Ga direct naar inhoud

Omgaan met verzuim als werkgever

Pas onze praktische tips over omgaan met verzuim toe in jouw bedrijf.

Praktische tips voor omgaan met verzuim

Bij ziekteverzuim komt er veel op je af. Aan welke wettelijke verplichtingen moet je voldoen en hoe kun je je werknemer het beste ondersteunen? Daar helpen we je graag bij. Met onze praktische tips weet je wat je moet doen bij ziekteverzuim. Beter nog: we helpen je verzuim te verkorten en voorkomen.

Pas onze praktische tips toe in jouw bedrijf. Zo zorgen we samen dat jouw werknemers gezond en vitaal aan het werk zijn. Nu én in de toekomst.

Mkb verzuim-ontzorgverzekering

Het (langdurig) verzuim in Nederland neemt toe. Daarom is het belangrijk om te blijven investeren in preventie en re-integratie. De mkb verzuim-ontzorgverzekering helpt je hierbij.

Lees meer

Arbodienstverlening

Welke dienstverlening kun je van arbodiensten verwachten? De vier arbodiensten waar Nationale-Nederlanden mee samenwerkt hebben het voor je op een rij gezet.

Lees meer

Eigenrisicodragen

Als eigenrisicodrager voor de WGA kun je beter de regie voeren over je arbeidsongeschiktheidsbeleid dan als verzekerde bij UWV. Is dit een goede oplossing voor jou?

Lees meer

Gezonde werknemers

Jouw werknemers zijn de kracht van je bedrijf. Natuurlijk moeten zij dan wel gezond en inzetbaar zijn. Zorg voor duurzame inzetbaarheid, bijvoorbeeld met een actief verzuimbeleid.

Zieke werknemers

Een zieke werknemer kost je als werkgever gemiddeld € 250,- per dag. Daarnaast zijn er veel wettelijke verplichtingen waar je aan moet voldoen als werkgever.

Lees meer

Inkomensbescherming

Wat gebeurt er bij langdurige arbeidsongeschiktheid met jouw werknemer? Dan kan het inkomen van je werknemer flink achteruit gaan en zelfs op bijstandsniveau terecht komen.

Lees meer

Meer informatie over omgaan met verzuim