijn, vergelijken we uw huidige risico-opslag die u in de periode van 1 november 2019 tot 11 juli 2020 heeft betaald met de actuele risico-opslagen die op 11 juli 2020 voor hypotheken van Delta Lloyd en OHRA golden. Blijkt hieruit dat u in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag, dan verrekenen we dit achteraf met u. U hoeft hier zelf niets voor te doen en krijgt hier voor het eind van het jaar bericht over.

De rentecompensatie geldt niet voor klanten met een risico-opslag die tussen 1 november 2019 en 11 juli 2020 lager was dan de actuele risico-opslag die op 11 juli 2020 voor hypotheken van Delta Lloyd en OHRA gold. Daarnaast hebben klanten die vanaf 1 november 2019 een risico-opslag van 0% betaalden al de laagst mogelijke risico-opslag waardoor zij niet in aanmerking komen voor een verdere daling. Dit geldt ook voor klanten met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waarvoor ook geen risico-opslag geldt.
Ik heb binnenkort een renteherziening. Kan ik nu bij de tarieven van Nationale-Nederlanden kijken als ik wil weten wat mijn rente dan gaat worden?
Als de rente van één of meer leningdelen afloopt, krijgt u van ons een rentevoorstel. Dit rentevoorstel is gebaseerd op de rentetarieven van Nationale-Nederlanden.
Ik heb voor 11 juli 2020 een rentevoorstel ontvangen voor een nieuwe rentevaste periode, maar die gaat na 11 juli in. Blijft dit rentevoorstel gelden?
Het voorstel dat u heeft gekregen, blijft ook nu uw hypotheek is omgezet gewoon gelden.

Heeft u vragen?

U kunt hieronder de veelgestelde vragen bekijken over hypotheken van Delta Lloyd en over het samengaan van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden.

Waar kan ik de actuele rentepercentages vinden van de hypotheken van Delta Lloyd?

Als uw hypotheek een nieuwe rentevaste periode ingaat of als u uw hypotheek wilt verhogen, dan krijgt u een renteaanbod op basis van de hypotheekrentes van Nationale-Nederlanden. Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Veranderen de telefoonnummers en e-mailadressen die ik gebruik om contact op te nemen met Nationale-Nederlanden, over mijn Delta Lloyd-hypotheek?

Voor al uw producten van Delta Lloyd Bank kunt u voortaan contact opnemen met Nationale-Nederlanden. Bekijk de contactgegevens van Nationale-Nederlanden.

Ik heb een Delta Lloyd-hypotheek. Hoe kan ik mijn wijzigingen doorgeven?

Uw hypotheek is omgezet naar het administratiesysteem van Nationale-Nederlanden. Voortaan kunt u veel wijzigingen zelf regelen in mijn.nn. Bijvoorbeeld extra aflossen, declaraties indienen voor uw bouwdepot, uw rente tussentijds aanpassen en een nieuwe rente kiezen als uw rentevaste periode bijna afloopt.

Alle veelgestelde vragen